lostyazilim

Sizler neler yapıyorsunuz?

10 Mesajlar 1.135 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mbatuhan mbatuhan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Konuyu inşaAllah doğru yere açmışımdır.

Sizlere sormak istediğim bir soru var. Web sitesi olan herkes illaki gerek site içi gerek site dışı seo çalışması yapıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Herkesin bildiği çeşitli seo yöntemleri var. Yorum backlinkler, paravan bloglar, tanıtım yazıları, backlinkler, anahtar kelimeler bunlardan yalnızca birkaçı. Benim merak ettiğim şey sizler seo çalışmlarınızı nasıl ve neye göre yapıyorsunuz? Çok kullanılmayan ama etkili olan, sizin de kullandığınız seo yöntemlerini bizimle paylaşabilir misiniz? Meselâ en çok neye dikkat ederseniz vs.

Şimdiden teşekkürler.

wmaraci
reklam

HiddeNKinG HiddeNKinG MIUI Türkiye Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Uçak Müh.
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 329
  • Beğeniler 48 / 48
  • Ticaret 54, (%100)
Ben hiç birşeye dikkat etmiyorum seo'dan da hiç anlamam ama sitelerimin maşallahı var :)
NarKo

kişi bu mesajı beğendi.

spinabifida spinabifida Sms Onayı Gerekli Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 440
  • Beğeniler 46 / 89
  • Ticaret 0, (%0)
Hepsi hikaye. Seo çalışması yapmış olmama rağmen ziyaretçilerimin ve üyelerimin sitemizden beklentilerine cevap verebilmeye öncelik veririm. Bu olursa gerisi de gelir zaten. Bir de kendimin ve / veya ekibimin yeterli olmadığı konularla ilgili içerik bulundurmam. 100 tane web sitesinin hem görsel hem de içerik olarak hepsi birbirinin aynısı. Al birini vur ötekine. İnternet çöplük oldu. 100 sitenin 10 tanesine site denilebilir. Diğerleri hazır bir scripti kurup ya da kurdurup sağdan soldan birkaç kod ve içerik çalarak bir yerlere gelme hevesinde olan webmaster olma gayretinde olan insanların oluşturduğu sitelerdir. Bunlara seo değil ne yaparsan yap bir yere gelmez zaten.

Neyse sorunuzun cevabına tekrar dönersek öncelik kendinizin ve / veya ekibinizin otorite olduğu bir konuda faaliyet göstermeniz ve sitenize gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına görselliğe de önem vererek cevap verebilmek olmalı. Site içi ve dışı seo çalışması bunlardan sonra gelmeli. Olsa da olur olmasa da çok önemli değil. Zaman içerisinde yaparsnız seo çalışması.

• Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Diğer arkadaşlar da tecrübelerini bizimle paylaşırsa mutlu oluruz : )

spina bifida adlı üyeden alıntı

Hepsi hikaye. Seo çalışması yapmış olmama rağmen ziyaretçilerimin ve üyelerimin sitemizden beklentilerine cevap verebilmeye öncelik veririm. Bu olursa gerisi de gelir zaten. Bir de kendimin ve / veya ekibimin yeterli olmadığı konularla ilgili içerik bulundurmam. 100 tane web sitesinin hem görsel hem de içerik olarak hepsi birbirinin aynısı. Al birini vur ötekine. İnternet çöplük oldu. 100 sitenin 10 tanesine site denilebilir. Diğerleri hazır bir scripti kurup ya da kurdurup sağdan soldan birkaç kod ve içerik çalarak bir yerlere gelme hevesinde olan webmaster olma gayretinde olan insanların oluşturduğu sitelerdir. Bunlara seo değil ne yaparsan yap bir yere gelmez zaten.

Neyse sorunuzun cevabına tekrar dönersek öncelik kendinizin ve / veya ekibinizin otorite olduğu bir konuda faaliyet göstermeniz ve sitenize gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına görselliğe de önem vererek cevap verebilmek olmalı. Site içi ve dışı seo çalışması bunlardan sonra gelmeli. Olsa da olur olmasa da çok önemli değil. Zaman içerisinde yaparsnız seo çalışması.

Evet size katılıyorum. Yetkin olmadığın bir işte başarılı olmak imkansızdır. Yaptığın işi bilmen lazım.

HiddeNKinG adlı üyeden alıntı

Ben hiç birşeye dikkat etmiyorum seo'dan da hiç anlamam ama sitelerimin maşallahı var :)

Bu tür örnekler çok az. Siz de onlardan birisiniz :)

wmaraci
wmaraci

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
Deli gibi SEO'ya kasıp hiç bir şey elde edemediğim yada çok az bir şey elde edebildiğim sitemde var, jenerik bir isimde SEO çalışması yapmayıp 1. sayfanın 1. sırasında olduğum sitemde var. Hedeflediğim kelimelerde ilk sayfalarda olan siteleri incelediğimde hiç bir SEO çalışması yapmadan ilk sayfada olan çok sitede gördüm.

Profesyonel olarak SEO hizmeti verip, belirlenen kelimelerde siteleri 2 ayda 1. sayfaya çıkaran bir arkadaşım var. Tabi bu arkadaş kendi sunucularını kullanıyor ve bu sunuculara aylık 1.250 TL para veriyor. Bu noktada SEO ne gereklidir diyebiliyorum nede gereksizdir.

Benim yaptığım SEO Çalışmasına gelecek olursak. Yaptığım siteye göre değişiyor. Öylesine bir site yapmışsam çok kasmıyorum. Sitenin anahtar kelime çalışması, web master tools çalışması gibi temel şeyler yapıyorum. Önemli bir site yapıyorsam o zaman kapsamlı bir çalışma yapıyorum. İkisinde de ilk sayfada olmak Google akıl sır ermeyen algoritmasına kalıyor =)

SEO işi çiçek yetiştirmek gibidir. Bazen tohumu toprağa ekersiniz, gübresini, suyunu, güneş ışığını, ilaçlamasını, vitaminini vermenize ve her türlü bakımını yapmanıza rağmen çiçek açmaz. Bazen ise sadece tohumunu ekersiniz, başka hiç bir şey yapmazsınız ve çiçek açar.

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com

• Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)

MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Deli gibi SEO'ya kasıp hiç bir şey elde edemediğim yada çok az bir şey elde edebildiğim sitemde var, jenerik bir isimde SEO çalışması yapmayıp 1. sayfanın 1. sırasında olduğum sitemde var. Hedeflediğim kelimelerde ilk sayfalarda olan siteleri incelediğimde hiç bir SEO çalışması yapmadan ilk sayfada olan çok sitede gördüm.

Profesyonel olarak SEO hizmeti verip, belirlenen kelimelerde siteleri 2 ayda 1. sayfaya çıkaran bir arkadaşım var. Tabi bu arkadaş kendi sunucularını kullanıyor ve bu sunuculara aylık 1.250 TL para veriyor. Bu noktada SEO ne gereklidir diyebiliyorum nede gereksizdir.

Benim yaptığım SEO Çalışmasına gelecek olursak. Yaptığım siteye göre değişiyor. Öylesine bir site yapmışsam çok kasmıyorum. Sitenin anahtar kelime çalışması, web master tools çalışması gibi temel şeyler yapıyorum. Önemli bir site yapıyorsam o zaman kapsamlı bir çalışma yapıyorum. İkisinde de ilk sayfada olmak Google akıl sır ermeyen algoritmasına kalıyor =)

SEO işi çiçek yetiştirmek gibidir. Bazen tohumu toprağa ekersiniz, gübresini, suyunu, güneş ışığını, ilaçlamasını, vitaminini vermenize ve her türlü bakımını yapmanıza rağmen çiçek açmaz. Bazen ise sadece tohumunu ekersiniz, başka hiç bir şey yapmazsınız ve çiçek açar.

Teşekkür ederim. Peki siz çiçeği yetiştirirken ne tür yöntemler kullanıyorsunuz? : )

projeyardim projeyardim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
spina bifida ya katılıyorum ayrıca sosyal medyada da bir güce sahip olmanızı öneriyorum. Sosyal medya kullanımı , kitlesel anlamda takipçilerinizin olması çok önemli. Site seo çalışmalarınzı devam ettirirkende sosyal medayanın bir kulvarında kendinizi otorite sahibi yapmanız ve kaliteli takipçilere sahip olmanız mutlaka gerekli.

www.projeyardim.com

• Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad M** Ş**
  • Mesajlar 229
  • Beğeniler 46 / 37
  • Ticaret 0, (%0)

projeyardim adlı üyeden alıntı

spina bifida ya katılıyorum ayrıca sosyal medyada da bir güce sahip olmanızı öneriyorum. Sosyal medya kullanımı , kitlesel anlamda takipçilerinizin olması çok önemli. Site seo çalışmalarınzı devam ettirirkende sosyal medayanın bir kulvarında kendinizi otorite sahibi yapmanız ve kaliteli takipçilere sahip olmanız mutlaka gerekli.

Hmm. Sosyal medya da önemli diyorsunuz. Evet, çoğu kişi bunu söylüyor. Sosyal medyayı da etkin kullanmam lazım. Teşekkür ederim.

Muhdeli Muhdeli Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 402
  • Beğeniler 0 / 73
  • Ticaret 0, (%0)
SEO diye bir şey yok. Yalan dolan, işinizi güzel ve düzenli yapın okadar.

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Kim ne derse tersini yap işte o zaman seo oluyor :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al