-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba,
Konuyu inşaAllah doğru yere açmışımdır.
Sizlere sormak istediğim bir soru var. Web sitesi olan herkes illaki gerek site içi gerek site dışı seo çalışması yapıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Herkesin bildiği çeşitli seo yöntemleri var. Yorum backlinkler, paravan bloglar, tanıtım yazıları, backlinkler, anahtar kelimeler bunlardan yalnızca birkaçı. Benim merak ettiğim şey sizler seo çalışmlarınızı nasıl ve neye göre yapıyorsunuz? Çok kullanılmayan ama etkili olan, sizin de kullandığınız seo yöntemlerini bizimle paylaşabilir misiniz? Meselâ en çok neye dikkat ederseniz vs.
Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Uçak Müh.
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
54, (%100)
Ben hiç birşeye dikkat etmiyorum seo'dan da hiç anlamam ama sitelerimin maşallahı var :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hepsi hikaye. Seo çalışması yapmış olmama rağmen ziyaretçilerimin ve üyelerimin sitemizden beklentilerine cevap verebilmeye öncelik veririm. Bu olursa gerisi de gelir zaten. Bir de kendimin ve / veya ekibimin yeterli olmadığı konularla ilgili içerik bulundurmam. 100 tane web sitesinin hem görsel hem de içerik olarak hepsi birbirinin aynısı. Al birini vur ötekine. İnternet çöplük oldu. 100 sitenin 10 tanesine site denilebilir. Diğerleri hazır bir scripti kurup ya da kurdurup sağdan soldan birkaç kod ve içerik çalarak bir yerlere gelme hevesinde olan webmaster olma gayretinde olan insanların oluşturduğu sitelerdir. Bunlara seo değil ne yaparsan yap bir yere gelmez zaten.
Neyse sorunuzun cevabına tekrar dönersek öncelik kendinizin ve / veya ekibinizin otorite olduğu bir konuda faaliyet göstermeniz ve sitenize gelen ziyaretçilerin ihtiyaçlarına görselliğe de önem vererek cevap verebilmek olmalı. Site içi ve dışı seo çalışması bunlardan sonra gelmeli. Olsa da olur olmasa da çok önemli değil. Zaman içerisinde yaparsnız seo çalışması.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Deli gibi SEO'ya kasıp hiç bir şey elde edemediğim yada çok az bir şey elde edebildiğim sitemde var, jenerik bir isimde SEO çalışması yapmayıp 1. sayfanın 1. sırasında olduğum sitemde var. Hedeflediğim kelimelerde ilk sayfalarda olan siteleri incelediğimde hiç bir SEO çalışması yapmadan ilk sayfada olan çok sitede gördüm.
Profesyonel olarak SEO hizmeti verip, belirlenen kelimelerde siteleri 2 ayda 1. sayfaya çıkaran bir arkadaşım var. Tabi bu arkadaş kendi sunucularını kullanıyor ve bu sunuculara aylık 1.250 TL para veriyor. Bu noktada SEO ne gereklidir diyebiliyorum nede gereksizdir.
Benim yaptığım SEO Çalışmasına gelecek olursak. Yaptığım siteye göre değişiyor. Öylesine bir site yapmışsam çok kasmıyorum. Sitenin anahtar kelime çalışması, web master tools çalışması gibi temel şeyler yapıyorum. Önemli bir site yapıyorsam o zaman kapsamlı bir çalışma yapıyorum. İkisinde de ilk sayfada olmak Google akıl sır ermeyen algoritmasına kalıyor =)
SEO işi çiçek yetiştirmek gibidir. Bazen tohumu toprağa ekersiniz, gübresini, suyunu, güneş ışığını, ilaçlamasını, vitaminini vermenize ve her türlü bakımını yapmanıza rağmen çiçek açmaz. Bazen ise sadece tohumunu ekersiniz, başka hiç bir şey yapmazsınız ve çiçek açar.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Mimar
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
spina bifida ya katılıyorum ayrıca sosyal medyada da bir güce sahip olmanızı öneriyorum. Sosyal medya kullanımı , kitlesel anlamda takipçilerinizin olması çok önemli. Site seo çalışmalarınzı devam ettirirkende sosyal medayanın bir kulvarında kendinizi otorite sahibi yapmanız ve kaliteli takipçilere sahip olmanız mutlaka gerekli.
www.projeyardim.com
Muhdeli
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
SEO diye bir şey yok. Yalan dolan, işinizi güzel ve düzenli yapın okadar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kim ne derse tersini yap işte o zaman seo oluyor :)