Yıllardan beri bir çok insanın bir çok açıdan yol göstericisi olan Alexa şu sıralar pek de ciddiye alınmıyor gibiydi.Bazı otoriteler tarafından artık ciddiliğini yitiridiği gibi yorumlar yapılsada bir çok webmaster Alexa nın widgetlarını sitelerine sıralamarda yükselmek amacıyla koyduğunu hepimiz biliyoruz..Biz bunları yaparken Alexa da kabuk değiştirmiş gibi duruyor…Bugün sıralamayı kontrol etmek için Alexa ya girdiğimide yeni tasarlanmış olan sayfayı gördüm…Yeni grafikler , css sınıfları vb…

Bir çok yönden değişmiş gibi duran Alexa sanırım bazı şeylerede ücret getirmek istemiş.Mesela artık hangi sitelerde linklerimiz var eskiden çoğunu görebilirdik fakat şimdi ise sadece 5 tanesini ücretsiz görebilme hakkına sahibiz.Diğer linkleri görebilmemiz için Alexa Pro paketi satın almamız gerekmekte…Ne kadar iyi oldu ama bilinmez hiç birşey olduğu gibi kalmıyor…Belkide Alexa nın bu değişimi onları daha ciddiye almamızı sağlayacak ve ya tam tersi…

Kaynak

[Not: Forumda bu konu hakkında bir başlık açılmış ama ben biraz daha detaya inmek istedim..]