MertBalci adlı üyeden alıntı
OpenCart sistemi bu işte zirve diyebiliriz. Tavsiye ederim. Satacağınız eşyaya uygun tema da temin edebilirsiniz kolayca.
Öncelikle teşekkür ederim.Şuan Prestashop ile uğraşıyorum türkçe siteleri falan var acaba ne kadar güvenilirdir?
Ayrıca ödeme bilgilerinizi panelden hazırlıyorsunuz ve direk hesabınıza geliyor diye biliyorum.
Anladım, yani kredi kartı ödemesi vb için ayrı bir modüle vb şeye ihtiyacmız yok direk sistemle birlikte geliyor?
Makaleyi dün okumuştum ,yinede teşekkürler
fulubber adlı üyeden alıntı
Bu işe yeni başlarken MertBalci'nın söylemiş olduğu gibi OpenCart gibi ücretsiz bir yazılım ile başlamak güzel ve doğru bir tercih olacaktır.
bunun yanında yine ücretsiz olarak önerebileceğim diğer yazılımlar ise:
Magento, Presta shop ve Proticaret (Türk kaynaklı bir yazılım) işini görecektir.
Ödeme yöntemleri olarak bu yazılımlardan OpenCart seçtin diyelim, en çok kullanılan Payu eklentisidir. Yine bunun dışında sen kendine özel Sanal pos alırsan eğer onuda bu yazılıma entegre yaptırman gerekiyor, benim tavsiyem bu işlem için güvenilir birileri ile çalışman..
Hocam bende prestasho ile başladım sadece öğrenmek amacıyla ..Daha önce wordpress le bir hayli içli dışlıydım..Bu payu eklentisi ücretli mi ve güvenlir mi? Payu ile sanal posuda hala ayırt edemedim :(
MrAuTHoR adlı üyeden alıntı
Ödeme sistemleri ile ilgili sorduğun sorudan yola çıkarak bir şey belirtmekte fayda var. İnternet üzerinden satış yapmak ve ödemeleri kredi kartı ile almak istiyorsan kesinlikle şirket olman lazım yoksa hiç bir bankaya online ödeme sistemi için başvuramazsın. Şirket olursan da 1 yıl boyunca tek kuruş bile kazanmasan dahi, SSK'an yoksa Bağkur, Stopaj, her ay muhasebeciye para ve bir kaç sayılacak unsurla beraber minimum 9-10 Bin TL ödemen lazım. Kazanırsan bunun üzerine birde gelir vergisi parası koy. E reklamsız hiç bir e-ticaret sitesi kazanamayacağı için yıllık en az 5 bin TL reklam parası koy. 1 yılda en az 25 bin lira kazanman lazım ki ayda cebine girecek para asgari ücret alan birinin parasına yaklaşabilsin.
Belki bilmiyorsundur diye belirteyim dedim. Biliyorsan da bilmeyen arkadaşlara faydası olsun.
Üstad aslında en çok merak ettiğim konulardan biriydi bu fakat zaten hali hazırda kurulmuş bir şirketin ürünlerini satacağım için sorun olacağını zannetmiyorum.Peki bir diğer sorum şu sadece havale ve paypal ile ödeme alırsam vergi vb şeylere gerek kalır mı?
cexbarow adlı üyeden alıntı
Dostum bu iş için opencartı tek geçerim ! 10 bin ürünün üzerine çıkmadığın sürece sıkıntı yok. 10000'den sonra optimizasyon ve sağlam sunucu istiyor :) pos olayına gelince vergi levhan vs. Olmadan vermiyorlar en güzeli paypal & havale :) dersenki o sıkıntı değil sanal pos alırım alma bende payu site içinsen yönlendirmesiz ödeme eklentisi var onu sana veriyim payu ya başvur 6 bankayıda sorunsuzca kullanırsın :) open cartla çok içli dışlıyım bu sıralar gönder gelsin :)
10.000 ürün çok fazla hocam benim gireceğim olabilecek en çok sayı 1000 olur .Teşekkürler
neticaret adlı üyeden alıntı
Öncelike şu sorunun cevabını vermeniz gerekiyor. Ödemelerinizi kredi kartı ile mi yoksa banka,postane havalesi ile mi almak istiyorsunuz?
Eğer her ikisini de yapmak istiyorsanız öncelikle bir site açmalı ve bu sitenin güvenilir olduğunu bankaya kanıtlamalısınız. Banka size sanal pos vermeden önce sitenizi ve ürünlerinizi inceler. İnceleme yaptıktan sonra sanal posunuzu alırsınız.
Bunların yanında kuracağınız sistemde alınan siparişler, yapılan satışlar, müşterilerinizin telefon mail adres bilgileri, sipariş detayları yani kontrol paneli oldukça güvenilir olmalı. Bilmediğiniz bir sistemi kullandığınız taktirde bu bilgilerin alınma olasılığı vardır. Bunu kesinlikle göze almamalısınız.
E-ticaret konusunda oldukça güvenilir Türk firmalar mevcut durumda. Onlarla görüşüp daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. Önerim hepsini karşılaştırın ve araştırın.
Neticaret - Eticaretmag - Proticaret - Tsoft - Projesoft
Hocam aslında ikisinide düşünüyorum ama sadece baka havalesini düşünürsem ne fark eder? Bir diğer konu ise ; mesela Opencart ı kurdum ve gerekli ödeme eklentilerinide kurdum(İşte yukarıda bahsedilen payu vb) bilgilerin korunması konusunda bu ücretsiz yazılımlara güvenebilir miyim?
Tavsiye için teşekkür ederim