-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Bugün bir konuya değinmek istiyorum. Ayrıca konuyu beraber tartışalım diye de açıyorum bir nevi.
Malum her iyi Blogger özgün özgün diye yazı yazmaktan bahseder. Tamam özgün yazıyoruz fakat bu değerini buluyor mu ?
Bana ve çoğu arkadaşa göre değerini bulmuyor. Yaklaşık 4 aylık bir sitem var. Sürekli özgün yazıyorum ve yaklaşık bir haftadır günde 3-4 yazı giriyorum. Sonuç ne sizce ?
Hit sayım şuanda 58' düşmüş durumda Sadece benim değil işiniz hakkıyla yapan arkadaşlarımın çoğu böyle.
Sizce neler yapılmalı ? Özgün içerik nasıl değer bulacak ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Fuarcılık ve organizasyon
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Özgün olmak yetmez Uğur. Bloglarda rekabet o kadar çok ki fark yaratmalısın. Konuyu anlatım tarzın, okuyucularla iletişimin, makaleleri medya öğeleriyle desteklemen, etkin pazarlama çalışması vs. yapılması gereken çok şey var.
Google'a "Blog Hocam" yazın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Araştırma Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Özgün içeriği arama motorları üst sıralara çıkarsın diye değil de gerçekten kullanıcı çekecek tarzdan yazmanızda fayda var. Kullanıcının uğramadığı özgün içeriği google amcamız kaale almıyor.
Ayrıca özgün içerikler seoya uygun yazılmalı. Anahtar kelime, sayfa başlığında, h1 başlığında, paragrafın ilk cümlesinde bulunmalı, içerikte de totalde %5i geçmeyecek şekilde barınmalı. 300 kelimeden oluşan içerik en idealidir. Bu yazdıklarıma dikkat ediyorsanız zaten google gereken değeri er ya da geç verir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Fuarcılık ve organizasyon
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
USglm adlı üyeden alıntı
Dediğin gibi Serdar abi. Fakat bunları yapsak bile yine de tam oturtamıyoruz. Yani öğrenecek öğretilecek şeyler bulmak lazım. Böyle bir kaynak pek göremiyorum
Teknoloji blogu yazıyorsan işin çok zor maalesef. Çünkü insanlar haberi her zaman kaynağından ve bilir kişiden almak isterler. Fark yaratmalısın.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Google'a "Blog Hocam" yazın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Elektronik
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Özgün içeriğin değer bulması çok zor sadece özgürlük de yetmez finansal ve ekip olarakta sağlam olmak lazım
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
G** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlgi çekici konularda yine ilgi çekici bir üslupla yazmak lazım. Mesela inci sözlük'ten benim gibi birinci nesil bir yazarın (reklam olmasın diye yazmıyorum ama kaynatasız dersem anlar zaten çoğunuz) illuminati hakkında karalamaya başladı. Bana illuminati muhabbeti hep liseli gelir, ciddi ciddi yapanla da direkt dalga geçerim ama herif sırf seçtiği konuyu sunuş biçimiyle binlerce hayran edindi ve baya baya ün yaptı. Google'dan gelecek üç beş kıçı kırık organik hite de muhtaç değil anlayacağınız.
İlgi çekici bir konuyu, herkes gibi değil farklı bir üslupla sunduğunuzda biraz da şansınız varsa başarılı olursunuz. Hatta tamamen uydurma şeyleri bile yaratıcı bir anlatımla sunarsanız insanların etkileyebilir hatta doğru olduğuna bile ikna edebilirsiniz. Benim şahsen blog yazmak ilgimi çekmiyor, fakat yazacak olursam üslubum kesinlikle sıradan olmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.