Eğer Apple marka bir cihaz alıyorsanız işletim sistemine para veriyorsunuz.Apple düşkünü bir insan değilim ve Apple marka telefonlara verilecek paranın gereksiz olduğunu düşünüyorum ancak kim ne derse desin ManisaHosting nickli arkadaşında belirttiği gibi iOs ap ayrı bir işletim sistemidir.Gerek kararlılığı gerek ise sistemi yormaması gerçekten insanı cezbediyor.
Blackberry Os bir aralar çok sıkıntılı bir işletim sistemiydi durmadan donan çoğu şirketin program yazmayı tercih etmediği ortadaydı.Ancak Teknoseyir incelemesi'ne baktığımızda yeni gelen işletim sistemi gerek hızı gerekse özellikleriyle gerçekten güzel olmuş diyebilirim.Tabii oturması için biraz zamana ihtiyacı var o da ayrı bir konu.
Android işletim sistemine gelince..Samsung markası şuanda telefondan para kazanıyorsa Android sayesindedir.Bada Os gibi saçma bir işletim sistemiyle çıkan telefonlarını unutmak mümkün değil hala.Ancak Android tam olarak kararlılığını oturtamadı ne yazık ki.Her yeni güncellemede bir nebze olsun iyileşiyor olsada daha kat edecek çok yolu var gibi geliyor bana.
Windows Phone işletim sistemi şimdilik emin adımlarla ve ayağı yere sağlam basarak ilerliyor.Tabii tam olarak kararlılık sağlanamadı bence bu işletim sisteminde de ve program-oyun seçeneği az olması tercih edilmeme nedenlerinin başında geliyor.Bakalım 1-2 sene içinde neler değişecek Windows Phone için
Symbian işletim sisteminden bahsetmek istemiyorum :) ben Nokia 700 kullanıcısıyım S^3 işletim sistemi var telefonumda ALLAH'A emanet gidiyoruz bakalım :) Android iOs Blackberry Os Windows Phone işletim sistemleri yanında halt etmiş :D bence tüm markalar Symbian'a geçmeli :P