Devrim adlı üyeden alıntı

site adı google'da aranınca, youtube sayfam 1., twitter 2. ve sitem 3. sırada...


Olası sebepler,

Siteniz çok yeni ve henüz indexleri tam oturmamış olabilir,
Siteniz uzun süre kapalı kalmış olabilir,
Site içeriğiniz çok yetersiz olabilir.

1. ve 2. seçenek ise, kendiliğinden düzelecektir. 3. seçenek ise içeriklerinizi girip site içeriğinizi doldurmalı ve indexlenmeyi beklemelisiniz.

Ek Olarak:

stiltasarım adlı üyeden alıntı

ilk önce bahsedeceğim siteyi söyliyim: http://tekandroid.com Site açılalı tam 1 ay oldu. Günlük hit en fazla 60 oldu.Sice gidişat nasıl? sitenin index süresi yavaş.Hızlandırmak için neler yapmak gerekli? siteye bakıp değerlendirmenizi rica ediyorum.Teşekkürler.


1. ayda 60 kötü bir rakam değil. Siteniz bir çok alanda makaleler paylaşmış. Google henüz sizi ve kalitenizi anlamaya çalışıyor. İndex süresini arttırmanın tek garanti yolu güncelliktir. Bol bol içerik ekleyin. Hem index sıklıı hemde hit sorunu düzelecektir. Elbette iç linkleme yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Ek Olarak:

sahrasoft adlı üyeden alıntı

Merhaba Hocam
Öncelikle yöneltilen sorulara çok güzel cevaplar vermişsiniz. Bu nedenle Seo bilginize güvenerek bu soruları size yöneltiyorum.
Benim sitem www.sahrasoft.com site işinden çok fazla anlamıyorum o yüzden sitemi bir değerlendirirseniz sevinirim.
Size 3 tane sorum olacak

1-Sayfamın en altında “Programlar İle İlgili Genel Makaleler” adı altında footer linklerim var bu linkler sayesinde bütün site içindeki sayfalarıma bağlantı var zaten. Ama ben bu footer linklerin dışında sayfalarda da site için linkler kullanıyorum. Örneğin sayfada yazdığım yazılarda market programı geçtiğinde http://www.sahrasoft.com/Market-programi sayfasına link veriyorum. Bu yarar mı getirir yoksa gereksiz link verdiğim için zarar mı getirir.? Yarar getirirse yazılarımda her market programı geçtiğinde http://www.sahrasoft.com/Market-programi link çıkışı yapmam doğru mu? Yoksa yanlış üstüne bir daha mı yanlış yapıyorum.

2-Yazılarda resimler de kullanıyorum. Resimlerin üzerine cliklediğimiz de o resmin tam boyutuna link vermemizin yararı olur mu? Yararı olursa linkin aynı pencerede mi açılması doğru olur veya farklı pencerede mi açılması doğru olur?

3- Sitede kendi yaptığımız market stok programını pazarlıyoruz. Stok programımız barkod sistemiyle çalışan her sektöre uyuyor o nedenle arama motorlarından gelecek aramalara göre şekillendirmeye çalıştık. O nedenle en çok aranan kelimelere göre her sektöre göre bir sayfa açtık ama program aynı program. Mesela Market sayfasında “market programı indir” kelimesinin altına http://www.sahrasoft.com/SahraSoft_MarketStok.exe link çıkışını yaptık. Ama Satış programı indir kelimesine de http://www.sahrasoft.com/SahraSoft_MarketStok.exe link çıkışını yaptık kısacası stok programı indir, cari hesap programı indir, Müşteri programı indir vs. vs. hepsinin altında aynı programın linki var bu bana zarar verir mi? Birde ziyaretçilerin gözünden kaçmasın diye aynı sayfada birden fazla anahtar kelimenin altında program linki var bu zararlı mı?

Sorum çok uzun oldu farkındayım. Cevaplamak istediklerinizi cevaplarsanız sevinirim.
Teşekkürler.


Teşekkür ederim. Ama çok fazla güvenmemelisin. Bu, araştırma içgüdüsünü zayıflatacaktır. Biraz önce bir seo testine rastladım bir sitede. 68 sorunun neredeyse %90 ı tamamen yanlıştı. Dolayısı ile bilgiye ulaştığınız anda doğru kabul etmemek gerekiyor. Bilgiyi alın ve test edin, yoksa fayda yerine zarar görebilirsiniz. Cevabın kendisinden ziyade, neden öyle olması gerektiğini kavramak en doğrusu. Mantığını açıklamaya çalışıyorum yanıtlarken bu yüzden hep.

1. sorunuz için, iç linkleme en değerli linklerdendir. Bu yüzden yanlış yapmıyorsunuz. Fakat her kelimeyi linklemeyin. 10 kelimeniz varsa 4-5 tanesine link verin, diğer kalanları ise sadece vurgulu yapın. Herşeyin fazlası zarar.

2. soru için, resim kullanmanız harika. Tıklandığında resmi görmek, görmemekten iyi. Aynı mı yoksa ayrı mı sayfa konusunda, anasayfa için ayrı pencere sıkıntı yaratmıyor. Fakat iç sayfalardaki linklerin ayrı sayfada açılması sorun yaratıyor. Bu normal linkler için geçerli. Resim dosyası, ek olarak niteleniyor.

Ek nedir?
içinde hiçbir kod ve içerik barındırmayan url olarak betimleyebiliriz. Evet bir url yapısına sahip. Fakat bu bir içerik değil, dosyanın son kullanıcıya sunulmasıdır. Bu yüzden yeni pencerede açılması, açılmamasına göre daha avantajlıdır.

3. sorunuz için, aynı dosyanın birden fazla url de barınmasını sağlamak, sitenin güvenlik sertifikası yoksa eksi puan almanıza neden olmaktadır. Exe uzantılı dosyaların direkt olarak indirilmesi tasvip edilmiyor doğrulaması yapılmamış bir web sitesi için. Bunun çözümü olarak sertifika sahibi değilseniz programı bir zip yada rar dosyası içinde paylaşabilirsiniz. Çok ufak bir yarar daha olması için zip dosyasına farklı isimler vererek farklı url lerden o isimlere yönlendirme yapabilirsiniz. Fakat çok çok büyük bir faydası yok.

ek olarak : Eğer e ticaret sektörüne hitap eden bir web sitesi sahibi iseniz, güvenilirlik sizin için en önemli seo kriteridir. Örneğin e ticaret kalite standartlarında iletişim kısmında mutlaka mail adresi olmalı. Türkçe desteklenmediği için bu mai adresi;

admin@domain.uzantı
yada
(En iyisi) webmaster@domain.uzantı şeklinde olmalıdır.

Sitenizde mutlaka kullanıcı sözleşmesi ve gizlilik politikası sayfaları bulundurulmalıdır.

daha kolay index için robots.txt dosyasına sitemap yolunu belirtmenizde fayda var.

iç linklemelerde zıt renkleri tercih etmelisiniz, koyu gri üstüne siyah vurgulu link henüz google gözünde otorite konumuna gelmediğiniz için şüpheli karşılanabiliyor gizlenmiş link olarak algılanıp.