lostyazilim
tr.link

Yan Menü İçin Yaratıcı Önerileri Olan

11 Mesajlar 1.655 Okunma
acebozum
tr.link

selamim selamim http://mehmetcabar.com/ Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Endüstri Mühendisliği
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 104 / 60
  • Ticaret 32, (%100)
Merhabalar,
Çoğu insan gibi bende görselliğe önem veririm. En azından tasarımı hoşuma gitmeyen siteleri okumam. Bu nedenle sitemi düzenlemek istiyordum ama kod bilgim zayıftı, gerçi hala zayıf.

Portheme almıştım ancak bu temayı kullanmak istemedim. Geç dank etti ancak sonrasında birkaç, hatta bir sürü düzenleme yaptım ve tasarımı kişisel blog tasarımına çevirdim. Bir bakıma benim ruhumu yansıtmalı idi.
Header --> Tamam.
İndex --> Tamam

Ancak sidebar için önerilerinize ihtiyacım var. Bloglara girdiğinizde yan menüde nelere bakıyorsunuz? Popüler konular, yorumlar, reklamlar, vb gibi. Yani kişiyi sitede tutması gereken şeyler. Ayrıca sizi sitede tutan nedir? Fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.

Site adresim: http://mehmetcabar.com/

Trustflow 42 Kaliteli Kişisel Blog: www.mehmetcabar.com | Mutluluk Satıcısı
wmaraci
reklam

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Atatürk köşesi açabilirsin. Onun meşhur sözlerini sayfa yenilenince değişecek şekilde verebilirsin. Bunun dışında popüler yazılar kısmı açılabilir.
selamim

kişi bu mesajı beğendi.

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Şahsen sidebar da kategori ve tagların okunabilir olmasına, renk font uyumuna önem veriyorum. Reklam 4 tane 100x100 geçmemesinden yanayım. Bunun dışında sidebar da gereksiz araçları gördükçe çıkma isteğim artıyor.
selamim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 104 / 60
  • Ticaret 32, (%100)

Merkur adlı üyeden alıntı

Şahsen sidebar da kategori ve tagların okunabilir olmasına, renk font uyumuna önem veriyorum. Reklam 4 tane 100x100 geçmemesinden yanayım. Bunun dışında sidebar da gereksiz araçları gördükçe çıkma isteğim artıyor.

Artık 125*125 reklamların devri kapanıyor. 90x90 hem minimal hem de hoş duruyor.

Ek Olarak:

Onur89TR adlı üyeden alıntı

Atatürk köşesi açabilirsin. Onun meşhur sözlerini sayfa yenilenince değişecek şekilde verebilirsin. Bunun dışında popüler yazılar kısmı açılabilir.

Genel bir özlü sözler alanı açılabilir bak. Ancak sözlerin gösterileceği alanın güzel tasarlanıp ilgi çekmesi lazım.

wmaraci
wmaraci

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
Bence sitenin sidebarından önce footerınla ilgilenmelisin. Kullandığın araçlar bakımından iyi ama görseli zayıf kalmış. Özellikle backgroundu. Sağlam bir footerla sitenin çok iyi gözükeceğini düşünüyorum. Ayrıca sitenin açılış hızı bayağ iyiymiş. :)
selamim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 104 / 60
  • Ticaret 32, (%100)

Merkur adlı üyeden alıntı

Bence sitenin sidebarından önce footerınla ilgilenmelisin. Kullandığın araçlar bakımından iyi ama görseli zayıf kalmış. Özellikle backgroundu. Sağlam bir footerla sitenin çok iyi gözükeceğini düşünüyorum. Ayrıca sitenin açılış hızı bayağ iyiymiş. :)

Teşekkür ederim. Hani, footer çok fazla dikkat çekmiyor diye düşünüyordum. Tasarımı güzel ama sitenin rengine uyumlu ve fonksiyonel değil. Eğer güzel bir tasarım bulursam muhakkak uygularım :) Sağolasın

ztekin ztekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad Z** T**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 83 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar, hocam ilk mesajım size nasipmiş :) Bence yan menüye günlük şeklinde bir box ekleyerek günlük şeklinde her gün 30-40 kelimelik makalenizi veya güncel bir olay üzerine düşüncenizi yazabilirsiniz ya da bir konuyla ilgili kısa bilgi verebilirsiniz hoş ve özgün olur.
selamim

kişi bu mesajı beğendi.

cagri cagri Bu kez olacak! Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Oyuncu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 300 / 291
  • Ticaret 39, (%100)
Mehmet,

Bir kaç farklı kategori olayı yapabiliriz. Css nimetlerinden yararlanarak elbette. Sonra bende var bak, her gün ayrı olmak üzere özlü sözler kısmını uyarlayabiliriz istediğin gibi. Ayrıca Okuduğun kitaplardan cümleler ekleyebiliriz görsellerle birlikte :)
selamim

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 261
  • Beğeniler 104 / 60
  • Ticaret 32, (%100)

TeknoMaster adlı üyeden alıntı

Merhabalar, hocam ilk mesajım size nasipmiş :) Bence yan menüye günlük şeklinde bir box ekleyerek günlük şeklinde her gün 30-40 kelimelik makalenizi veya güncel bir olay üzerine düşüncenizi yazabilirsiniz ya da bir konuyla ilgili kısa bilgi verebilirsiniz hoş ve özgün olur.

=) Evet, güzel bir fikir olabilir. Kısa kısa, tweet modelinde sözler.

Ek Olarak:

Çağrı adlı üyeden alıntı

Mehmet,

Bir kaç farklı kategori olayı yapabiliriz. Css nimetlerinden yararlanarak elbette. Sonra bende var bak, her gün ayrı olmak üzere özlü sözler kısmını uyarlayabiliriz istediğin gibi. Ayrıca Okuduğun kitaplardan cümleler ekleyebiliriz görsellerle birlikte :)

Çağrı,
CSS denen şeyi yavaş yavaş çözme evresindeyim. En azından baka baka, örnek bula bula yapabiliyorum bir bakıma. Okuduğum kitapları, dinlediğim müzikleri, yada güzel birkaç cümleyi aslında eklemek istiyorum fakat bunun en görsel şekilde minimal bir tasarım ile yapmak istiyorum. Büyük boyutlarda olunca yan menü tamamen elverişsiz oluyor. Bir tasarlayayım bakalım

cagri cagri Bu kez olacak! Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Oyuncu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 300 / 291
  • Ticaret 39, (%100)
Ben de yardımcı olurum Mehmet :) Mesela aklımda bir fikir var :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al