Paylaşım için teşekkürler.
Merak ettiğim bir konu var yalnız.
Seo Optimizasyonu Uzmanı olduğunu dile getirenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta.
Peki gerçek bir seo uzmanı ve olduğunu söyleyen seocuyu nasıl ayırdedebiliriz.
Ki kandırılmayalım.
Seoya yönelik makaleler birçok yerde paylaşılıyor.Uygulama safhası kanımca daha önemli
Merak ettiğim bir konu var yalnız.
Seo Optimizasyonu Uzmanı olduğunu dile getirenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta.
Peki gerçek bir seo uzmanı ve olduğunu söyleyen seocuyu nasıl ayırdedebiliriz.
Ki kandırılmayalım.
Seoya yönelik makaleler birçok yerde paylaşılıyor.Uygulama safhası kanımca daha önemli
Çok basit. SEOcu tipin kendi sitesini araştırarak işe başlayacaksın. Sorsan banlı siteyi dahi ilk sayfalara taşıyor bu arkadaşlar ama kendi sitelerinin pagerank 1 dahi değil. Anahtar kelime desen arama sonuçlarında esameleri bile okunmuyor.
Kendine hayrı olmayan adamlar kendilerine danışman, uzman gibi ünvanları uygun görüyorlar ahah. Şöyle bir bak etrafına nerede 3. dünya ülkesi vatandaşı var, alayı SEO uzmanı. Hintliler, Pakiler, Türkler vs.
Ben daha bugüne kadar bu işi hakkıyla yapana rastlamadım. Ezber bilgileri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar. SEO dediğin olay mümkün olduğunca dikkat çekmeden olmalı. Yani sen 3 ay uykuda duran siteye birden 50 backlink bile alsan ve bunu 24 saat içinde yapsan dikkat çeker. Her şey manuel olacak ve zamana yayacaksın. Ben SEO uzmanı falan değilim ama mantığıma yatan bu.
Ben size şunu söyleyeyim, başarılı olmak için bana göre yalnızca 2 ayrı şart var:
Ya projeniz yaratıcı olacak: Facebook, Twitter, ekşi sözlük, sahibinden, yemek sepeti vs.
Ya da proje sıradan ise reklam çalışmalarına abanacaksınız. Kendinize güveniyorsanız uzun bir süre cepten yiyeceksiniz.
Ayrıca Türkiye'de her kulvarda kaliteli site açığı var. Yani düşünün bak Türkiye'nin en büyük forumu DH. Bu açıkların kapanmamasının tek nedeni de kısa sürede kazanayım mantığı. Bu mantık yüzünden aynı şeyleri anlatan binlerce site var piyasada, hiç birinin ekstra bir şey kattığı yok. Sonra da bu sitelerin sahipleri ağlıyorlar niye Adsense gelirim düşük diye. Adsense'in size para verdiğine şükredin.