lostyazilim
tr.link

Alexa beni şaşırtıyor

18 Mesajlar 2.868 Okunma
lstbozum
tr.link

seyircikedi seyircikedi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / K
  • Meslek gazeteci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 25 / 15
  • Ticaret 0, (%0)

seocutasarim adlı üyeden alıntı

Aynen öyle... Ziyaretçilerinizin sitenizde geçirdikleri süreler Alexa için çok önemli...

bugün biraz düştü, ama bu kez de türkiye sıralaması yükseldi yaz dalgalı geçiyor:rolleyes:

wmaraci
reklam

sefagedik sefagedik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 522
  • Beğeniler 159 / 160
  • Ticaret 13, (%100)
(: olabilir bugün google dalgalanmalarıda durgun mozcast.com

teymir teymir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Online Reklam Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 21 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

Cankat adlı üyeden alıntı

Yanlış bildirmeyin alakası yok, Alexa hite ve sayfada geziş-kalış durumuna bağlı olarak düşer. Webmaster forumundasınız ve bunu bilmemeniz çok acı.

Konu sahibi arkadaşa gelirsek, tekil hitiniz aynı olabilir fakat çoğul hitiniz azalmıştır. Sayfa görüntüleme azalmıştır bu yüzden alexanız yükselmeye başlamıştır.

seocutasarim adlı üyeden alıntı

Alexa sitenize giren kişilerin gezdiği sayfa sayısı ve durduğu süreye göre değişiklikler gösterir arkadaşlar. Sitenize kimse girmesin sadece her gün siz girin yine alexa'nız düşer.

Öncelikle Alexa'nın bu kadar üstünde durulmasına şaşırıyorum sonuçta Google Analytics gibi site analiz aracı, sitenin değerleri yüksekse elbette ki rakamlar daha iyi olacaktır, yarışmadan başka bir şey değil. Ayrıca bırakın sitenize toolbar eklemeyi Alexa'ya sitenizi kaydetmeseniz bile Alexa'da gözükür, sıralamanız iner veya çıkar :)

Alexa'nın ölçümlemesi konusuyla ilgili olarak sitesini buradan açıp bakmak yeter, yukarıdaki arkadaşların da değindiği gibi sıralama "Ziyaret Sayısı ve Ziyaretçi Davranışı" ile yapılıyor.

Vede bu sıralamayı Global ve ilgili ülkedeki diğer siteler ile karşılaştırıyor ve buradaki ziyaretten kasıt "Tekil Ziyaretçi" yani çoğul ziyaret düşmüş veya sadece ben gireyim bütün sayfaları gezeyim yorumları pek doğru değil.

Semsector.com - SEM - SEO - Sosyal Medya

• Üyelik 23.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / K
  • Meslek gazeteci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 25 / 15
  • Ticaret 0, (%0)

teymir adlı üyeden alıntı

Öncelikle Alexa'nın bu kadar üstünde durulmasına şaşırıyorum sonuçta Google Analytics gibi site analiz aracı, sitenin değerleri yüksekse elbette ki rakamlar daha iyi olacaktır, yarışmadan başka bir şey değil. Ayrıca bırakın sitenize toolbar eklemeyi Alexa'ya sitenizi kaydetmeseniz bile Alexa'da gözükür, sıralamanız iner veya çıkar :)

Alexa'nın ölçümlemesi konusuyla ilgili olarak sitesini buradan açıp bakmak yeter, yukarıdaki arkadaşların da değindiği gibi sıralama "Ziyaret Sayısı ve Ziyaretçi Davranışı" ile yapılıyor.

Vede bu sıralamayı Global ve ilgili ülkedeki diğer siteler ile karşılaştırıyor ve buradaki ziyaretten kasıt "Tekil Ziyaretçi" yani çoğul ziyaret düşmüş veya sadece ben gireyim bütün sayfaları gezeyim yorumları pek doğru değil.

Sayfa/ziyaret sayısı, ziyaret süresi çok önem taşıyor gözlemlerime göre... Çünkü bizim tekil veya çoğul ziyaret sayımız genelde aynı düzeyde... Tabii diğer sayfalarla karşılaştırma önemli. Yarıştaki koşucu arttıkça iniş çıkışlar olabiliyor

wmaraci
wmaraci

oktayt oktayt İş olsun işte Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Bilişim/İnternet
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 408
  • Beğeniler 93 / 93
  • Ticaret 34, (%100)
Alexa daki değerler her ne kadar önemsensede ( reklam verenler sitenin değeri gibi ) alexa sıralaması özellikle 20 binin altındaki siteler için geçerli bir kriter olarak değerlendirilmemeli.Alexa verileri ya tarayıcınızdaki tolbardan yada siteye eklediğiniz wigdetan topar. Burada ip ye fazla önem vermemekle birlikte sayfalar arası gezinme sayısı giriş sayısı ve sitede kalış süresini baz alır. Örnek vermek gerekirse webtasarım üzerine bir siteniz var günlük 200 300 tekil girişle (webmasterların en az yarısının alexa tolbar kullandığını düşünerek ki daha da yüksek olabiilr) 100k ya kısa sürede düşebilirsiniz. Ama haber siteniz var günlük 1k girişe sahip ve sitenizde wigdet a yok alexa bu girişleri sayamayacığı için 700 800k civarında gezinirsiniz. Oda şansınıza alexa tolbar kullanıcısı okuyucunuz varsa.

Wordpress Php düzenleme işleriniz yapılır

• Üyelik 19.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 21 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
Elbette ki webmaster siteleri üzerindeki kullanıcılara alanadı & link satışı veya reklam alımı için bu araçlardaki sayılar, DMOZ kaydı, PR'in yüksek olması vs. önemlidir ama araçların amaç olmasına anlam veremiyorum. 5-10 sene öncesinin SEO bilgileri üzerinden gidip mesela artık ölü olan DMOZ'a kayıt yaptırmak için çabalamak gereksizse, sadece site verilerini gösteren bir araç olan Alexa'da sıralama düşürmek için bu kadar kafa yormakta zaman kaybı olacaktır.

Sadece para kazanma odaklı ve sırf arama motoruna yönelik bir site yapmak, kopyala yapıştır içeriği olan, eklenmiş yazısından, verdiği bilgiden ne dediği anlaşılmayan yeni bir çop site daha açmanın hatalı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu şekilde internetten para kazanılır ama eğer bir projeniz, her hangi bir konudaki siteniz veya blogunuz var ise buna nasıl değer katabilirsiniz, nasıl diğerlerinden farklı hale getirebilir, internet kullanıcılarını sitenize nasıl çekebilirsiniz diye düşünmek daha doğru olacaktır.

Sonuçta kalite veya özgünlük tartışılsa da, benzer sitelerden tek bir yönüyle ayrı olsa bile kullanıcılara yönelik işler yaptığınızda, arama motorlarından da Alexa'dan da, maddi olarak ta en iyi geri dönüşleri alırsınız.

• Üyelik 23.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / K
  • Meslek gazeteci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 25 / 15
  • Ticaret 0, (%0)

teymir adlı üyeden alıntı

Elbette ki webmaster siteleri üzerindeki kullanıcılara alanadı & link satışı veya reklam alımı için bu araçlardaki sayılar, DMOZ kaydı, PR'in yüksek olması vs. önemlidir ama araçların amaç olmasına anlam veremiyorum. 5-10 sene öncesinin SEO bilgileri üzerinden gidip mesela artık ölü olan DMOZ'a kayıt yaptırmak için çabalamak gereksizse, sadece site verilerini gösteren bir araç olan Alexa'da sıralama düşürmek için bu kadar kafa yormakta zaman kaybı olacaktır.

Sadece para kazanma odaklı ve sırf arama motoruna yönelik bir site yapmak, kopyala yapıştır içeriği olan, eklenmiş yazısından, verdiği bilgiden ne dediği anlaşılmayan yeni bir çop site daha açmanın hatalı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu şekilde internetten para kazanılır ama eğer bir projeniz, her hangi bir konudaki siteniz veya blogunuz var ise buna nasıl değer katabilirsiniz, nasıl diğerlerinden farklı hale getirebilir, internet kullanıcılarını sitenize nasıl çekebilirsiniz diye düşünmek daha doğru olacaktır.

Sonuçta kalite veya özgünlük tartışılsa da, benzer sitelerden tek bir yönüyle ayrı olsa bile kullanıcılara yönelik işler yaptığınızda, arama motorlarından da Alexa'dan da, maddi olarak ta en iyi geri dönüşleri alırsınız.

Sayın Teymir... Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederim ki tamamen katılıyorum. Kopyala-yapıştır içeriklere tamamen karşı olduğum gibi hiç bu yola gitmedim. Hatta diyebilirim ki birçok site bizim sayfamızdan kopyala yapıştır yapıyor, buna da çok karşıyım.

Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum, internet alanında ise yeniyim-henüz 8 aylık- Bu alanın işleyişini yeni yeni öğreniyorum sayılır. Bu arada, eğer reklam vericiler açısından illa bir kriter alınacaksa bu da Google Analytics olmalı. Çünkü Alexa'nın ziyaretçi davranışları ve siteler arası yarışa dayanan kendine özgü bir sistemi var, zaman zaman da yanıltıcı olabiliyor.

Onun dışında sizin de dediğiniz gibi önemli olan özgünlük. Katkılarınız için teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim

• Üyelik 19.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 21 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

seyircikedi adlı üyeden alıntı

Sayın Teymir... Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederim ki tamamen katılıyorum. Kopyala-yapıştır içeriklere tamamen karşı olduğum gibi hiç bu yola gitmedim. Hatta diyebilirim ki birçok site bizim sayfamızdan kopyala yapıştır yapıyor, buna da çok karşıyım.

Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum, internet alanında ise yeniyim-henüz 8 aylık- Bu alanın işleyişini yeni yeni öğreniyorum sayılır. Bu arada, eğer reklam vericiler açısından illa bir kriter alınacaksa bu da Google Analytics olmalı. Çünkü Alexa'nın ziyaretçi davranışları ve siteler arası yarışa dayanan kendine özgü bir sistemi var, zaman zaman da yanıltıcı olabiliyor.

Onun dışında sizin de dediğiniz gibi önemli olan özgünlük. Katkılarınız için teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim

Rica ederim, anlaşılır olduysam ne mutlu :) ayrıca sizin özelinizde değil genel olarak izlenen ve bana göre doğru olmayan yolu belirtmeye çalıştım...
Sonuçta medya satın alma ve reklam ajansları vs. bir siteye (milliyet,eksisozluk,oyunlar1 vb.) reklam verirken veya reklam alanı satarken o sitenin sayfa gösterimi, tekil kişi ziyareti sayısı, kategorisi ve reklam paketlerine bakarlar.

Alexa, Dmoz, PageRank vs. değerlerini sadece ilgili kişiler ve SEO'cu arkadaşlar bilir. Daha önceki mesajda dediğim gibi webmaster forumları ve kullanıcıları için elbette bu veriler sitelerin değerini belirliyor.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim...
seyircikedi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al