seyircikedi adlı üyeden alıntı

Sayın Teymir... Öncelikle değerli görüşleriniz için teşekkür ederim ki tamamen katılıyorum. Kopyala-yapıştır içeriklere tamamen karşı olduğum gibi hiç bu yola gitmedim. Hatta diyebilirim ki birçok site bizim sayfamızdan kopyala yapıştır yapıyor, buna da çok karşıyım.

Uzun yıllardır gazetecilik yapıyorum, internet alanında ise yeniyim-henüz 8 aylık- Bu alanın işleyişini yeni yeni öğreniyorum sayılır. Bu arada, eğer reklam vericiler açısından illa bir kriter alınacaksa bu da Google Analytics olmalı. Çünkü Alexa'nın ziyaretçi davranışları ve siteler arası yarışa dayanan kendine özgü bir sistemi var, zaman zaman da yanıltıcı olabiliyor.

Onun dışında sizin de dediğiniz gibi önemli olan özgünlük. Katkılarınız için teşekkür ederim, kolaylıklar dilerim

Rica ederim, anlaşılır olduysam ne mutlu :) ayrıca sizin özelinizde değil genel olarak izlenen ve bana göre doğru olmayan yolu belirtmeye çalıştım...
Sonuçta medya satın alma ve reklam ajansları vs. bir siteye (milliyet,eksisozluk,oyunlar1 vb.) reklam verirken veya reklam alanı satarken o sitenin sayfa gösterimi, tekil kişi ziyareti sayısı, kategorisi ve reklam paketlerine bakarlar.

Alexa, Dmoz, PageRank vs. değerlerini sadece ilgili kişiler ve SEO'cu arkadaşlar bilir. Daha önceki mesajda dediğim gibi webmaster forumları ve kullanıcıları için elbette bu veriler sitelerin değerini belirliyor.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim...