bildiğim kadarıyla google kelime bazlı indeksleme yapmıyor. kelime bazlı indekleme yapılmış olsaydı hiç bir site özgün olarak nitelendirilmezdi. yani teknoloji kelimesinden yükselmek isteyen biri mecburi olarak teknoji kelimesini içeriğinde kullanmak zorunda, ama google kelime bazlı indeksleme yapsaydı bu sefer bütün siteler teknoloji kelimesini kullandığı için özgün olmazdı. ama durum böyle değil, o yüzden buradaki hatayı gidermek lazım öncelikle.
hem diyelim ben jeoloji kelimesinde yükselmek istiyorum ama harflerin kullanım sıklığı tablosuna bakınca j harfi en son sırada ve benim yükselmek istediğim kelimede 2 kere kullanılmış, google bu kelimeyi önemsiz mi görüyor size göre? ne demek istediğinizi tam anlamış değilim.
hem diyelim ben jeoloji kelimesinde yükselmek istiyorum ama harflerin kullanım sıklığı tablosuna bakınca j harfi en son sırada ve benim yükselmek istediğim kelimede 2 kere kullanılmış, google bu kelimeyi önemsiz mi görüyor size göre? ne demek istediğinizi tam anlamış değilim.
hayır, tablo konuya göre değişiyor.
verdiğim tablo genel olarak dilimizdeki kelimelerin frekans tablosu.
bahsettiğiniz şekilde niş bir konuyu seçip o konuyla ilgili bir sitedeki yazıları ölçümlerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.
biraz daha açayım, örneğin salt teknoloji üzerine bir siteden 10-15 yazıyı alıp harf frekans tablosunu çıkarttınız diyelim. en sık geçen harfler belirlendi.
ardından başka bir teknoloji sitesindeki yazıları inceleyip baktığınızda yine harf frekans tablosunun benzer olduğunu göreceksiniz (bazı harflerde bazen bir üst veya bir alt sıra çıkabiliyor).
dediğiniz gibi jeolojiyle ilgili bir sitede jeoloji dışında başka terimler de geçecektir muhakkak (Çift etkili tokmak, Deviatör vs. gibi). yine buradaki yazıların bir bölümünü kullanarak frekans tablosunu çıkarttığınızda yukarıda benim verdiğim tablodan çok daha farklı bir sonuç olduğunu göreceksiniz.
Konuya göre tablo değişiyor en başta da belirttiğim gibi. Doğru tabloya ulaşmak için örneklemi arttırmak (yani incelenecek yazı/makale sayısını arttırmak) gerekiyor. Bilimsel bir araştırma yöntemi gibi düşünebilirsiniz.
tabii tek başına bu frekans tablosu yeterli de demiyorum yanlış anlaşılmasın :)