olkunmustafa adlı üyeden alıntı
Hoca yakup hocaya gelmiş ama elimden gelirse yardımcı olayım :D
2. sorudan başlayayım. Author php dosyana bir yazar kontrollü yaptırırsan bunu çözebilirsin.
if(is_author){
// Bu kısma içerikler gelir
}
else {
// buraya 404 gelebilir.
}
Yazarlar sayfasını sadece yazarlar görebilir. Ama bu şekilde her yazarın birbirinin sayfasına gireceğini unutma. Burada sadece bu sitede yazar mısın değil misin diye kontrol ediyoruz.
//------------------------
1. sorudan da şunu anladığım şu, WP author dosyasına başvurduğunda(site/author/username gibi) o yazarın sipariş ve destek formları dökülsün istiyoruz. Sadece o kişiye ait yazılar dökülecek istiyorsun. Eğer doğru anladıysam en azından bu formdan gelen verileri DB ye nası kaydetttiğini görmek lazım diye düşünüyorum. Yeni bir tablo mu açtın yoksa post olarak mı kaydediliyor onu bilmek gerek.
Yok hocam, soru sadece Yakup hocama sorulmuş soru değildir, bilgisi ve deneyimleri ölçüsünde herkesin yardımına açığım, teşekkürler.
yazara özel derken kendimi yanlış ifade ettim sanırım, düzeltiyorum.
Tüm yazarlara değil, sadece o postu gönderen kullanıcı görebilecek. yapmaya çalıştığım ve büyük ölçüde bitirdiğim sistemde zaten ziyaretçi girişi yok. Herkes üye (author) yani, bu kısıtlama işe yaramaz. Sadece yazıyı gönderen yazar ve yöneticiler görebilmeli.
Diğer sorum için de, tüm girişler
kategoriye ve yazıya dayalı, yani DB ye herhangi bir ekleme yok.
Destek kategorisine o kategorideki yazılar listelensin, sipariş kategorisine o kategorideki yazılar listelensin.
yakuphoca adlı üyeden alıntı
Öncelikle yazıları nasıl kaydediyorsunuz? Normal yazı olarak mı yoksa bir tabloya falan mı kaydediyorsunuz?
Mevcut düzenlediğiniz bir author.php dosyası varsa buraya ekleyebilir misiniz?
her şey yazı olarak giriliyor hocam. birkaç tane üyeler için yazı giriş formu oluşturdum site içinde, kullandıkları forma göre yazılar "sipariş" veya "destek" kategorisine düşüyor.
Görselle umarım daha iyi anlatırım.
Bu benim şu an kullandığım author.php
Gördüğünüz gibi yazarın tüm gönderdiği yazılar burada listeleniyor. ben yazarın sayfasında bu tablodan iki tane oluşturmak istiyorum. her tablo yazarın (benim tanımladığım kategoriye ait) yazılarını listelemeli yani.
normal wordpress döngü sistemi içerisinde query_post ile kategori seçimi yapabiliyoruz. bunun author.php ye uygulanmış şeklinden bahsediyorum.