Wmaraci'na bugün üye oldum. Öncelikle hepinize merhabalar.
Yeni bir projeye başlamayı düşünüyorum. Alan adı jenerik bir kelime olsun istiyorum. .com .net .org uzantılarında aradığım kelime normaldir ki yok. .im gibi domain ile projeyi başlatsam Google için bir dezavantaj mı?
İngilizce kaynaklarda araştırma yaptım. Çoğunluk uzantının sorun olmadığını, önemli olanın içerik olduğunu yazmışlar. Öte yandan .im gibi uzantıların yerel aramalarda daha kolay yükseldiğini ancak global işlerde (ya da başka bir ülkede, örneğin Türkiye'de) Google'da sıralamasının yükselmesinde .com, net, org a göre çok yavaş olduğunu, sabreden muradına erer mantığıyla hareket ederseniz bir yerlere gelebileceğini yazmışlar.
Proje ise tamamen aramayla gelinebilecek ancak daha sonra akılda kalıcı sürekli takip edilecek bir site tarzında yani içerik öyle. Daha önce .im ile ya da de, in gibi uzantılarla proje yapıp diğer siteriyle şartları karşılaştığında nasıl bir sonuç ortaya çıkmakta?
.im ile bir kelimeyi tamammlamayı düşünüyorum. Örneğin sever.im, subdomain ile aliyi.sever.im gibi tamamlasak, siteyi Google aliyi sever olarak mı tanımlar, aliyi sever im olarak mı ?