Özellikle son günlerde sıkça rastgeldiğim, benim gibi düşünüp de günah keçisi ilan edilmekten korkan çokça arkadaşın dile getiremediği, grafik tasarım kategorisine açılan temam nasıl olmuş, yeni çizdiğim tasarım nasıl diyen arkadaşlara bir eleştiri yapmak istiyorum.
Grafik tasarım kategorisine bir giriyorum baştan sona kadar bu tarz konular var. Fazlasıyla sıkmaya başladı bu konular. Yahu arkadaş hiç mi sitelerde dolaşmıyorsun, hiç mi sevilen tasarımlara bakmıyorsun? Hadi onu da geçtim tasarımı bitirdikten sonra hiç mi bakmıyorsun acaba nasıl olmuş diye. Öyle tasarımlar var ki küçücük çocuklar bile vasat olduğunu bilir. Ama adam çekinmeden konu açıyor tasarımım nasıl olmuş diye. Renk uyumu sıfır, font boyutları deve gibi, düzen desen zaten yok. Beceremiyorsan zorlamaya gerek yok.
Bazı arkadaşlarda konu altına yorum yazıyor, güzel olmuş, fena değil vs. Hiç samimi bulmuyorum. Vasat bir tasarıma güzel olmuş demek tasarımı çizen arkadaş için de kötü sonuçlar doğuracaktır.
Yapmayın etmeyin arkadaşlar. Olmuyorsa zorlamayın. Konu açmadan gerekirse 10 defa bakın çizdiğiniz tasarıma. Başka tasarımlarla karşılaştırın. Eksiklerinizi kendiniz bulun önce.