wmaraci reklam

Film Sitesi Olanlar Okusun!

152 Mesajlar 21.021 Okunma
smmexpress

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)
Merhaba arkadaşlar,
Son günlerde inanılmaz şekilde fazla film sitesi açılmaya başlandı. Bunda kısa zaman içinde 30k-40k gören film sitelerinin etkisi büyük. Herkes bunun gazıyla ben de açayım bir tane diyor ancak olayın yasal boyutları pek umursanmıyor sanırım. Arkadaşlar artık sadece yabancı film yayınlasanız bile yanarsınız. Nasıl olacak o iş demeyin çünkü Digiturk artık yabancı filmlerin Türkiye'deki telif hakkı koruyuculuğuna soyundu:

Aşağıda imzası bulunan ben, yalan beyan cezası çerçevesinde, Columbia Pictures Industries, Inc. Entertainment Inc.ve/veya iştirak ve şube şirketleri '"Columbia Pictures Industries, Inc."'un yetkili temsilcisi ve Columbia Pictures Industries, Inc. adına bu konuda hareket etmeye yetkili olduğunu onaylarım.

Uyarı yazıları artık bizzat Digiturk Anti-Fraud Team tarafından gönderiliyor. Size aşağıdakine benzer bir yazı gönderiliyor elimde dizi için olanı var:

Sayın Yönetici,

"1Kadın1Erkek" isimli programın yayın hakları Şirketimiz Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş. (DIGITURK) bünyesinde yer alan Turkmax kanalına aittir.
Buna karşılık, tarafınızdan içerik ve/veya servis sağlayıcılığı yapılan ;

http:// www. site. com/bir kadin birerkekizle.html (örnek url)

Adresli internet sitesinde şirketmizin telif hakları, hukuka aykırı olarak ihlal edilmektedir.

Uyarıya konu bu yayınlar aynı zamanda FSEK m. 71 anlamında suç oluşturmaktadır.
FSEK m. 71'in 1 numaralı bendine göre ise, "Bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın işleyen, temsil eden, çoğaltan, değiştiren, dağıtan, her türlü işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma ileten, yayımlayan ya da hukuka aykırı olarak işlenen veya çoğaltılan eserleri satışa arz eden, satan, kiralamak veya ödünç vermek suretiyle ya da sair şekilde yayan, ticarî amaçla satın alan, ithal veya ihraç eden, kişisel kullanım amacı dışında elinde bulunduran ya da depolayan kişi hakkında bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur."

FSEK Ek Madde 4'e göre; ". Dijital iletim de dahil olmak üzere işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla servis bilgi içerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlali halinde, hak sahiplerinin başvuruları üzerine ihlale konu eserler içerikten çıkarılır. . ihlalin devamı halinde bu defa, Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru üzerine, üç gün içinde servis sağlayıcıdan ihlale devam eden bilgi içerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir.."

Yine m.71/II'ye göre; Bu Kanunun ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında bahsi geçen fiilleri yetkisiz olarak işleyenler ile bu Kanunda tanınmış hakları ihlâl etmeye devam eden bilgi içerik sağlayıcılar hakkında, fiilleri daha ağır cezayı gerektiren bir suç oluşturmadığı takdirde, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Belirtilen nedenlerle tüm alacak ve uğradığımız/uğrayacağımız her türlü zarara ilişkin tüm dava, şikayet, talep ve tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla;
bu uyarının ulaşması tarihinden itibaren 3 (üç) gün içinde (bu 3 günlük sürede yapılacak yeni hiçbir yayına iznimiz olmadığını açıkça belirtmek sureti ile);
içerik sağlayıcı tarafından ihlali oluşturan yayınların site içeriğinden çıkarılması ile servis sağlayıcı tarafından da sitenin bu yayınlar siteden çıkartılana kadar internet ağından kaldırılması gerektiğini; bu tip tecavüzlerin tekrarlanmamasını; aksi davranışın TTK anlamında haksız rekabet, FSEK anlamında mali/manevi haklara tecavüz oluşturması ve bu hareketin aynı zamanda Türk Ceza Kanunu anlamında ve FSEK m. 71'e göre suç olması nedeniyle cezai sorumluluğunuz için dava ve şikayet haklarının kullanılacağını bildiririz.

İlgili adreste yer alan video görüntüleri ve izlenme sayıları Anti FRAUD ekibimiz tarafından tespit edilmiş ve kayıt altına alınmıştır.
Yukarıda yer alan yasal yaptırım ve cezaların yanı sıra Şirketimizin uğradığı zararın tazmini için ilgili videoların izlenme sayısı adedince ilgili yayını izlemek için gereken abobe bedeli tutarı çarpımı kadar tazminat davası açılacaktır.
Siteniz ekibimiz tarafından sürekli takip edilmekte olup bundan sonra telif haklarımızı ihlal eden bir içerik eklendiğinde uyarı yapılmaksızın site yöneticileri hakkınızda ceza davası ve ayrıca siteniz hakkında Eirşimin Engellenmesi için suç duyurusunda bulunulacaktır.

Dikkat : Yayınları Embed, iframe vb. metodlar ile justin.tv, freedocast vb. platformlardan alıyor olmanız cezai yaptırımı asla ortadan kaldırmaz.
Hukuki olarak yayının sitenizden görülüyor olması yeterlidir, Yayının nereden geldiğinin hukuki hiçbir geçerliği yoktur.

Bu Otomatik olarak gönderilmiş bir uyarı değildir.


DIGITURK Anti Fraud Team
____________________________
C...@dig.turk.com.tr
Digital Platform iletisim Hiz.A.S.
Polat Tower No : 34 Beskitas / istanbul
Bu elektronik posta ve onunla iletilen bütün dosyalar sadece göndericisi tarafindan almasi amaclanan yetkili gercek ya da tüzel kisinin kullanimi icindir. Eger söz konusu yetkili alici degilseniz bu elektronik postanin icerigini aciklamaniz, kopyalamaniz, yönlendirmeniz ve kullanmaniz kesinlikle yasaktir ve bu elektronik postayi derhal silmeniz gerekmektedir.

DIGITURK bu mesajin icerdigi bilgilerin dogrulugu veya eksiksiz oldugu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne sekilde olursa olsun iceriginden, iletilmesinden, alinmasindan ve saklanmasindan sorumlu degildir. Bu mesajdaki görüsler yalnizca gönderen kisiye aittir ve DIGITURK' un görüslerini yansitmayabilir.

Bu e-posta bilinen bütün bilgisayar virüslerine karsi taranmistir.

*

This e-mail and any files transmitted with it are confidential and intended solely for the use of the individual or entity to whom they are addressed. If you are not the intended recipient you are hereby notified that any dissemination, forwarding, copying or use of any of the information is strictly prohibited, and the e-mail should immediately be deleted.

DIGITURK makes no warranty as to the accuracy or completeness of any information contained in this message and hereby excludes any liability of any kind for the information contained therein or for the information transmission, reception, storage or use of such in any way whatsoever. The opinions expressed in this message belong to sender alone and may not necessarily reflect the opinions of DIGITURK.

This e-mail has been scanned for all known computer viruses.


Şimdi gelin yasayı biraz inceleyelim sizinle. Normalde film sitesi olan arkadaşlar, footer'a bir yazı ekler filmlerin hiçbiri sunucumuzda barındırılmamaktadır sorumlu değiliz falan filan. Tamamen saçmalık sunucuya barındıran kadar sorumlusunuz! Bilişim avukatları ile bu konuda iletişime geçtim soru cevap şeklinde aşağıya yazıyorum:

Soru: Film sitemdeki filmlerin hiçbiri sunucumda barındırılmıyor yine de yasal bir yaptırım uygulanabilir mi?
Cevap: Kesinlikle evet. Her ne kadar filmleri sunucunuzda barındırmasanız da film sitenizden izleniyor. Kaynağı kopyaladığınız, daha çok kişinin ulaşmasına imkan sağladığı için siz de aynı şekilde sorumlusunuz.

Soru: Filmi belirtilen sürede kaldırdım, yine de yasal bir yaptırım uygulanabilir mi?
Cevap: Bu biraz da firmanın insafına kalmış. Kaldırdıktan sonra yine de dava açma hakları bulunuyor çünkü size ihtar maili geldiğinde zaten filmin sitede yayınlandığı kayıt altına alınıyor. Diziler içinse durum daha farklı yüksek ihtimal tazminat davası açılıyor ve tazminat ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Soru: Bu işin cezai yaptırımı nedir peki?
Cevap: Eğer reşit iseniz 2 yıldan başlıyor. Ancak para cezasına çevirme oluyor bazı özel durumlarda. Eğer reşit değilseniz de avukat masraflarına ödemeniz gerek.

Özetlemek gerekirse: Film sitelerini kapatmanın zamanı geldi!

Yasa da aşağıdaki gibidir:

İçerik sağlayıcının sorumluluğu
MADDE 4- (1) İçerik sağlayıcı, internet ortamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumludur.
(2) İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.


Film sitelerinde zaten sadece link olarak başka siteye yönlendirme durumu yok. Direk site üzerinden film izlenebiliyor. İçeriği benimsemek ve ziyaretçiye içeriği ulaştırma amacı var.
 

 

wmaraci
reklam

FilmlerBizden FilmlerBizden Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SERBEST MESLEK
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 263 / 82
  • Ticaret 2, (%100)
Pardonda Türkiye'de bilişimden anlayan hakim, avukat, savcı sayısını biliyor musunuz?
tamı tamına 0.
Gerçi hukuk katliamı yapıldığını göze alırsak salt bilişim hukukuyla alakalı kalmıyor bu anlayan kısmı.
savcının karşısına geçip domainimi çaldılar dediğinizde "o ney" gibi bir cevap alıyorsunuz. gerçi son zamanlarda RED Hack sağolsun onlar sayesinde biraz biraz bilişim hukuku ilerledi ama...

dediğiniz durumda sitenizi kaydeden arama motorlarıda suçlu durumdadır. digiturk gitsin bi gugıldan alsın o tazminatıda sonra gelsin senden alsın derler adama. gugıl neden DMCA yazıp içeriği kaldırıyor? işte tamda bu yüzden. siz bu bildirim geldiğinde kaldırırsanız bir sorun teşkil etmeyecektir.

Dizi için konuşmam. ancak altyazılı bir film için ils veyahut farklı bir firmanın bir hakkı olacağını sanmam. bilişim avukatı değilim. ancak az çok hukuktan anlarım.
siz digiturkün amblemiyle bir filmi yayınlarsanız elbet problem yaratabilir. fakat digiturkten önce yayınladığınız altyazılı bir film için bir hak iddia edemeyecektir. zaten edememelidir. yayın haklarını aldığı tarihi esas almakta bir önemli husus tabiiki. Ancak dişli bir davalı karşısında digiturk ünde şansı yok.
Kitleservers mahsnkzl

kişi bu mesajı beğendi.

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

Pardonda Türkiye'de bilişimden anlayan hakim, avukat, savcı sayısını biliyor musunuz?
tamı tamına 0.
Gerçi hukuk katliamı yapıldığını göze alırsak salt bilişim hukukuyla alakalı kalmıyor bu anlayan kısmı.
savcının karşısına geçip domainimi çaldılar dediğinizde "o ney" gibi bir cevap alıyorsunuz. gerçi son zamanlarda RED Hack sağolsun onlar sayesinde biraz biraz bilişim hukuku ilerledi ama...

dediğiniz durumda sitenizi kaydeden arama motorlarıda suçlu durumdadır. digiturk gitsin bi gugıldan alsın o tazminatıda sonra gelsin senden alsın derler adama. gugıl neden DMCA yazıp içeriği kaldırıyor? işte tamda bu yüzden. siz bu bildirim geldiğinde kaldırırsanız bir sorun teşkil etmeyecektir.

Dizi için konuşmam. ancak altyazılı bir film için ils veyahut farklı bir firmanın bir hakkı olacağını sanmam. bilişim avukatı değilim. ancak az çok hukuktan anlarım.
siz digiturkün amblemiyle bir filmi yayınlarsanız elbet problem yaratabilir. fakat digiturkten önce yayınladığınız altyazılı bir film için bir hak iddia edemeyecektir. zaten edememelidir. yayın haklarını aldığı tarihi esas almakta bir önemli husus tabiiki. Ancak dişli bir davalı karşısında digiturk ünde şansı yok.


Siz olayı yanlış anlamışsınız. Digiturk yayın haklarını almıyor bakın film için gelen bir uyarıda yazana:

Aşağıda imzası bulunan ben, yalan beyan cezası çerçevesinde, Columbia Pictures Industries, Inc. Entertainment Inc.ve/veya iştirak ve şube şirketleri '"Columbia Pictures Industries, Inc."'un yetkili temsilcisi ve Columbia Pictures Industries, Inc. adına bu konuda hareket etmeye yetkili olduğunu onaylarım.

Zaten başından beri haklar Columbia'da Digiturk'de değil yani. İşler değişiyor hocam dikkatli olun. Digiturk Columbia'nın Türkiye şubesi diye düşünün. Film sitesi işi çok çok sakat artık.
 

 

Ottoo Ottoo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Editörlük
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 2 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Hiç bir suçun yok sen sadece yayıncısın.
 

 

wmaraci
wmaraci

FilmlerBizden FilmlerBizden Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SERBEST MESLEK
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 263 / 82
  • Ticaret 2, (%100)
elbet o sakat bir iş o kısımda haklısınız. umalımda kimsenin canı yanmasın. ancak ihbar süresini iyi değerlendirmek gerekli.

Ek Olarak:

Ottoo adlı üyeden alıntı

Hiç bir suçun yok sen sadece yayıncısın.


yayını çoğaltmak kadar izleyici sayısını artırmakta suç. ihbar süresi önemli dediğim gibi.
 

 

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

Ottoo adlı üyeden alıntı

Hiç bir suçun yok sen sadece yayıncısın.


Eskiden olsa hak verirdim ancak artık işler dediğin gibi değil dostum. Benden size uyarması. Yok benim avukatlar sağlam diyorsanız kimse karışamaz. Ancak artık Digiturk yabancı şirketler içinde yetkili ve dava açmaktan asla çekinmeyeceklerdir.
 

 

Ottoo Ottoo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Editörlük
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 2 / 10
  • Ticaret 0, (%0)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Eskiden olsa hak verirdim ancak artık işler dediğin gibi değil dostum. Benden size uyarması. Yok benim avukatlar sağlam diyorsanız kimse karışamaz. Ancak artık Digiturk yabancı şirketler içinde yetkili ve dava açmaktan asla çekinmeyeceklerdir.


Şöyle bir şey var. Yayıncı adres vardır bilirsiniz, sunucu kiminse suçlu odur. Ama yinede film sitesi başlı başınca suç tabi.
 

 

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

Ottoo adlı üyeden alıntı

Şöyle bir şey var. Yayıncı adres vardır bilirsiniz, sunucu kiminse suçlu odur. Ama yinede film sitesi başlı başınca suç tabi.


Malesef iş öyle değil profesyonel bir avukatla yasayı detaylı olarak incelemenizi öneriyorum. O zaman bu iş tamamen yasal hale geliyor dediğiniz gibiyse.
 

 

Ne0JiMa Ne0JiMa Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek memur
  • Konum Edirne
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 236
  • Beğeniler 30 / 54
  • Ticaret 4, (%75)
Bu konuyla beraber Film sitemi satışa cıkartiyorum hosting beraber uygun fiyatta verilecektir. Sitenin adi çok iyidir Pm atabilirsiniz :)
 

 

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

Ne0JiMa adlı üyeden alıntı

Bu konuyla beraber Film sitemi satışa cıkartiyorum hosting beraber uygun fiyatta verilecektir. Sitenin adi çok iyidir Pm atabilirsiniz :)


Sattıktan sonra mutlaka whois bilgilerini değiştittirin alana. Yoksa yine bütün sorumluluk sizde olur. Hosting sahibi o falan derseniz hiçbir şey değişmez alan adı kiminse sorumluluk onundur
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al