Yazarlar (kullanıcılar) bazen çok derin ve ince tweet atıyorlar. Bazen ise ne dediği tam olarak anlaşılmayan türden imalarda bulunuyorlar. Bu duruma kesin ve güvenilir bir çare getirebiliriz.

Örneğin Google’a “Yazar bu tweetinde ne demek istemiş?” diye yazdığımda alakalı bir haber çıktı. Bunun gibi bir çok örnek var.

Bunları göz önünde bulundurarak öyle bir sistem yapmalıyız ki, spam olmasın, atılan tweetlere en açıklayıcı yorumlar yazılsın ve bir tweeti anlamayan veya tweet için yorum yapmak isteyen herkes bu siteyi ziyaret etsin. Bu şekilde kullanıcılar artık daha anlaşılır şekilde tweet atmaya başlayacak. Ya da ben o tweetimde ybtndi.com’da (kısaltılmış hali) ki gibi anlatmak istemedim, yanlış anlaşıldım gibi tavırlar alacak.

Objektif olmak sitenin altın kuralı olmalı. Eğer imkan varsa yapılan yorumlar bir filtreden geçmeli.

Sade ve anlaşılır bir tasarıma sahip olsun. Kıyıdan köşeden reklam tarzı şeyler çıkmasın. Kullanıcı sadece tweete ve yoruma odaklanmalı/odaklanabilmeli.

Eklenen tweetlere kısa bir url verilip, kişiler tarafından paylaşılmasını sağlamalıyız. Onun dışında anasayfada popüler tweetler ve yorumlar gibi bölümler olmalı.