Fikrine saygı duyuyorum. Her fikir beyan eden kişiye tavsiye ettiğim gibi sana da bir proje bulduğunda o proje ile ilgili en olumsuz soruları sormanı tavsiye ediyorum. Bu projede aklıma gelen soruları sorayım mesela;

Twitter günümüzde yüzde 99 oranında 1D'ci,Bieberci ergenlerin, taraftar ve siyaset gruplarının güdümünde. Bunlardan iş çıkmaz. Geriye kalan twitter'daki kayda değer twitleri nereden bulacaksın?

İkincisi, bulduğun twitin net anlaşılamaz yada şairane olması lazım ki üzerine yorum yapılabilinsin. Böyle twitler atan kaç kişi var?

Üçüncüsü, biz okullarda ünlü şairlerin bile sözlerine kafa yormamış bir nesil olarak kim olduğu belli olmayan, bizim için kayda değer olmayan kişilerin twitlerine neden kafa yoralım ve onların twitlerini yorumlayalım?

Dördüncüsü, ha dersin ki ünlü ve önemli isimlerin twitlerine yorum yapılsın, o zamanda onlar arasından anlaşılmayan, yoruma açık twitleri nasıl bulacaksın? Çünkü onlar zaten yanlış anlaşılmalardan korkup son derece açık yazmaya çalışıyorlar.

Beşincisi, hadi çok kayda değer, tam projene uygun bir twit buldun. Bunu twitter'da o twitin altında yorumlamak varken neden siteye gelipte yorumlayalım?

Altıncısı, kaç kişi Google'da "x twitinde ne demek istedi? diye arama yapar? (şahsen ben hiç yapmadım, yapacağımı da zannetmiyorum)

Daha bir sürü soru sayarım burada ama her şeyden önce sitenin muazzam ziyaretçiye sahip olması lazım. Çünkü biri bir twiti ekleyecekse yada yorumlayacaksa, bunun tek nedeni başkaları tarafından görülmesini, beğenilip beğenmediğini, mümkünse yorumunun yorumlanmasını ister.

Şimdi sen siteyi açtın, doğal olarak sadece sen yada bir kaç arkadaşınla beraber maksimum 10 kişi siteye içerik ekleyeceksiniz. Günde atılan yüz binlerce twit var. Bunları sürekli okuyacaksınız. Aralarından kayda değer olanları bulacaksınız. Siteye ekleyeceksiniz. Ziyaretçi sayısının 100 bile olmadığını, eklenen içeriklere yorum yapılmadığını, beğeni sayısının az olduğunu gören bir daha siteye gelmeyecek. Bazılarının da site ilgisini çekmeyecek.

Tek bir ihtimal var, o da çok ciddi reklam yapacaksın, mesela ayda en az 1.000 TL'yi gözden çıkaracaksın ve atıyorum eğlence sitelerine reklam vereceksin. Küçük bir ihtimal o zaman tutar. Tutmaktan kastım da günde siteye giren kişi sayısının bir kaç bin olması. Bu da harcayacağın parayı kesinlikle geri getirmez.