FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

Ustadım filmlerbizden.net te 10k lardan fecı hade 100e kadar. Dusus yasadım. Herhangı bır degısılık yapmadım. Ancak sunucuda 1 gunluk bır kesıntı olmustu ve gugılın hayvanat bahcesı guncellemesıde aynı zamana denk gelıyor. Hemen hemen. Sızce bu dususun nedenı bırden bıre ne olabılır. Ve yahut ne yapmalıyım.


Bu düşüşün sebebi neden?

Neden sorusunu yüz yıl önce sormayı bıraktı bilim adamları. Artık neden demiyoruz, “Nasıl?” diyoruz. Eğer nasıl sorusunun peşine düşersen, neden sorusundan daha büyük bir bilgi ve yeteneğe sahip olursun. Sitenin sahibi değilim, ilk günden bu yana yapılan çalışmaları bilmiyorum. Bu yüzden %100 kesin olmaz verdiğim yanıt. Bu bilgi ile beraber, büyük olasılıkla güncellemeye takılmışsın. Zira 1 günlük sunucu kesintisinin Google gözünde hiç ama hiçbir önemi yok. Şöyle örnek verirsem daha iyi kavrarsın, seosunu yapmışım, site 5 ay durmuş. Sonrasında domain düşmüş. Üstünden aylar geçmiş. Olmayan sitenin içeriği hala listelenmekte ve 1.-2.-3. gibi sıralarda kalmakta. Bu nasıl olabilir? Bunun cevabı “Nasıl?” sorusunda gizli. Yani buradan anlıyoruz, akıl yürütüyoruz ki, sunucudaki 1 günlük kesinti sitene zarar vermez. Bu bizim yaşadığımız tecrübe ile. Sonrasında Google ne demiş? Buna da bir bakarsak, google’da bu tür kesintilerin siteye zarar vermeyeceğini zaten teyit ediyor. O halde seçeneklerden sunucu kesintisini eliyoruz. Güncellemeye takılmıştır diyoruz, bunu biraz açalım. Bu sonuca nasıl vardık? İşin mantığını öğrenmenizi istediğim için bu denli uzun yazıyorum makale yazmaktan hoşlandığım için değil. Bu yüzden mantığı kavramaya odaklan.

Bir sitenin hitlerinin bir anda düşmesi sonucuna vardığımız %99 sebep hep aynıdır. Siteye seo çalışması yapmışlardır ve bu çalışma gerçekçi gelmemiştir. Sonrasında x bir algoritmaya takılır ve Google size referans olmaktan belli bir süreliğine vazgeçer. Siz Ali’ye önereceğin bir saatçi var mı dediniz, birini önerdi. Saati aldınız ama bozuk çıktı. Geri vermek istediniz ama almadı. Ali’ye, hay senin önereceğin yere dersiniz. Google bunu istemiyor. Dolayısı ile size referans olmaktan vazgeçiyor. Peki ne yapıla bilir. Aynı eski hale nasıl geline bilir? Bunun için hitleriniz düşmeden önceki süreçte “Tam olarak” hangi çalışmaları yaptığınızı yahut yaptırdığınızı bana iletmeniz gerek. Çünkü çözüm, sizin doğru sanarak yaptığınız bir çalışmadan kaynaklı.

Ek Olarak:

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Hocam kısa bir soru.İmzamdaki site için soruyorum.Footer'da kendi ismime link verdim ve etiketsiz.Birkaç yorum öncesinde no,do follow etiketsiz ve muse i anlattıniz.Hangi türde ve hangi kelimeyle ana sayfama link gondereyım?İnceleme yapmıstınız ancak tekrardan emin olmak istedim.Footer lınkı önemli diye :) Dedıklerınızı yapmaya başladım diyebilirim bir iki hafta sonra ikinci aşamaya bakarız inşallah :)
Mobıldeyım imzam gözükmüyor. Site adresi http://www.always-ahead.org

Ek Olarak: Ayrıca hocam facebook profilim 'herkese kapalı' sitem için sayfa açmam daha mantıklıdır mı yoksa bir sorun oluşturmaz mı? Her yazıyı profılımde paylasmayabılırım.


O cevabı tekrar oku ve kararı sen ver. Sadece bu bahse konu linki baz alarak benim tavsiyem muse etiketi olacak. Çünkü kelimen ismin. Facebook konusunda herkese kapalı konusundan önce, profil olmaz öncelikle. Sayfa olur. Profil ise, belli bir sayıya ulaşınca sayfaya çevir.

Ek Olarak:

YKaraaslan adlı üyeden alıntı

Merhabalar Hocam.


Ben kişisel bir blog oluşturdum.İmzamdada görüldüğü gibi yusufkaraaslan.com adında.Hocam benim web sitem çok yavaş gelişiyor.Ancak gözlemlerime göre eski web sitelerimin domaini açıldığı anda yapıldığı için daha hızlı gelişiyordu.Bu domaini aldıktan sonra açtım kapadım 2 ay sonra tekrar açtım.Ancak beklediğim performansı alamıyorum.Sizce bu Google'ın yeni sitelere verdiği avantajın gerçek olduğunumu gösteriyor bize.


Cevabı siz vermişsiniz zaten. Yeni açılan siteler avantajlıdır. Fakat bu avantaj ilk sırada olur anlamnında değil, index olarak ve orta düzey sıra olarak. Normal şartlarda bir web sitesi yayına erişime açıldığı an, Google bu web sitesini hazır olarak değerlendirir. Bizde genel bir hareket var. Domain alınır, hotsa yönlendirilir, Google a kaydedilir, wp kurulur. Sonra tema aranır, bulunur yüklenir, beğenilmez yada değişiklik yapılır, içerik işi en sona bırakılır(: Fakat burada kaybetmeye başlarsınız. Önce siteyi hazır hale getirmeden kesinlikli arama motoru kaydı yaptırmayın. Hazır iken yaptırın, 3-5 saat içinde zaten index alıyorsunuz. Siz sona bıraktığınız için yeni açılan sitelerde index gecikmesi yaşanıyor. Google siteye geliyor bakıyor bir şey yok, bir daha 15 gün sonra geliyor. Bu hazır olmadan yakalandığınız için. Yeni olduğunuz için değil. Dolayısı ile kapatıp açma bekleme istikrarsızlık yaratmış ve yaşadığınız durum doğal. Bu durumu atlatmak için her gün en az 1 içerik gireceksiniz ve bu yeni içerik muhakkak ana sayfada gösterilecek.

Ek Olarak:

heaton11 adlı üyeden alıntı

Hocam bizim tamda böyle 100% saf içerik olan bir sitemiz var.Kendi yazdığımız seri ve kısa öyküleri paylaşıyoruz 8-9 yazar arkadaş olarak.Site ismi hokkanindibi.com içeriğe bakabilirsiniz sizin asosyal olarak sınıflandırdığınız sitelere giriyor sanırım.Böyle bir site için google sıralamasında yükselme ihtimali nedir?Biz bu siteyi kendimizi gelecek yorumlarla daha hızlı bir şekilde geliştirmek amaçlı açtık.Bu sebepten dolayı bir süre kendimiz çalıp, kendimiz oynasakta en azından belirli bir ziyaretçi kitlemiz ve yorum sayımız olmalı ki site amacına ulaşsın.Sizce böyle bir sitenin yükselmesi için ne yapılmalı?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Yazıların tümü özgün ve dış link çıkışınız hiç yoksa asosyal sitesinizdir. Konuyla alakalı bazı örnekler vererek bu linkleri vermenizde fayda var. Fakat tasarımı yada temayı değiştirin. Bu temalar Türkiye’de tutmuyor. 3 kolon sistemine geçin.

Ek Olarak:

Süha Mete adlı üyeden alıntı

Son aklima takilan sey ise; yorum dayanismasi altinda 6 website sahibi birbirlerine her gun yorum yapiyor.Bu yorumlarin her gun olmasi yararli mi?yoksa zarar mi veriyoruz(her gunu haftada iki keze mi indirelim?)



Her gün aynı siteye link veriliyorsa yorumlarda zararlı. Sadece yorum ise dayanışma yararlı, ne kadar çok yorum o kadar performans