frkn adlı üyeden alıntı

Hocam duzeldi sorun bir makele yazdim 1 saat de siralama ve index aldi hemde en ust siradayim :)

Tamam bu doğal, güncelliği kaybetme yeter

Ek Olarak:

TRonepiece adlı üyeden alıntı

"Sinema" kelimesinde yükselmek için neler yapılmalı sizce?

Sinema kelimesinde bir siteyi yükseltmek için, sinema kelimesinin rekabetine ve rakiplerine bakmak gerekiyor. Önce temel algoritmaları yerine getirmeliyiz. Doğru içerik, doğru başlık, iç linkleme ve yönlendirmeler, güncellik, görünüm kalite standartları gibi temel algoritmalar o web sitesinde hazır olmalı. Hazır olduktan sonra bu iş olur mu? Hedefiniz 1. sayfa ise, zorlayarak olur. Hedefiniz 1. sıra ise bu işe hiç bulaşmayın. Bu konuyu açarken ilk mesajımı baz alarak bunu söylüyorum. 1. olamazsanız. Yarışmanızın anlamı olmaz, zamanınız emekleriniz boşa gider. Bunun 2 sebebi var.

Birincisi : Rakiplerinizle aranızda dağlar kadar fark ile rekabete başlarsınız. Muhtemelen de hepsini geçip 1. olmanız (Seo firması ile çalışmadan, tek başınıza, sermayeniz olmadan, bütçe ayırmadan vs) imkansız seviyesine yaklaşacaktır. Çünkü gerçekten güçlü rakipleriniz var.

İkincisi : Yerel aramalara takılacaksınız. Arama motoruna “sinema” yazdıklarında, sinema seansları gibi bilgiler ilk sırayı otomatik olarak alacak. Ve ziyaretçileriniz daha çok oralara kayacak. Dolayısı ile yırttınız, sonunda 1. oldunuz desek, yine yerel aramalara takılıp 2. olacaksınız. Yani teoride 1. olmanızın en azından şu politika ile (Google) imkanı yok. Mümkün değil.

O halde gerçekçi hedefiniz ilk sayfa ise, yani 10. da olsam yeter diyorsanız, önünüzde 2 ihtimal var bunun için.

Ya, çok uzun süre sabredeceksiniz, güncel kalacaksınız, devasa bir içerik oluşturup iç linklerle her şeyi birbirine bağlayacak ve tutulacağı günü bekleyeceksiniz.

Yada backlink alacaksınız, dolayısı ile bütçe ayıracaksınız.

Ek Olarak:

tivi3 adlı üyeden alıntı

benim eveet.net diye sitem var googlede kendi kelimesinde bile çıkmıyo ne yapmam lazım ?

1.si siteniz yeni, 2.si girilen içerik şüpheli, yani kopya. Bu ikisi sebebi ile yeni ve genel kopya içerik kullanan sitelerde url olarak aratıldığında gecikme söz konusu. Bu sadece size özgü bir durum değil, olamazda. Her site eşit yola çıkarken. Güncelliğe devam edin sadece. Tek ihtiyacınız olan bu. Alabiliyorsanız da backlink alın.

Ek Olarak:

macuroma adlı üyeden alıntı

öncelikle böyle bir konu açtığınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Site adını pm attım bana da bir yol gösterirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yanıtlandı

Ek Olarak:

YenerK adlı üyeden alıntı

şuan en kaliteli backlink hangisi tavsiye ettiğiniz bir backlink türü var mı hocam

En iyi backlink, iç backlinktir. Site içi linklemedir. Bunu doğru yapan güncel hiçbir site 10 k altına düşmez. Dolayısı ile dışarıdan alacağınız hangi backlink bunu sağlayabilir? O halde en iyi backlink, sizin kaliteli olmanızdır ve sizin iç link ağınızdır. 1 tane dış backlink almadan, sitenizi uçurabilirsiniz, fakat insanlar hala bir başkasının önerisine odaklanıyor. Başka siteden backlink alarak alanınızda isim yapmanız zor. Çünkü aynı stratejiyi zaten hali hazırda yapan siteler mevcut. Her güncellemede aman sitemde dalgalanma var demeyin. Ben 12 yıldır içindeyim, 1 kere bile, “1 KERE BİLE” dalgalanmaya şahit olmadım. Bir web sitesi bu dalgalanmadan etkileniyor ise, o sitede seo sorunu var demektir. Yapılmaması değil bahsettiğim, yapılması ve yanlış yapılması. Wiki kasıyorsun, güncelleme ile bu önemini yitiriyor, dolayısı ile bu yeni puanlamaya göre sıran doğal olarak düşüyor. Çünkü dışa bağımlı o siteler. İçerikle, kalite ile değil, backlinkler ile ayakta duruyor. Dalgalanma var da hürriyetin sitesine yok mu? Mynete yok mu? E o halde onlar etkilenmiyor da neden ben etkileniyorum demiyoruz, olayı Google yaptı, google’ın kafası iyi ne yaptığını bilmiyor, Google da çıkmazda çaresiz, yüz milyar dolarlık bir şirketten bahsettiğinin farkında değil adam bunları söyleyen. Siz bu güncellemeler sonrası, bakmama bile gerek yok benim sitem ne ise aynı orada duruyor demek istiyorsanız. Site içi bağlantılarınızda ağ kurun. Bunu yapan sitelere güncelleme yok, haksızlık yapan seo adına yöntemlere giren ve bu yöntemlerin kalite ile alakası olmayan sitelere güncelleme var. Aradığınız yetenek, kendi sitenizde, uzaklarda aramayın.