wmaraci reklam
lidertakipci

GTKabin (Geliyoo Teknoloji Kabini) nedir?

23 Mesajlar 3.469 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Geliyoo Bilişim "GTKabin" Geliyoo Teknoloji Kabini Türkiye'de ilk kez geliyoo tarafından tasarlanmış olan ve Türk Vatandaşları'nın hayatını kolaylaştırmak için üretilen bir teknoloji merkezidir. Bu Teknoloji merkezinde yapılabilecek olan işlemleri sıralayacağız ancak bunun öncesinde belirtmemiz gereken bir husus var, henüz prototip aşamasında olan bu kabinlerin içerisinde tamamen Türk ürünleri bulunacak. 2014 yılının sonuna kadar bitirmeyi hedeflediğimiz (Gelinux İşletim Sistemi) ve Geliyoo Browser ile Geliyoo Arama Motoru'nun yer alacağı üçlü bir siteme bağlı olarak çalışacak. Gelinux işletim sistemi Linux tabanlı bir yazılım olacağı gibi açık kaynak kodlu geliştirmeye kapalı olarak çalışmalarına devam edecek. Ancak Geliyoo Browser ve Geliyoo'nun bazı diğer araçları açık kaynak kodlu olarak kullanıcılara sunulabilir. Bu konuda inceleme merkezi kurularak daha iyi koşullarda inceleme ve güvenlik önlemleri almak için çalışma yapılacak.

GTKabin'de neler var bir bakalım ilk başta bahsettiğimiz gibi Gelinux işletim sistemi olucak. Geliyoo'nun 2014 yılının başında yayına açacağı Geliyoo Browser ve Geliyoo Browser'da yine 2014 yılının başında yeni sistemi versiyonu ve görünümü ile Geliyoo Arama Motoru olucak. Şu anda kullanılan tema, altyapı ve sistemler tamamen değiştirilicek. Kullanıcılara istediğini tam anlamı ile verebileceğimiz bir sistem üzerinde çalışmalarımız devam ediyor 2014 yılının sonunda Geliyoo Bilişim olarak Türkiye pazarında önemli bir yere sahip olmayı hedefliyoruz.




Geliyoo Teknoloji Kabininin Özellikleri

1. İnternet Erişimi
GTKabin’de internete kullanımı Geliyoo tarafından geliştirlen Geliyoo Browser internet tarayıcı ile sağlanacak olup default arama motoru olarak yine Geliyoo yerli arama motorumuz hizmet verecektir. (Diğer arama motorlarına da tabiki erişim kullanıcı insiyatifinde olacaktır herhangi bir kısıtlama olmayacaktır.)

2. Yazıcı İmkanı
Acil çıktı alma ihtiyacına karşın A4 ve A3 boyutlarında istenilen dosya döküman renkli veya siyah beyaz olarak çıktı olarak alınabilecek.

3. Navigasyon İmkanı
GTKabin’de harita üzerinde bulunduğunuz nokta otomatik olarak gösterilecek ve gidilmek istenen yer hakkında yol bilgisine ulaşılabilecek aynı zamanda harita ve yol tarifi çıktı olarak yazdırılabilecek.

4. Akıllı Kart ve Gsm Operatörleri İşlemleri
Geliyoo teknoloji kabininde aynı zamanda şehirlerin ulaşım için kullanılan akıllı kart dolumları yapılabilecek aynı zamanda Gsm operatörleri ile yapılacak anlaşma ile TL ve dakika yükleme olanağı sağlanacaktır.

5. İletişim Özelliği
Kabin içerisine yerleştirilmiş acil hatların ücretsiz aranabildiği birde madeni para ile çalışacak telefon bulunacaktır. Cep telefonu olmayan veya mağdur kalınma durumlarında acil ihtiyaçları karşılayacak bir iletişim hizmetide GTKabin ile sağlanacaktır.

6. Güvenlik Robotu Özelliği
Geliyoo Teknoloji Kabini aynı zamanda yüksek çözünürlüklü kameralarla danıtılmış olacak ve kalabalık mekanların güvenlik robotu olarakta 7/24 kayıt ve bildirim yapma özelliği ile hizmet verebilecek.

7. Tapu ve Kadastro Envanterleri
Kullanıcılar kendilerine ait Tapu ve Kadastro Envanterlerini artık kişi kurum ve kuruluşlara sormadan elde edebilecek, belirlenen bölgelerdeki Tapu Haritaları sisteme işlenerek global bir arşiv oluşturulacak bu sayede alınmak istenen arsa, ev ve çeşitli gayri menkullerin satışında kolaylık ve garantörlük görevi alacak. Harita çıktısı alabilecek ve güzergahları son güncellenmiş harita üzerinden tespit edebilecek.

8. Firma Rehberi – İletişim Bilgileri
GTKabin’in bir diğer özelliği ise Şirketler için kolaylık, Yerel ve Genel her türlü şirketin kaydı veri merkezine işlenerek adres telefon ve tüm diğer ticari bilgileri kayıt altına alınacak, böylece o bölgede yada yakın bölgelerdeki her türlü işletmenin yeri kullanıcılar tarafından kolaylıkla bulunabilecek. Harita üzerinde gösterilen işletmelerin bulundukları noktaya uzaklıkları ve gerekli olması halinde kabin içerisindeki Türk ******* kabininden ister Türk ******* Kartı ile, İster Akbil ile, İsterse ödemeli olarak arayabilecek.

9. Online Banka Şubeleri GTKabin’de.
GTKabin güvenlikleri bir Banka’dan çok daha güvenli şekilde kurulmuştur. Şifreleme ve algoritmalar yazılım sistemine bağlı olarak sadece Geliyoo’ya ait özel yazılım bir işletim sisteminde kullanılmaktadır. Bu nedenle benzersiz güvenlik önlemleri alınarak Tüm Banka Şubelerinin ve Bankacılık işlemlerinin evlerinde bulunan bilgisayarlardan daha güvenli bir ortam sağlamaktadır.

a. Ortak ATM özelliği
GTKabin içinde ayrıca bankamatikte yapılabilen tüm işlemler ortak atm olarak çalışacak bir sistemle nakit çekimden, havale, eft gibi işlemler anında yapılabilecek.


10. Vergi , Elektrik, Telefon ve Bir Çok Devlet Dairesi İşlemi Tek Ödeme Merkezli
GTKabin içerisinde sunulan en önemli özelliklerden bir tanesi fatura ödeme kolaylığı, Türkiye’de bulunan hemen her kurum ve kuruluşun faturasını GTKabin aracılığı ile sıra beklemeden, kredi kartı ya da banka kartı ile kolayca ödeyebilme imkanı sunmaktadır. GTKabin kullanımını arttırmak ve daha güvenli bir araç haline getirmek için bazı indirimler kullanmayı düşünmekteyiz. GTKabin aracılığı ile ödenen Faturalar’da %3’e kadar indirim yapılması yönünde anlaşmalar yapılarak hem kabin kullanımı arttırmak hem taksitli ödeme imkanı sunarak kullanıcıların ödemelerinde kolaylık sağlayarak hayatlarında bir farklılık oluşturmak istiyoruz.

11. Geliştirilebilir ve Eklenebilir Altyapı
GTKabin Sayesinde geliştirilebilir ve eklenebilir bir altyapı seçeneğimiz bulunmaktadır, bu altyapı sayesinde ileri teknolojileri dokunmaktik ekranları ve ileri teknoloji ürünlerini çok daha ucuza imal ederek tamamen yerli bir üretim yapma olanağımız bulunmaktadır. GTKabin’in dış çephesi kırılmaz cam ile kaplıdır bu cam aynı zamanda karartma teknolojisine de sahiptir. Yapılıcak olan işlemlerin dışarıdan görülmemesi için ve güvenliği için yansıtma yöntemi kullanılmaktadır. Gündüz dış cephesi gece ise iç cephesi otomatik olarak kararmaktadır. Böylede kullanıcı güvenliği en iyi şekilde dizayn edilmiş olacaktır.

12. Engelsiz Erişim Özelliği
GTKabin aynı zamanda engelli vatandaşlarımızada hizmet verebilecek tek kişilik tekerlekli sandelye ile giriş sağlanabilen ekran ve klavye erişimi rahatlıkla sağlanabilen ölçütlerde dizayn edilmektedir.

13. Reklam Gelirleri ve Elde Edilen Gelirin Teknoloji İçin Kullanılması.
GTKabin içerisinde ve dışarısında reklam alabilme özelliğine sahip bu nedenle reklam gelirleri için bir kaç farklı alternatifi bulunmaktadır.

1. Geliyoo Browser ve arama motoru aracılığı ile reklam.
2. Geliyoo Kabin içerisinde bulunan ana platform üzerinde kullanıcılar işleme başlamadan önce ekran koruyucusu şeklinde dönen reklam.
3. Kabin dışarısında görsel ekran üzerinde değişen TV reklamları.
4. Geliyoo Kart üzerinde satış yapılacak kartlarda sponsor reklamlar.

Bir çok reklam modeli için müsait olan GTKabin çeşitli kurum ve kuruluşlarla anlaşma sağlanarak elde edilebilecek reklam geliri ile Personel Giderleri, Yeni Teknoloji geliştirme ve Teknoloji iyileşrieme için kendi imkanlarını genişletmek ve ileri teknolojileri kullanıcı ile buluşturmak için kullanılacaktır.


Yukarıda bahsedilen tüm özellikler yüksek hızlı fiber internet bağlantısı alt yapısı ile hizmet sağlayacak, yazılım güvenliği için özel firewall sistemleri kullanılacak ve herkesin rahatlıkla işlem yapabileceği şekilde anlaşılabilir ve kolay kullanımı olan donanımlar ile tasarlanmaktadır.

Geliyoo Bilişim "GTKabin" Geliyoo Teknoloji Kabini

Ek Olarak: Kaynak: http://forum.geliyoo.com/we/58970-gtkabin-geliyoo-teknoloji-kabini-nedir.html
Batuhan FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Türkiye'de yapılacak edilecek'leri sürekli duyuyoruz hocam ama geneli patlıyor bence yaptıktan sonra yaptık kullanıma sunduk demelisiniz o zaman itibar kazanırsınız.

Ayrıca merakımdan soruyorum, bağımsız bir arama motoru projesinin sayfasında Facebook, Linkedin, twitter linkleri neden var ? yarın büyüyüp kendi sosyal ağ projelerinizi yazacak olsanız millete alay konusu olmaz mısınız ?
 

 

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
Şirket bazında yapılan bir gelişme gayet başarılı ama

henüz prototip aşamasında olan bu kabinlerin içerisinde tamamen Türk ürünleri bulunacak.

Gelinux işletim sistemi Linux tabanlı bir yazılım olacağı gibi açık kaynak kodlu geliştirmeye kapalı olarak çalışmalarına devam edecek.

Daha kendimize ait bir işletim sistemi dahi yok :(

Gsm operatörleri ile yapılacak anlaşma ile arada ek komisyon olacaktır
GTKabin içerisinde ve dışarısında reklam alabilme özelliğine sahip

komisyonlu bir sistem ve reklam gelirleri olacak ise gsm operatörlerinin internet sitesinde komisyonsuz olarak kredi kartı ile TL yüklemesi yapılabiliyor

Ayrıca bu hizmet var olan gsm , sosyal ağ , arama motoru , devlet dairesi işlemi , atm ,firma rehberi , navigasyon vs tüm sistemlerin bir araya toplanarak reklam ve komisyon aracılığı ile para kazanmak için tasarlanmış bir şey galiba
 

 

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba blueffect teklifin için teşekkür ediyorum, düşüncelerinde haklısın ancak biz yaptığımız ve şu anda hazır olan şeylerden bahsediyoruz. Çalışmaları sürüyor elbette kısa vadede üstün kötü bir çalışma ile aceleci davranarak çıkarmak yerine bu konuda yaptığımız çalışmaları duyurarak yapılmış olan işlerin önemini arz etmek istiyoruz. Bunda herhangi bir sakınca olduğunu düşünmüyoroum. Elbetteki bu senin haklı olduğun gerçeğini değiştirmiyor ama bu güne dek geliyoo için söylenen herşeyin asılsız iftira ve karalamalardan ibaret olduğunu bir çok kişi gördü. Dilerim bu konularda söylediğimiz herşeyi başarılı bir şekilde ortaya koymamız için sizlerde yanımızda olursunuz.

tekrar teşekkürler.

Ek Olarak: henüz prototip aşamasında olan bu kabinlerin içerisinde tamamen Türk ürünleri bulunacak.
Gelinux işletim sistemi Linux tabanlı bir yazılım olacağı gibi açık kaynak kodlu geliştirmeye kapalı olarak çalışmalarına devam edecek.

Değerli Tikkafalı her bir çalışma şu aşamada var olan ve sürekli olarak geliştirilmeye devam eden çalışmalar, Türkçem yeterince iyi değil bunun için özür diliyorum olabildiğince düzgün yazmaya çalışsam da uzun yıllar Yurt Dışında kalmış olmamdan dolayı bazı cümleler düşük olabilir. Ancak Türk insanının yazılarımı anlayabileceğini düşünerek ve yazılardaki ayrıntıları değilde projenin geneline bakarak değerlendirme yapacağına inanıyorum. Elbetteki olumlu yada olumsuz bir çok eleştiri olucaktır ancak her koyun kendi bacağından asılır

Ek Olarak:
Ayrıca merakımdan soruyorum, bağımsız bir arama motoru projesinin sayfasında Facebook, Linkedin, twitter linkleri neden var ? yarın büyüyüp kendi sosyal ağ projelerinizi yazacak olsanız millete alay konusu olmaz mısınız ?


Yukarıda bahsetmiş olduğun konuyu anlıyorum elbetteki bu gibi durumlar olabilir, ancak biz data analiz etmeyi, analiz ettiğimiz datayı işlemeyi Semantik Web üzerinde çalışmalarımızı ve BigData konusunda geliştirmeleri yaparken, bir kaç kişinin daha önce sayfasında bunlar vardı diye alay etmesine kulak asacak kadar düşünceli değiliz. İnsanların ağzı torba değil ki bağlayalım değil mi? Bırakalım istediğini konuşsunlar. Önemli olan sonuca kimin ulaştığı. Her maçta iyi oynayan kazanmıyor sizinde bildiğiniz gibi Gol'ü kim atarsa o kazanıyor.
 

 

wmaraci
wmaraci

blueffect blueffect Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgisayar Programcısı
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 353
  • Beğeniler 29 / 89
  • Ticaret 2, (%100)
Peki sayın Buray Savaş Anıl altyapınızdan biraz bahsetmeniz mümkün mü? mesela arama motorunuzda veritabanı olarak ne kullanıyorsunuz ? Donanım alt yapınız nedir ne değildir vs eminim bunu bir çok kişi merak ediyordur.
 

 

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
İlk olarak PHP ile çalışmalarımız başlamıştı ancak sonrasında PHP ElasticSearch ve MongoDB ile bazı sorunların olduğunu gördül, bu sorunları gidermek için sistemi ve mantığı aynı şekilde olan Hadoop NoSql altyapısına yani Java ile devam etmeye karar verdik. Ancak Kullanılan henüz yeni sistemler yayına açılmadı bu nedenle 2014 yılını bekliyoruz. Semantic Web üzerinde ise geliştirmelerimiz devam ediyor. Öğrenmek istediğiniz detaylı bir konu var ise arka plandan bahsediyorsanız bu konuda çok fazla ayrıntıya girmemin bir anlamı olacağını sanmıyorum. Ancak şu anki çalışan sistemle Geliyoo Browser çıktıktan sonra çalışacak olan sitem birbirinden tamamen farklı bir altyapıya sahip.

ElasticSearch ile geliştirdiğimiz sistemde saniye'de 100 URL çekebiliyoruz Günlük ortalama url sayısı ve datayı analiz edip ayıkladıktan sonra %23 lük bir başarı oranı ile result edip sonuç sayfasında çıkarıyoruz. 1,000,000 Populer siteyi ele alarak index'e başladık External linkler sayesinde sitelerde GeliyooBot/1.0'ın gezindiği sırada topladığı url adreslerini de ayrıca arşivleyerek sırası ile index altına alıyoruz. Şu anda toplamda 13 Milyon domain 107,4 milyar URL ile hizmet veriyoruz.

Analiz edilen dataları Semantic Web üzerinde Kelime, IP adresi, Url, Domain, User, Arthor, Whois çıktısı ve benzeri bazı özel çıktılar şeklinde monitörlüyoruz. Bu sayede istediğmiz dataya kısa sürede ulaşabiliyoruz. Hadoop altyapısı ile hazırlanan bazı özel yazılımlar üzerinde son çalışmamızı güvenlik ve geliştirme için test ediyoruz. Cloudera gibi ve Datameer gibi bazı özel Hadoop altyapısına uygun araçlar üzerinde bazı testler yapıyoruz.

Kullanıcımızı tatmin edecek en iyi altyapıyı oluşturmak için şu anda bir çok kurumve kuruluş ile işbirliğimiz bulunuyor Türkiye'nin kendi verilerine kendi DC'ında saip olması için bir dizi anlaşmamızda bulunuyor.

Fransa'da bulunan Google Chrome'u 15 dakika içerisinde Hack eden kuruluş ile Browser güvenliği üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'nin de önde gelen Hacker guruplarına Browser'ı göndererek belli bir bedel karşılığında incelemelerini isteyeceğiz bu konu henüz tam anlamı ile hazır olmadığı için başlamış değiliz.

McAfee NOD32 ve Norton gibi firmalardan olası hatalar karşısında neler yapılabileceği ve browser'In güvenliği yada aksaklıkları konusundaki tedbirleri arttırmak için yazılımlarımızı özel olarak test ünitelerine gönderiyoruz böylece çıktığımızda Global Anlamda herhangi bir engel olmadan yayınlayabileceğiz.

Sonuruz için teşekkür ediyorum ve ilginiz için de tabi.
blueffect FathArsln

kişi bu mesajı beğendi.

KarakayaEmre KarakayaEmre WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 146 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Öncelikle Geliyoo çıksa kullanmam.Nedeni ise

http://www.geliyoo.com/register.php?lang=tr burada site eklemeyi paralı olarak yapmışsınız.Ülkemizde çoğu kimse bir arama motoruna para vererek üye olmaz.Haliylede arama motorunuzda her siteye ait 20 sayfa olacak buda çoğunlukla sitelerin ana sayfaları olacaktır.Bende haliyle bilgi arayacağım için ana sayfalarla hiçbir işim olmayacaktır.

Hayırlı günler
FilmlerBizden

kişi bu mesajı beğendi.

http://www.emrekarakaya.com.tr/

BuraySavasANIL BuraySavasANIL Founder & CEO Geliyoo Kullanıcı
  • Üyelik 02.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 543
  • Beğeniler 294 / 332
  • Ticaret 1, (%100)
Paralı değil aslında bu hazırladığımız script üzerinde daha önce data saklama ve index altına alınanveriler için havuz oluşturmak adına kullanılan bir olguydu. Geliyoo'da index ünitesi ücretsiz olarak çalışmaya devam edecek kısa bir süre beklerseniz bu konu tamamen ortadan kalkmış olucaktır. Bu konuyu tekrar hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Ancak yeni sistemlerimiz dediğim gibi 2014 yılında yayına açılacak ve kesinlikle herhangi bir ücretlendirme olmayacak.
 

 

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam çalışmalarınızı gerçekten taktir ettim birde AdSense'e rakip bir yazılım geliştirin başka bir şey istemem.
 

 

KarakayaEmre KarakayaEmre WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 146 / 145
  • Ticaret 0, (%0)

Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Paralı değil aslında bu hazırladığımız script üzerinde daha önce data saklama ve index altına alınanveriler için havuz oluşturmak adına kullanılan bir olguydu. Geliyoo'da index ünitesi ücretsiz olarak çalışmaya devam edecek kısa bir süre beklerseniz bu konu tamamen ortadan kalkmış olucaktır. Bu konuyu tekrar hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Ancak yeni sistemlerimiz dediğim gibi 2014 yılında yayına açılacak ve kesinlikle herhangi bir ücretlendirme olmayacak.


Merakla bekliyorum ayrıca api hizmetini verecekmisiniz?
 

 

http://www.emrekarakaya.com.tr/
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al