perfectte adlı üyeden alıntı

wiki'nin ruhunu bilmem o nedenle özür dilerim ama oraya herkes herşeyi ekleyebilir sitenin sahipleri bunu dert etmiyorsa demekki uygun görüyor ayrıca neden kirlilik olsun ben katılmıyorum gerekli kriterlere uygun yazıldıysa sorun yok bence.. wiki linklerini nofollow yapsın o zaman insanlar sürekli link paylaşmazlar.. yada google akıllı olsun:) bu şey gibi sanki e-mailin mücitleri ile ilgili bi program vardı dedilerki biz e-postayı icat ederken "spam" denilen olayı hiç düşünmemiştik.. google da düşünmemiş demekki:)


"gerekli kriterlere uygun yazıldıysa"... Sorun da orada başlamıyor mu zaten?
Bu Wiki backlink olayı çok farklı bir saçmalık.

Mesela şu kabul edilebilir: Kendi blogunda/sitende bir programı özgün bir şekilde tanıtırsın, daha sonra Wiki'de ilgili program için bir başlık oluşturur yazını buraya yazıp kaynak olarak siteni gösterirsin, oldukça kabul edilebilir değil mi? Ancak, örnek veriyorum gidip Galaxy Ace'in başlığına bir cümle bilgicik ekleyip altına dış bağlantı olarak mobil kouda tek bir yazısı bile olmayana bir site vermek, kabul edilemezlik sınırının çizildiği kısım burası.

Çıkışların no-follow yapılması da emek gösteren kişileri yaralayıcı bir davranış olur. Burada en çok iş Wiki editörlerine düşüyor ama gönüllü çalışanlar oldukları için sabah akşam Black Hat SEO çabalarına vakit ayırmalarını bekleyemeyiz.