Merhaba arkadaşlar,

Webmaster forumlarında kral seocularımızın veryansın ettikleri olay: Penguin 2.1 güncellemesi.

Daha güncelleme duyrulalı 1 gün olmasına rağmen fırsatçı seocularımız tarafından çeşitli teoriler ve çözümler atıldı ortaya. Tabi bunların denenmiş olma olasılığı da yok. Şu an için yazılan çözüm önerilerinin hiçbirine itibar etmemenizi öneriyorum.

Google Ne Zaman Güncelleme Çıkarır ?

Bunun cevabı zaten herkesçe bilinir: Adwords gelirlerinin düşüşü. Gelişen seo sektörü yüzünden Google Reklamlarına rağmet de düşmüş durumda. Ki ortalık google algoritmalarını çözen çok sayıda spammer ile dolu olduğundan Google’da çeşitli algoritma güncellemeleriyle bu işi haksız yapanların ve spammer’ların önünü kesmek istemektedir.

Güncellemelerde Site Neden Gerilere Düşer ?

Gelen her algoritma güncellemesi ile birlikte tüm sorgu döngüsü de etkilendiğinden, Google arama sisteminde bunun uygulanması zaman alır. Bu güncelleme süresince çeşitli sıralama kayıpları ya da yükselmeleri meydana gelmektedir ve bu çok normaldir. Her güncelleme sonrası bu yaşandığı için işi bilen kişilerde sıralama kayıpları pek bir panik yaratmaz.

Webmaster sitelerinde veryansın edenlerin çoğu ne halt yediğini bildiği için suçluluk bastırmak adına bu yola başvurmakta ve Google yerine diğer seoculardan medet ummaktadır.

İşin en güldüğüm kısmı da forumlarda yazılan tüm mesajlarda ‘özgün içerik’, ‘kaliteli backlink’, ‘yılda 3 takım elbise’, ‘yol’, ‘yemek’, ‘sigorta’ gibi sırf şişirme ve yalandan kurumsal bir imaj oluşturulma çabası.

Komik olmayın artık arkadaşım. Bir şeyler paylaşıyorsanız hakkını verin. Sadece özgün içerikle bir yere varılmayacağını sen de biliyorsun.

Güncelleme sonrası sitesi hit ve sıra kaybına uğrayan arkadaşlarım; Şu an için önerilen hiç bir çözüm makalesine itibar etmeyin ve bunları yazanların linklerine tıklayıp prim vermeyin. Henüz çözüm üretmek için çok erken.

Selamlar,

Kaynak: Google Penguin 2.1 Güncellemesi Üzerine