Ahmet Hocam Merhaba;
Soru-Cevapların bir kısmını okudum, Biraz daha özelleştirerek bir sorum olacak.
Şimdi bir e-ticaret sitesinin kurulumunu yaptım. Ürünler genel olarak üçerli dörderli gruplar halinde kategorilenmiş durumda. Her kategorinin içindeki ürünler neredeyse birbirinin aynısı. Bu sebeple açıklamalarda birbirinin aynısı. İlk 3-4 ay boyunca birbirine göre kopya içerikler site içerisinde kullanılmış oldu. Daha sonra canonical etiketi kullanarak bunları ayırmaya çalıştım. Canonical kullanımı konusunda bir tecrübem de yok. Sadece yazıların başına html satırına bu kodu ve aynı olduğu içeriğin adresini ekledim. Sonuç olarak son 3-4 aydır sitede hiçbir gelişme yok. Toplam 8 ay oldu. Anahtar kelimelerde ortada yokuz bile. Bu başlarda yapılan kopya içerik hatasını tamamen temizlemek için neler yapılabilir..?
Soru-Cevapların bir kısmını okudum, Biraz daha özelleştirerek bir sorum olacak.
Şimdi bir e-ticaret sitesinin kurulumunu yaptım. Ürünler genel olarak üçerli dörderli gruplar halinde kategorilenmiş durumda. Her kategorinin içindeki ürünler neredeyse birbirinin aynısı. Bu sebeple açıklamalarda birbirinin aynısı. İlk 3-4 ay boyunca birbirine göre kopya içerikler site içerisinde kullanılmış oldu. Daha sonra canonical etiketi kullanarak bunları ayırmaya çalıştım. Canonical kullanımı konusunda bir tecrübem de yok. Sadece yazıların başına html satırına bu kodu ve aynı olduğu içeriğin adresini ekledim. Sonuç olarak son 3-4 aydır sitede hiçbir gelişme yok. Toplam 8 ay oldu. Anahtar kelimelerde ortada yokuz bile. Bu başlarda yapılan kopya içerik hatasını tamamen temizlemek için neler yapılabilir..?
Anahtar kelimeleriniz neler? Önemli kelimeler mi? Basit kelimeler mi? Site adresinizi bana iletirseniz bakabilirim.
Ek Olarak:
bir de sef linklerin şuan bir önemi var mı merak ettim? bilen var mı?
Var, sadece bununla 1. olamazsınız elbette, ama etkenlerin içinde önemli bir yeri var. Kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Ek Olarak:
Ahmet Hocam verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekür ediyorum .
Benim websitemin sorunu içerik kısmında .
www.rankdoor.com
Büyük bir hevesle açtığım projeyi gösterdiğim herkes beğeniyor . Fakat buna rağmen ben tanıtamıyorum . Çünkü websitem ile alakasız kelimelerden ziyaretçi geliyor .
Genellikle ziyaretçiler adult kelimelerden siteme ulaşıyor . Tahmini adult site 10 bin civarında 200 bin kadarda normal site var ama buna rağmen google bana adult kelimelerden ziyaretçi getiriyor . Ben bu 10 bin adult siteyi yaklaşık 200 e falan düşürdüm ona rağmen halen adulttan ziyaretçi geliyor .
Size sormak istediğim şey ben bu sitemi nasıl alakalı kelimelerde yükseltirim ?
Ayrıca hergün yaklaşık 1000 site tarıyordum . Şimdi günlük 20 siteye düşürdüm . Fazla içerik girmemin zararı varmıdır . Sitem için önerileriniz nelerdir .
Benim websitemin sorunu içerik kısmında .
www.rankdoor.com
Büyük bir hevesle açtığım projeyi gösterdiğim herkes beğeniyor . Fakat buna rağmen ben tanıtamıyorum . Çünkü websitem ile alakasız kelimelerden ziyaretçi geliyor .
Genellikle ziyaretçiler adult kelimelerden siteme ulaşıyor . Tahmini adult site 10 bin civarında 200 bin kadarda normal site var ama buna rağmen google bana adult kelimelerden ziyaretçi getiriyor . Ben bu 10 bin adult siteyi yaklaşık 200 e falan düşürdüm ona rağmen halen adulttan ziyaretçi geliyor .
Size sormak istediğim şey ben bu sitemi nasıl alakalı kelimelerde yükseltirim ?
Ayrıca hergün yaklaşık 1000 site tarıyordum . Şimdi günlük 20 siteye düşürdüm . Fazla içerik girmemin zararı varmıdır . Sitem için önerileriniz nelerdir .
Olağan bir durum. Siteniz adult kategorisinde ele alınmamış. Bu yüzden adultta çıkıyorsunuz daha çok. Çünkü aranması yüksek ve rakibiniz az. Rakip az şöyle ki, rakipler adult site, siz değilsiniz, bu sebeple siz o rakibe göre daha güvenilirsiniz. Anahtar kelimeleriniz ile sitenizi ilişkilendirin. Elbette anahtar kelimelerinizin ne olduğunu bilmem de gerek
Ek Olarak:
Hocam merhaba ilk once verdiginiz bu destekten dolayı cok tesekkur ediyorum. Benim boyle bir sıkıntım var daha once de kac kere size danışmıştım.
Sitem 3. Sayfa da idi güncellemeden sonra 2. Sıraya geldi. 1 haftadır 2. Sırada bugün baktığımda sitem arama motorundan silinkid 74. Sıraya kadar gerilmiş.
Haberleri ajanstan aliyorum ozgunlestirerek yayınlıyorum.
Webmastertools'a baktığımda benimle aynı temayı kullananlar bana bağlantı vermiş burçlar filan.
Bunun nedeni nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim
Sitem 3. Sayfa da idi güncellemeden sonra 2. Sıraya geldi. 1 haftadır 2. Sırada bugün baktığımda sitem arama motorundan silinkid 74. Sıraya kadar gerilmiş.
Haberleri ajanstan aliyorum ozgunlestirerek yayınlıyorum.
Webmastertools'a baktığımda benimle aynı temayı kullananlar bana bağlantı vermiş burçlar filan.
Bunun nedeni nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim
Önceki cevaplarda detaylı bilgi mevcut. Geriye düşmeden önce ne yaptığınız nasıl bir işlem uyguladığınızı bilmek gerek. Eğer bu değil ise, dış anti seo uygulanma ihtimalini kontrol etmek gerek. Bir site durduk yere bu kadar gerilemez. Eğer o cevaplarda yeterli bilgi edinemezseniz, site adresinizi bana iletin bakalım.
Ek Olarak:
Yaklaşık bir senedir Ahmet bey bu konu altında soruları yanıtlamış ve devam ediyor. Bir kısmını okudum, yararlı bir kaynak olmuş SEO hakkında SSS gibi. Şimdilik sorum yok ama yaptığınız işten dolayı sizi tebrik etmek istedim sadece. Ücretli danışmanlık kıvamında ücretsiz destek, süpersiniz..
Teşekkür ederim gerçekten