wmaraci reklam
tr.link

Blogger, Meta ve İndex Sorunu ? [YARDIM]

9 Mesajlar 1.463 Okunma
acebozum
tr.link

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1902
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)
Merhaba arkadaşlar.
Yeni açtığım blog sitemde şablona metaları eklediğimde google amcada çıkan indexlerimin altında sadece sitemin açıklaması yazıyordu. Normalde index almış başlığın altında yazının bir kısmının bulunması gerekiyor.

Bende bunun bir sorun teşkil edeceğini düşünerek şablonumdaki metaları sildim.
Artık indexlerimin altında yazı içeriğinin bir kısmı yer alıyor fakat bu seferde seo puanım çok aşağıya düştü.

Diğer blogger sitelerde de aynı sorun var mı ?
Metaları silerek yanlış mı yaptım ?
Metaları tekrar eklemeli miyim ?

Not: Bu arada herkesin bayramı kutlu olsun :)

googleasistan
reklam

BRHMCR BRHMCR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum Ukrayna
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 744
  • Beğeniler 0 / 216
  • Ticaret 3, (%100)
kişisel görüşüm blogger çok sorunlu bir sistem tamam hata falan vermiyor zorluk çıkartmıyor çabadan sonra çabuk indexleniyor fakat tema yapımcıları örn: mastemplate şablonları yaparken çok yanlış yapıyorlar kısaca şablon çok sorunlu ön sıralara çıkmak istiyorsan standart blogger temaları kullan diyeceğim ama o temaları görünce ilk okuldaki ödevlerim aklıma geliyor :(

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1902
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

BRHMCR adlı üyeden alıntı

kişisel görüşüm blogger çok sorunlu bir sistem tamam hata falan vermiyor zorluk çıkartmıyor çabadan sonra çabuk indexleniyor fakat tema yapımcıları örn: mastemplate şablonları yaparken çok yanlış yapıyorlar kısaca şablon çok sorunlu ön sıralara çıkmak istiyorsan standart blogger temaları kullan diyeceğim ama o temaları görünce ilk okuldaki ödevlerim aklıma geliyor :(

Temayı özel olarak yaptırdım :/

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
@KDOGAN yeni yazı girerken sol kısımda "Arama Açıklaması" na google indekslerinde görüntülenecek kısmı siz yazıyorsunuz hocam. Arama açıklaması kısmını aktif ederken istediği blog tanımı da zaten ana sayfanın indeks kısmında görünüyor. Siz blog açıklaması metasını kullanmayın sadece etiketleri eklediğiniz metayı kullanın.
Bu ayarları doğru yaptıktan sonra seo puanınız düşmüş ya da düşmemiş bir önemi yok.

Bayramınız mübarek olsun :)

wmaraci
wmaraci

KarakayaEmre KarakayaEmre WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 526
  • Beğeniler 146 / 145
  • Ticaret 0, (%0)
Siteni belirtseydin keşki daha fazla yardımcı olabiliriz

http://www.emrekarakaya.com.tr/

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1902
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

İsa adlı üyeden alıntı

@KDOGAN yeni yazı girerken sol kısımda "Arama Açıklaması" na google indekslerinde görüntülenecek kısmı siz yazıyorsunuz hocam. Arama açıklaması kısmını aktif ederken istediği blog tanımı da zaten ana sayfanın indeks kısmında görünüyor. Siz blog açıklaması metasını kullanmayın sadece etiketleri eklediğiniz metayı kullanın.
Bu ayarları doğru yaptıktan sonra seo puanınız düşmüş ya da düşmemiş bir önemi yok.

Bayramınız mübarek olsun :)

Hocam biraz daha açar mısınız tam olarak anlayamadım kusura bakmayın :(
Ayarlarımın tam olarak nasıl olması gerekiyor ? :(

Ek Olarak:

KarakayaEmre adlı üyeden alıntı

Siteni belirtseydin keşki daha fazla yardımcı olabiliriz

Yeni olduğu için belirtmek istemedim, kusura bakmayın hocam :)
Yinede teşekkürler :)

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Yaptığın doğru bende uzun süredir blogger kullanıyorum benzer durumu yaşadım senin yaptığın şekilde kaldırarak çözdüm. Seo puanına falan da bakma yaptığının sana katkısı daha fazla . Aynı yöntemi kullandığım site hiti 1.5-2m aylık yani için rahat olsun

İsa nın yazdığı o sağda ki yere yazmayı da düşündüm ama çok uzun iş olacaktı günde 50-120 arası post giriyorum uğraşmaya gerek duymadım , zarar da görmedim. Daha faydalı olacağını da sanmam .

Bir de kategori olarak etiketleri kullanıyorsan şunu yapmanı tavsiye ederim :
Robots.txt dosyanı tam olarak bu şekilde ayarla searchları engelleyen satırı kaldır bu şekilde olsun

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *

Allow: /

Sitemap: http://burada senin url adresin var zaten/feeds/posts/default?orderby=UPDATED
contentwriter

kişi bu mesajı beğendi.

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Ayarlar --> Arama tercihleri --> Meta Etiketler --▼ Açıklama özelliğini etkilenleştirin ve blogunuzla ilgili açıklamayı girin. Bu ayarı uyguladıktan sonra yeni yazı girdiğiniz kısımda bu alan çıkması gerek.

Bunları yaptıktan sonra aşağıdaki meta etiketini temanızda kaldırın.

Bundan sonra resimde gördüğünüz arama açıklaması kısmına girdiğiniz yazı açıklaması kaynak kodlarınızda görüntülenecek :)

Bu arada @LikeSend in yöntemi ile yazılara eklediğiniz etiketleri de indekletebilirsiniz bunun da çok faydası olur sitene.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1902
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

İsa adlı üyeden alıntı

Ayarlar --> Arama tercihleri --> Meta Etiketler --▼ Açıklama özelliğini etkilenleştirin ve blogunuzla ilgili açıklamayı girin. Bu ayarı uyguladıktan sonra yeni yazı girdiğiniz kısımda bu alan çıkması gerek.

Bunları yaptıktan sonra aşağıdaki meta etiketini temanızda kaldırın.

Bundan sonra resimde gördüğünüz arama açıklaması kısmına girdiğiniz yazı açıklaması kaynak kodlarınızda görüntülenecek :)

Bu arada @LikeSend in yöntemi ile yazılara eklediğiniz etiketleri de indekletebilirsiniz bunun da çok faydası olur sitene.

Çok teşekkürler hocam :)

Ek Olarak:

LikeSend adlı üyeden alıntı

Yaptığın doğru bende uzun süredir blogger kullanıyorum benzer durumu yaşadım senin yaptığın şekilde kaldırarak çözdüm. Seo puanına falan da bakma yaptığının sana katkısı daha fazla . Aynı yöntemi kullandığım site hiti 1.5-2m aylık yani için rahat olsun

İsa nın yazdığı o sağda ki yere yazmayı da düşündüm ama çok uzun iş olacaktı günde 50-120 arası post giriyorum uğraşmaya gerek duymadım , zarar da görmedim. Daha faydalı olacağını da sanmam .

Bir de kategori olarak etiketleri kullanıyorsan şunu yapmanı tavsiye ederim :
Robots.txt dosyanı tam olarak bu şekilde ayarla searchları engelleyen satırı kaldır bu şekilde olsun

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *

Allow: /

Sitemap: http://burada senin url adresin var zaten/feeds/posts/default?orderby=UPDATED

Hocam bu tam aradığım cevap oldu teşekkürler :)
contentwriter Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al