Bir arkadaşın Google Penguin 2.1 Saçmalığı başlıklı konusunda da belirttiğim gibi SEO ile uğraşacak ve uğraştıracak kişiler web siteleri için para harcamaya en müsahit kişilerdir. O yüzden Google'ın gelirinin yüzde 95'ini oluşturan AdWords'ün önünde ki en büyük düşmanı SEO'yu yada SEO'cuyu sevmesinin mantık olarak mümkünatı yok.

O yüzden SEO'ya bel bağlayanlara ve SEO ile hayatını geçindirenler için üzülüyorum. Çünkü emek veriliyor, kafa patlatılıyor, uğraşılıyor, bir güncellemeyle herşey bir günde yerle bir oluyor. Sonra müşterisi tarafından ************** olarak anılıyor.

İzmir İş Adamları Derneğinde bir SEO'cuyla konuşmuştum. Adamlar 200 kişiye SEO yapmış. Google bir güncelleme yapmış, bütün siteler gitmiş. Adamlar kaçmak zorunda kalmış. Çünkü müşteriye anlatamazsın Google güncellemesini. Bende bana gelen onlarca SEO talebini yapabilecek olmama rağmen geri çeviriyorum.

Şu anda baktım, Türkiye'de bu işi kaliteli bir şekilde yapan, hatta SEO konusunda en büyük haber sitelerine bile konu olan bir site seo kelimesinde ilk sayfadayken şu anda 400 küsürlerde. Bu adamlar deli gibi SEO'ya kafa patlatan, hayatlarını SEO'ya bağlayan, yıllarca bu işle uğraşan kişiler olarak bu durumdayken biz fazla takılmayalım bence buna.