-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Bu yazıyı yazan klavyeniz dert görmesin :)
Dediklerinize, %100 katılıyorum
http://www.teknofiber.net - Teknoloji Blogu
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
434, (%100)
Güzel ve etkili bir yazı olmuş teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Reklam
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Hocam şunu anlayamıyorum 301 çekmek nedir? çekildiğinde ne yapılıyor? ne zaman etkisini görüyoruz?
güncelleme sonrası site uçtu alt sayfalar var biraz iyileştirme olarak hit gelsin diye kredili bir sisteme üye olup siteye hit getiyorum 100-200 arası bunun zararı yada faydası olurmu? 1 dak sitede durup cıkıyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bir arkadaşın Google Penguin 2.1 Saçmalığı başlıklı konusunda da belirttiğim gibi SEO ile uğraşacak ve uğraştıracak kişiler web siteleri için para harcamaya en müsahit kişilerdir. O yüzden Google'ın gelirinin yüzde 95'ini oluşturan AdWords'ün önünde ki en büyük düşmanı SEO'yu yada SEO'cuyu sevmesinin mantık olarak mümkünatı yok.
O yüzden SEO'ya bel bağlayanlara ve SEO ile hayatını geçindirenler için üzülüyorum. Çünkü emek veriliyor, kafa patlatılıyor, uğraşılıyor, bir güncellemeyle herşey bir günde yerle bir oluyor. Sonra müşterisi tarafından ************** olarak anılıyor.
İzmir İş Adamları Derneğinde bir SEO'cuyla konuşmuştum. Adamlar 200 kişiye SEO yapmış. Google bir güncelleme yapmış, bütün siteler gitmiş. Adamlar kaçmak zorunda kalmış. Çünkü müşteriye anlatamazsın Google güncellemesini. Bende bana gelen onlarca SEO talebini yapabilecek olmama rağmen geri çeviriyorum.
Şu anda baktım, Türkiye'de bu işi kaliteli bir şekilde yapan, hatta SEO konusunda en büyük haber sitelerine bile konu olan bir site seo kelimesinde ilk sayfadayken şu anda 400 küsürlerde. Bu adamlar deli gibi SEO'ya kafa patlatan, hayatlarını SEO'ya bağlayan, yıllarca bu işle uğraşan kişiler olarak bu durumdayken biz fazla takılmayalım bence buna.
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Jih4d adlı üyeden alıntı
Burda SEO'cu hatayı kendinde aramalı.. Kaç tane seocu arkadaşa rastladıysam hepsi garantili, kesin, banko, %100 gibi uçuk iddaalarda bulunuyorlar. Müşteriye riski anlatacaksın ve ona göre ödeme planı yapacaksın, adam oturur düşünür referanslarına göz atar kararını verir.
Haklısın, olması gerekende bu zaten ve bende öyle yapıyorum. Google'ın kitabını okudum ve orada da Google'ın kurucu ortağı Larry Page "ben bile ilk sayfada olmanın garantisini vermem" diyor. Bunu benden SEO isteyenlere söylüyorum. Google'ın sahibi garanti veremiyorken kim hangi mantıkla garanti verebilir.
Fakat şimdi atıyorum oteli olan müşteriyle şöyle bir diyaloğa girelim;
"Öyle
tatil,
otel gibi kelimelerde ilk sayfaya ve ilk sıraya çıkartamayız.
Fethiye Otel Rezarvasyonu gibi bir kelimede ilk sayfaya çıkarırım. Minimum 2 ay sürer. Kelime başına en az 500 TL alırım. Siteni ilk sayfaya çıkarırım fakat Google yarın öbür gün bir güncelleme yapar ve siten 3. sayfaya düşerse benim yapabileceğim bir şey yok. Hiç bir güncelleme yapmasa bile aşağı yukarı 1 yıl ilk sayfada kalırsın" desen kim SEO yaptırır ...
Olması gereken diyalogda aşağı yukarı böyle bir şey olması lazım. Adam da düşünür; "Ben 6 ay iş yapıyorum. Google'a ayda bin lira yatırsam istediğim kelimelerde, istediğim zaman risksiz bir şekilde ilk sayfada olurum" der.
Şimdi bu durumda SEO gereksizdir gibi bir hava ortaya çıkıyor ama öyle değil tabi. SEO aslında günümüzde bir kumar. Ortada çok sıkıntılı bir durum var. Yapılması gereken iş minimum 2 ay. 2 ay harcanacak için kimse 250-300 TL'nin altında kelime başı SEO yapmaz. Hiç bir müşteride bu kadar risk için kelime başı 250-300 TL vermez. Netice olarak Google abinin gelinmesini istediği noktaya geliyoruz: AdWords
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Seo uzmanı
-
-
Ad Soyad
C** H**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Arkadaşlar olayı çözmek o kadar da zor değil. Google en son güncellemeleri bize aslında bu tür düşüşlerin olacağının ip uçlarını açık ve net bir şekilde vermişti.
Sitene link çöplüğü sitelerden link alma
Siteni popüler yapacak sosyal medya optimizasyon çalışmaları yap / Paylaştır
Hedef kelimeni ve hedef sayfanı kafana göre kasma
Siteni sürekli güncelle
Alakasız siteden link alma, Siten ile alakalı siteler bul ve sitene tanıtım yazısı al.
Paravan bloglarını güncel tut ve paravan blogları sosyal medya oıptimizasyon çalışmalarıyla popüler yap.
Peki kim yaptı?
Bu konular Google son güncellemelerde bize detaylıca anlatmıştı. Şimdi kimse kalkıp demesin seocuların siteleri uçtu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ben bu penguen dalaveresini en başta dile getirdim bu bir Adwords dayatmasıdır webmasterlere diye, yok efendim ne alakası var vs vs diyenler çıtkı durum şimdi daha net ortaya çıktıkça haklılık payımın ne derece önde olduğunu görüyorum googlenin amacı iyi site kavramı değil para veren site kavramı ile çalışmakta