Ben yazılım öğrenmeden önce forum sitemde HTML ve CSS düzenlemeleri yaparak HTML ve CSS öğrendim. Ardından yazılım uzmanlığı eğitimi aldığım dönemde hocama PHP öğrenmek için çok ısrar ettim. Çünkü PHP öğrenirsem Wordpress, VBulletin gibi üst düzey hazır scriptlere daha kolay müdehale edebileceğim inancındaydım. Hocamda sürekli neden PHP istiyorsun, ASP.NET daha iyi ve daha gelişmiş derdi. Müfredatında dışına çıkamayacağı için ASP.NET öğretti. İyi kide ASP.NET öğretti.

Çünkü ASP.NET'i öğrenmesi çok daha kolay. Yazılım dünyasında karşına çıkan herkes sana zor yoldan gitmeni önerir. Halbuki yazılım zaten zor bir iş olduğu için zor yoldan gitmek insanı çabuk yorar.

Senin yapman gereken, kitap yada görsel eğitim seti farketmeksizin yardımcı bir kaynak bulman. Kendine basit dahi olsa bir proje belirlemen gerek. Bu projeyi yaparken o yardımcı kaynaklardan anlayarak yararlanman gerek. Bu yardımcı kaynakların yetersiz olduğu noktalarda internetten yararlan. Fakat hiç bir zaman kopyala/yapıştır yapma ve hangi şey ne işe yarıyor öğren. Hatta farklı alternatif yöntemler deneyerek sonuçları gözlemle.

PHP şu anda gönüllü bir ekip tarafından ücretsiz olarak geliştirilen, ücretsiz bir yazılım platformu. ASP.NET dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft tarafından sürekli geliştirilen ve her geçen gün daha kolay bir hale getirilen bir platform. Bu durumda tercih senin ;)