lostyazilim

Sıfırdan web programlamaya başlamak için hangi dili tavsiye edersiniz?

20 Mesajlar 4.318 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Ertug Ertug WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım geliştiricisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Buna benzer açılmış konulara göz attım da daha çok kararsız kaldım. Herkes başka bir şey söylüyor. Php ilgimi çekiyor ama kurumsal projeler için pek uygun değil gibi. Sadece Windows altında da olmak istemiyorum. Aklımda CSS3 ve HTML5 öğrenip Ruby on Rails' a geçiş yapmak var. Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
wmaraci
reklam

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam önce html/css sonra php sonrada jquery sırasına göre gitmenizi tavsiye ederim

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Php ilgimi çekiyor ama ilgilenmek istemiyorum doğrusu. Zaten az buçuk bilgim var. Mysqldeki verileri çekme, ekleme, düzenleme vs. HTML5 ve CSS3 ten sonra Ruby on Rails' a geçsem olmaz mı dersiniz?

Ek Olarak: Java için ne düşünüyorsunuz?

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

rshcoosl rshcoosl Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** G**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 31 / 39
  • Ticaret 26, (%100)
Bence c# öğrenip asp.net'e başla. Ya da diğer bi seçenek php. Başka dillere bulaşma derim.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Peki asp.net ve php arasında nasıl bir tercih yapardınız?

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

WMF WMF erayemrah.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sinop
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
HTML5/CSS3 öğrenirken PHP'yede ara sıra göz at HTML5/CSS3 iyice öğrendiğinde zaten PHP'de orta seviye olursun. Sonra PHP ile projeler geliştir kafa yorup sıkı çalışırsan 1 yılda orta seviye projeler gelişltirirsin. O projelerde JS'de kullanman gerekecek az çok bir fikrin olucak JS hakkında onuda zorlar ve pratik yaparsan 3-4 yıl içinde felaket olursun. :) Tabi bu ne kadar sıkı çalıştığına bağlı. Önünde çok uzun bir yol var. Ama adına seviniyorum çünkü güzel bir yol seçiyorsun. İyi yerlere gelmek istiyorsan gerçekten sıkıntılar çekiceksin. İyi yerlere gelmek zaten kolay bir şey değildir. Bir şeyler almak istiyorsan önce vermelisin. Sabır en büyük zorluk olucak. Sabırlı olman lazım. Bir küçük logo için bile 1 ay düşünülebilir. Yaratıcılık, siteye yansıtma ve sonuç. Unutma "İnanmak gemileri karada yüzdürmektir."
Batuhan Ertug Komedya

kişi bu mesajı beğendi.

drumpoll drumpoll WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 283
  • Beğeniler 42 / 55
  • Ticaret 38, (%100)
ögretiyor.com a bakmanı tavsiye ederim html-css olayını 1 ayda halledersin. ve sağlam iş çıkartırsın(0' dan 7-8 proje yazacağını varsayıyorum). Sonrasında kararını verirsin zaten. 5 yıllık plan yapma derim ben. öyle hemen gidip bilge adam vs bir kursa da balıklama atlama. bir giriş yap bak bakalım hoşuna gidecek mi . Her şey oturur kafanda böyle yaparsan bence. İyi forumlar.
Ertug

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 21.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 51 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

WMF adlı üyeden alıntı

HTML5/CSS3 öğrenirken PHP'yede ara sıra göz at HTML5/CSS3 iyice öğrendiğinde zaten PHP'de orta seviye olursun. Sonra PHP ile projeler geliştir kafa yorup sıkı çalışırsan 1 yılda orta seviye projeler gelişltirirsin. O projelerde JS'de kullanman gerekecek az çok bir fikrin olucak JS hakkında onuda zorlar ve pratik yaparsan 3-4 yıl içinde felaket olursun. :) Tabi bu ne kadar sıkı çalıştığına bağlı. Önünde çok uzun bir yol var. Ama adına seviniyorum çünkü güzel bir yol seçiyorsun. İyi yerlere gelmek istiyorsan gerçekten sıkıntılar çekiceksin. İyi yerlere gelmek zaten kolay bir şey değildir. Bir şeyler almak istiyorsan önce vermelisin. Sabır en büyük zorluk olucak. Sabırlı olman lazım. Bir küçük logo için bile 1 ay düşünülebilir. Yaratıcılık, siteye yansıtma ve sonuç. Unutma "İnanmak gemileri karada yüzdürmektir."

Teşekkür ederim ilginiz için. :) Peki bana önerebileceğiniz kitaplar var mı?

Ek Olarak:

drumpoll adlı üyeden alıntı

ögretiyor.com a bakmanı tavsiye ederim html-css olayını 1 ayda halledersin. ve sağlam iş çıkartırsın(0' dan 7-8 proje yazacağını varsayıyorum). Sonrasında kararını verirsin zaten. 5 yıllık plan yapma derim ben. öyle hemen gidip bilge adam vs bir kursa da balıklama atlama. bir giriş yap bak bakalım hoşuna gidecek mi . Her şey oturur kafanda böyle yaparsan bence. İyi forumlar.

Kaynak için teşekkür ederim, yazdıklarınızı uygulayacağım. :)

[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium

WMF WMF erayemrah.com Kullanıcı
  • Üyelik 14.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sinop
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Ertug adlı üyeden alıntı

Teşekkür ederim ilginiz için. :) Peki bana önerebileceğiniz kitaplar var mı?

Nasıl öğreneceğin konusunda tavsiyem başlangıç olarak kitap olabilir. Ama eğitim setlerinden yanayım. Kitap almana gerek yok. Googleda arasan bir sürü eğitim seti çıkıcaktır artık satın almak veya w@rez bulmak sana kalmış. Ama satın almanı öneririm adamlar uğraşıyor emek harcıyorlar. Youtube'dada bir sürü PHP ile ilgili videolar mevcut. Hatta sırf PHP öğretmek için açılmış kanallar bile var. PHP için İbrahim Çevrük'ü tavsiye ederim. CSS için Fatih Hayrioğlu JS içinde Tayfun Erbilen. Ama baştan sağma eğitim setlerini izleyip geçme harfi harfine ugulamalar yap. Yoksa sadece izleyip geçersen hiç bir şey öğrenemessin. Kendi kendine öğrendiklerini test et. Küçük uğgulamalar yap her ne olursa küçükte olsa sonuçta bir emek harcamış ol. :) Hatta takıldığın yerlerde HTML/CSS/PHP/MYSQL için bana başvurabilirsin. :)

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)
Ben yazılım öğrenmeden önce forum sitemde HTML ve CSS düzenlemeleri yaparak HTML ve CSS öğrendim. Ardından yazılım uzmanlığı eğitimi aldığım dönemde hocama PHP öğrenmek için çok ısrar ettim. Çünkü PHP öğrenirsem Wordpress, VBulletin gibi üst düzey hazır scriptlere daha kolay müdehale edebileceğim inancındaydım. Hocamda sürekli neden PHP istiyorsun, ASP.NET daha iyi ve daha gelişmiş derdi. Müfredatında dışına çıkamayacağı için ASP.NET öğretti. İyi kide ASP.NET öğretti.

Çünkü ASP.NET'i öğrenmesi çok daha kolay. Yazılım dünyasında karşına çıkan herkes sana zor yoldan gitmeni önerir. Halbuki yazılım zaten zor bir iş olduğu için zor yoldan gitmek insanı çabuk yorar.

Senin yapman gereken, kitap yada görsel eğitim seti farketmeksizin yardımcı bir kaynak bulman. Kendine basit dahi olsa bir proje belirlemen gerek. Bu projeyi yaparken o yardımcı kaynaklardan anlayarak yararlanman gerek. Bu yardımcı kaynakların yetersiz olduğu noktalarda internetten yararlan. Fakat hiç bir zaman kopyala/yapıştır yapma ve hangi şey ne işe yarıyor öğren. Hatta farklı alternatif yöntemler deneyerek sonuçları gözlemle.

PHP şu anda gönüllü bir ekip tarafından ücretsiz olarak geliştirilen, ücretsiz bir yazılım platformu. ASP.NET dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft tarafından sürekli geliştirilen ve her geçen gün daha kolay bir hale getirilen bir platform. Bu durumda tercih senin ;)

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al