-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Buna benzer açılmış konulara göz attım da daha çok kararsız kaldım. Herkes başka bir şey söylüyor. Php ilgimi çekiyor ama kurumsal projeler için pek uygun değil gibi. Sadece Windows altında da olmak istemiyorum. Aklımda CSS3 ve HTML5 öğrenip Ruby on Rails' a geçiş yapmak var. Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam önce html/css sonra php sonrada jquery sırasına göre gitmenizi tavsiye ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Php ilgimi çekiyor ama ilgilenmek istemiyorum doğrusu. Zaten az buçuk bilgim var. Mysqldeki verileri çekme, ekleme, düzenleme vs. HTML5 ve CSS3 ten sonra Ruby on Rails' a geçsem olmaz mı dersiniz?
Ek Olarak: Java için ne düşünüyorsunuz?
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
R** G**
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Bence c# öğrenip asp.net'e başla. Ya da diğer bi seçenek php. Başka dillere bulaşma derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Peki asp.net ve php arasında nasıl bir tercih yapardınız?
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
WMF
erayemrah.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
HTML5/CSS3 öğrenirken PHP'yede ara sıra göz at HTML5/CSS3 iyice öğrendiğinde zaten PHP'de orta seviye olursun. Sonra PHP ile projeler geliştir kafa yorup sıkı çalışırsan 1 yılda orta seviye projeler gelişltirirsin. O projelerde JS'de kullanman gerekecek az çok bir fikrin olucak JS hakkında onuda zorlar ve pratik yaparsan 3-4 yıl içinde felaket olursun. :) Tabi bu ne kadar sıkı çalıştığına bağlı. Önünde çok uzun bir yol var. Ama adına seviniyorum çünkü güzel bir yol seçiyorsun. İyi yerlere gelmek istiyorsan gerçekten sıkıntılar çekiceksin. İyi yerlere gelmek zaten kolay bir şey değildir. Bir şeyler almak istiyorsan önce vermelisin. Sabır en büyük zorluk olucak. Sabırlı olman lazım. Bir küçük logo için bile 1 ay düşünülebilir. Yaratıcılık, siteye yansıtma ve sonuç. Unutma "İnanmak gemileri karada yüzdürmektir."
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
38, (%100)
ögretiyor.com a bakmanı tavsiye ederim html-css olayını 1 ayda halledersin. ve sağlam iş çıkartırsın(0' dan 7-8 proje yazacağını varsayıyorum). Sonrasında kararını verirsin zaten. 5 yıllık plan yapma derim ben. öyle hemen gidip bilge adam vs bir kursa da balıklama atlama. bir giriş yap bak bakalım hoşuna gidecek mi . Her şey oturur kafanda böyle yaparsan bence. İyi forumlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
WMF adlı üyeden alıntı
HTML5/CSS3 öğrenirken PHP'yede ara sıra göz at HTML5/CSS3 iyice öğrendiğinde zaten PHP'de orta seviye olursun. Sonra PHP ile projeler geliştir kafa yorup sıkı çalışırsan 1 yılda orta seviye projeler gelişltirirsin. O projelerde JS'de kullanman gerekecek az çok bir fikrin olucak JS hakkında onuda zorlar ve pratik yaparsan 3-4 yıl içinde felaket olursun. :) Tabi bu ne kadar sıkı çalıştığına bağlı. Önünde çok uzun bir yol var. Ama adına seviniyorum çünkü güzel bir yol seçiyorsun. İyi yerlere gelmek istiyorsan gerçekten sıkıntılar çekiceksin. İyi yerlere gelmek zaten kolay bir şey değildir. Bir şeyler almak istiyorsan önce vermelisin. Sabır en büyük zorluk olucak. Sabırlı olman lazım. Bir küçük logo için bile 1 ay düşünülebilir. Yaratıcılık, siteye yansıtma ve sonuç. Unutma
"İnanmak gemileri karada yüzdürmektir."
Teşekkür ederim ilginiz için. :) Peki bana önerebileceğiniz kitaplar var mı?
Ek Olarak:
drumpoll adlı üyeden alıntı
ögretiyor.com a bakmanı tavsiye ederim html-css olayını 1 ayda halledersin. ve sağlam iş çıkartırsın(0' dan 7-8 proje yazacağını varsayıyorum). Sonrasında kararını verirsin zaten. 5 yıllık plan yapma derim ben. öyle hemen gidip bilge adam vs bir kursa da balıklama atlama. bir giriş yap bak bakalım hoşuna gidecek mi . Her şey oturur kafanda böyle yaparsan bence. İyi forumlar.
Kaynak için teşekkür ederim, yazdıklarınızı uygulayacağım. :)
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben yazılım öğrenmeden önce forum sitemde HTML ve CSS düzenlemeleri yaparak HTML ve CSS öğrendim. Ardından yazılım uzmanlığı eğitimi aldığım dönemde hocama PHP öğrenmek için çok ısrar ettim. Çünkü PHP öğrenirsem Wordpress, VBulletin gibi üst düzey hazır scriptlere daha kolay müdehale edebileceğim inancındaydım. Hocamda sürekli neden PHP istiyorsun, ASP.NET daha iyi ve daha gelişmiş derdi. Müfredatında dışına çıkamayacağı için ASP.NET öğretti. İyi kide ASP.NET öğretti.
Çünkü ASP.NET'i öğrenmesi çok daha kolay. Yazılım dünyasında karşına çıkan herkes sana zor yoldan gitmeni önerir. Halbuki yazılım zaten zor bir iş olduğu için zor yoldan gitmek insanı çabuk yorar.
Senin yapman gereken, kitap yada görsel eğitim seti farketmeksizin yardımcı bir kaynak bulman. Kendine basit dahi olsa bir proje belirlemen gerek. Bu projeyi yaparken o yardımcı kaynaklardan anlayarak yararlanman gerek. Bu yardımcı kaynakların yetersiz olduğu noktalarda internetten yararlan. Fakat hiç bir zaman kopyala/yapıştır yapma ve hangi şey ne işe yarıyor öğren. Hatta farklı alternatif yöntemler deneyerek sonuçları gözlemle.
PHP şu anda gönüllü bir ekip tarafından ücretsiz olarak geliştirilen, ücretsiz bir yazılım platformu. ASP.NET dünyanın en büyük yazılım firması Microsoft tarafından sürekli geliştirilen ve her geçen gün daha kolay bir hale getirilen bir platform. Bu durumda tercih senin ;)
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com