yurdalan adlı üyeden alıntı

Ne kadar seo ya da seocu tabirini kullanmışsınız.
Bu zamana kadar yaptıklarım benim optimizasyon çalışmasıydı ben seo çalışması hiç yapmadım ve google seocuları sevmez optimizasyon çalışması yapanları değil.Garanti verilebilir ama 1 hafta 1 ay gibi süre belirtmemek şartıyla ve sen sadece siteni backlink ile optimize edersen işin içinden zaten çıkamazsın.
Google da yükselme çalışmasının adı optimizasyon çalışmasıdır.Seo Çalışması değil.Zaten böyle zihniyette olanlar yüzünden bizler ekmek yiyebiliyoruz.
Bakkaldan ekmek almıyoruz , web sitesi kodlamıyoruz , ddos atmıyoruz , sql injection yapmıyoruz , malware analizi yapmıyoruz.Burası googleın topraklarıdır.Ya googleın kurallarına uyarsın ya da çeker gidersin.

Haklı olduğunuz noktalar var. Öncelikle SEO ile Optimizasyon farklı şeyler gibi bahsetmeniz enteresan. SEO zaten açılım itibariyle Searc Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu demek.

Söylediğinden yola çıkarak sadece siteyi Google standartlarına uygun bir hale getirmek Optimizasyon, Backlink ve diğer unsurlar SEO yapmak anlamı çıkıyor.

Fakat sadece siteyi Google standartlarına uygun hale getirmek maalesef Google sıralamasında yükselmek için yetmiyor. Backlinkte şart. Bazı kelimelerde kaliteli backlink sahipleri çıkıyor.

Aslında SEO işini yıllarca tam anlamıyla kendimi vermeyerek kafa yoran biri olarak anlayabileceğimi zannetmiyorum. Ne siteler gördüm SEO'nun S'si yada Optimizasyonun O'su yokken 1. sıradalar, ne siteler gördüm deli gibi SEO'ya yada Optimizasyona kasılmasına rağmen ilk sayfaya bile çıkamıyorlar.

SEO zaten hem SEO yapan kişinin hemde SEO yaptıran kişinin bilinçlenmesi durumunda kayda değer bir yere gelir. Aksi taktirde Google güncellemeleri vesilesiyle giderek ölmeye doğru yol alır.