WMF adlı üyeden alıntı
:-D Ne yalan söyleyim aynı işlem son mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi. Önce veriyi çekip değişkene aktarmak diğer tabloya aktarıp sonra silmek. :-D Asp mi kullanıyorsun? Php ise ben sana örnek kod yazarım. Ben asp bilmiyorum. :-(
Heheh. :)) Şimdi daha çok güleceksin. LightSwitch kullanıyorum. :)))
Visual Basic ile tasarım çok profesyonel olmayınca aynı işlemi yapabilen üstelik kod yazmayı da gerektirmeyen LightSwitch varken bir an neden Visual Studio + MySQL Connector ile uğraşıyorum diye düşündüm. Ve LightSwitch' e geçtim. Heheh. Ama fark ettim ki LS yi hafife almamak lazım. C# ya da VB kodu yazarak hazırda bulunan işlemler dışında istediğin işlemi yaptırabiliyorsun. Gayet kullanışlı. Artısı profesyonel tasarım ve hızlı uygulamalar.
Hazır konusu açılmışken Google' da arayıp da belki buraya gelen olur diye:
Visual Studio 2012 için
MySQL Connector kullanmak isteyenler Connector un 6.6 sürümünü kullansınlar. :)
Yerel ağda çok kullanıcılı program yapmak isteyenler içinse bir ipucu:
MySQL Connector ile Visual Studio' da veritabanına bağlandığınızda IP niz ile değil localhost ile bağlanın. Programı yüklediğiniz pclerin hosts dosyalarında da localhost u ana makineye yönlendirin.
İşte size LightSwitch ile kısayoldan Server-Client program... :D
Ek Olarak: Diğer pc lerin ana makinedeki MySQL sunucusuna bağlanabilmeleri için güvenlik duvarındaki ve PhpMyAdmin deki ayarları yapmayı da unutmayın. :)
Ek Olarak:
WMF adlı üyeden alıntı
:-D Ne yalan söyleyim aynı işlem son mesajı yazdıktan sonra aklıma geldi. Önce veriyi çekip değişkene aktarmak diğer tabloya aktarıp sonra silmek. :-D Asp mi kullanıyorsun? Php ise ben sana örnek kod yazarım. Ben asp bilmiyorum. :-(
Teşekkür ederim bu arada. Ama php için de çözümü buldum. Heheh.
ScriptArtist programını buldum. :D Sana da tavsiye ederim. CRUD scriptler yazacaksan zaman kaybını önlüyor, çok kullanışlı bir program. Tek sorunu utf-8 ayarlamana rağmen Türkçe karakterler sıkıntı çıkarabiliyor. Bu yüzden iso-xxxx bırakıp sonradan Notepad++ ile UTF-8 Bomsuz a çevirmek çözüm olabilir.
Bu sayede hem mobilden erişilebilen hem de pc den erişilebilen programlar çok kısa sürede yazılabilir. :)