Altay adlı üyeden alıntı

Merhaba ben de bir masaüstü programlama dili öğrenmek istiyorum. Mantığını az çok biliyorum fakat masaüstü hiç program yazmadım veya incelemedim (fırsatım olmadı).

Sizde hangi dile başlamalıyım? Ben Delphi düşünüyordum. Amacım fazla ticari olmak değil, web'e de kendi yollarımla taşıyabilirim (PHP ile güvenli bir şekilde senkronize edebilirim. XML kullanarak) asıl isteğim; stabil, genel, hızlı ve kullanımı kolay bir dil bulmak ve öğrenmek.

Kafam biraz karıştı. Çoğunuz Java demişsiniz, vb diyen var Phyton diyen var. Ve hepiniz de ilk bunu tercih et demişsiniz. Java hoş bir dil, evrensel ama yavaş ve sistem kaynaklarını çok tüketiyor diye duydum (Minecraft oyununu bilenler vardır.).

Sizce hangisini seçmeliyim ?


Java' nın hız olayı ilginç. Bir adam benim uygulamam hızlı diyor, diğer adam benim uygulamam yavaş diyor. Acaba farklı IDE kullanıldığı için olabilir mi? Aslında C++ öğrenip çıkmak gerek işin içinden ama o da baya karışık bildiğim kadarıyla. C++ ta bildiğim kadarıyla her platformda çalışabiliyor. Yok mu öğrenilmezse olmaz bir dil, onu öğrenelim?