tasarhane adlı üyeden alıntı

Selamlar,

Evet tanımlama her tarafta bu şekilde ama java uygulamasını çalıştırmak için ayrıca bir eklenti kurmamız gerekiyor öyle değil mi?
Bilgim bu kadar ve bu bilgiyle yaptığım çıkarım o zaman her program ekstra eklentiyle her platformda çalışır. Javayı özel yapan bir durum yok.

Create standalone Mac OS X applications with Python
http://pythonhosted.org/py2app/

Python for Ubuntu
http://developer.ubuntu.com/resources/programming-languages/python/

How do I run a Python program under Windows?
http://docs.python.org/2/faq/windows

Sahip olduğum bu kadarlık bilgi yanlışda olabilir aydınlatırsanız sevinirim.


Phyton konsol yazdığınızda (windows ailesinde) power shell üzerinde çalışır. Bunu söylememin sebebi, bir programın execute etmesi için mutlak bir alt yapı olması gerekir. Fakat java'nın windows üzerinde çalışırken windows'a dair bir araç kullanmasına gerek yok herhangi bir yerde çalışması için sadece kendi ortamı yeterlidir farklı bir ortama ihtiyaç duymaz.

Tanım yapılırken zaten bunun üzerine yapılıyor. Java çalışacağı zaman gidip işletim sistemi bağımlı bir kütüphane yada alt yapı aramaz kendi yaşam döngüsü içinde yaşar.

Siz aynı executable jar'ı istediğiniz ortama attığınızda problem yaratmaksızın çalışır. JRE bir eklenti olarak görmeyiniz, java'nın yaşam döngüsü onun içinde oluşur. Bir JVM instance'ı için tek şart nokta budur.

Uygun zamanda daha detaylı yazarım. Ama ortak nokta tanımdır. Tanım olmazsa zaten mutlak bir bilgiden bahsedemeyiz.