KodlaPaylas adlı üyeden alıntı

Web tarafında grafik tasrımcılar, ve bu grafiklere takla attıran(istemci taraflı dilleri : java script gibi) uzmanlar mevcut. Her ikiside ayrı uzmanlık alanıdır. Herkes herşeyi mükemmel yapamaz. Bu insanın doğasınada pek uymuyor zaten ;) Kişi bir alanda uzman yada usta olabilir.

Bende dizaynı severim lakin sağ soldan hazır bulup, düzenlerim. Yaratıcı tarafım pek yok zaten front-end tarafımda o kadar iyi değil. Ama işimi her halukarda görürüm ;)

Webteki olayı biliyorum da yazılım olayına bir türlü anlam veremedim. Örnek vermek gerekirse Avast' ın 2014 sürümü gerçekten şık olmuş. Neyse, orasını sonra düşünürüm de Java' ya mı başlasam C++ a mı, karar veremedim. Bu arada Java ile basit bir program yapıp Ubuntu' da çalıştırmayı denedim. Çalışmadı. Konsolden java -jar dosyaadı.jar şeklinde çalıştırmayı da denedim. Çalışmadı. Her platformda çalışma olayını ben tam anlayamadım. C++ da her platformda çalışabilirmiş. Bunun doğruluğunu düşünerek kararsız kaldım. Acaba bu konuda bilgisi olan bizleri de aydınlatabilir mi?