-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Arkadaşlar programlama konusunda pek bilgim yok. Ama bir kez de olsa denemek bir şey ortaya çıkarmak istiyorum
Yapmak istediğim program
Sırası ile sorular olacak. Bu sorulara buton yardımı ile doğru veya yanlış diyeceğiz. Sonra Biz doğru cevap mı verdik yanlış cevap mı verdik bunu söyleyecek .
Hangi programla ve nasıl yapabilirim bunu ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Computer Engineering
-
-
Ad Soyad
O** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
C# ile çok kolay bir şekilde yapabilirsin fakat biraz temel yapman gerekiyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
A good friend would give you the shirt off his back.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunu Visual Basic dili ile de yapabilirsiniz. Visual Studio 2012 pro indirip internetten crack bulabilirsiniz. Ya da V. Basic 6 bile olur. En rahat yolu da budur. En basit dil olarak görülür VB genellikle. Siz başlayın. Takıldığınız yerde yardımcı olmak isterim. :)
Mantığını da anlatayım. Soruyu yazıp iki button koyup if else ile sonucu bir labele yazdırabilirsiniz. Ya da msgbox ile doğru ya da yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz. Hatta if else ye gerek yok. Yanlış olan buttonun msgbox unu doğru olan buttonun msgbox unu ayarlamanız bile yeterli olur.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şu an telefondan yazıyorum. Eve geçtiğimde yazmaya çalışırım. Ama yazılacak pek bi kod yok.
Label ekleyin, soruyu labelin captionuna yazın. İki button ekleyin. Buttona çift tıklayıp hata mesajı kodunu yazın. Tek satırlık bir kod. Internetten bulabilirsiniz. Visual Basic 6 mı Visual Studio mu kullanıyorsunuz? Küçük farklılıklar var da aralarında VB dili için. Bu mantık basit bir uygulama için yeterli. Daha fazlası bile bu yoldan geçer. Projenizin temel mantığı bu olacak anlayacağınız. :)
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tabii ki tek yol da değildir. Projenize göre değişir. Eve geçtiğimde size ö. m. yazarım.
Ek Olarak:
USglm adlı üyeden alıntı
Kolay diyorsunuz Visual Basic ile deneyeceğim. Pencere tasarımı falan nasıl yapabilirim hiç bir bilgim yok dediğim gibi
Onlar çok basit. Sizi forumdan tanıyorum. Biraz kurcalamayla halledebilirsiniz. :)
Ek Olarak: Ama Visual Studio tasarım konusunda da diğer konularda da daha gelişmiştir. Siz Studio yu indirin. Az sonra pm atacagım.
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Muhabir,Muhasebeci,Fotoğrafçı,
-
-
Ad Soyad
Ç** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Direk dalıyorum :D
c# ile yapacaksanız yardımcı olabilirim. vs2010 programı ile yaparsınız. tabi c sharp biliyormusunuz onuda bilmiyorum bilmiyorsanız direk böyle dalmayın :D baştan başlayın