Korkusuz adlı üyeden alıntı

elinizde tam olarak türkçe güzel bir anlatım varsa pm olarak veya burdan iletirseniz memnun olurum ingilizcem iyi degildir o yüzden benim anlamam zor olur :)

Sanırım buna benzer bir konu başka bir arkadaşımız tarafından açılmıştı ve bu konu hakkında oldukça detaylı bilgi vermiştim. Yüksek trafik sorunlarını geçici çözümlerle gidermek size pek bir şey kazandırmaz. Cache eklentilerinin yada Gzip gibi eklentilerin kısa vadede size çözüm olması mümkün ancak uzun vadede hem sorun hemde ciddi bir sıkıntı oluşturabilir. Yüksek oranda Gzip kullanımı sunucuda aşırı yüklenmeye neden olur, cache kullanımı ise bellek sorunlarına ve yapılan değişiklikleri yada saldırıların yüksek oranda artmasına neden olur.

Yapacağınız en iyi şey Free olan CloudFlare çalışmasını DNS değişikliği ile açmak eğer yrafiğin tamamını CloudFlare a vericek olursa yani bulut resmine tıklarsan bu ciddi oranda trafiğin düşmesine yerdımcı olur. İkinci konu CDN uygun fiyatlara iyi CDN çalışmaları bulabilirsin, aylık trafik açımından dahi daha uygun olabilir. Son olarak eğer cache kullanımı yapacaksan kesinlikle eklenti önermiyorum sunucu içerisine Varnish kurabilirsen senin için en iyisi olucaktır.

Başarılar