ByPowerfuL adlı üyeden alıntı

Şu son 6-7 aydır güncellemeleri takip edememekteyim benim bıraktığım zamanlarda google forum tanıtımlarını , paravan blogları , sosyal imlemeleri çok seviyordu halen devam etmekte mi ?

Sosyal imleme sitelerini kullanırken genelde içerik girilmediği ve 2-3 cümle yazıp içine 3 tane link koyulduğu için Google artık bu duruma spam gözüyle bakmaktadır.
Paravan bloglar açıldığında yeni olduğundan ve Google SERP (Search Engine Result Page) de herhangi bir kelimede yeri olmadığı için bu sitelerden link almak fayda yerine zarar getirecektir. Aslında eskidende işe yaramıyordu fakat SEO çalışanları paravan blog işini gayet kolay bulup yaygınlaştırmıştır. Bir nevi kolay para kazanma yöntemi idi bizim için. Paravan bloglar hiç bir zaman işe yaramamıştır ve yaramayacaktır.
Forum tanıtımlarına devam edebilirsiniz. Tanıtım değilde sitenize yazdığınız bir içeriği Google'da index aldıktan sonra belli bir bölümünü yazıp ardından devamı için veya kaynakça şeklinde link verebilirsiniz. Bu yazdığınız makalenin Google SERP deki durumunu olumlu etkileyecektir. Piramit etkisi olarak düşünürsek bu sitenizi baştan aşağı etkileyecektir.