wmaraci reklam

SEO ve SMO hakkındaki sorularınızı cevaplıyorum - BurakSEO

51 Mesajlar 7.143 Okunma
wmaraci reklam

BurakSEO BurakSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bu forum kategorisinde SEO ile alakalı alakasız çok tartışma olduğunu gördüm. Bazı yanılgıların olduğunu, bu yanılgılara düşenlerin sayısının çok yüksek olduğunu gördüğüm için, buna kalıcı bir çözüm getirmek istiyorum.

Amacım sağlam bir kaynak oluşturmak, aklınızdaki SEO hakkında soruları çekinmeden sorabilirsiniz. En kısa sürede cevaplayacağım.

Bu konuyu soru cevap şeklinde götüreceğim, siz yorum olarak soracaksınız bende cevabı yorum olarak yazıp ardından diyaloğu buraya ekleyeceğim. Sorularınızı merakle bekliyorum. Lütfen özel mesaj atmayınız!






[SIZE=4]
Sizden gelen sorular ve cevaplarım (Son soru ve cevap başta olmak üzere)
[/SIZE]

[B]Soru:[/B]

Xyzk adlı üyeden alıntı

Henüz 2 aylık bir sitem var ve 100'e yakın özgün içeriği var. Ama bazıları çok erkenden seo çalışması yapmanın zararlı olacağını düşünüyor. Biraz daha mı beklemeliyim?
Bir de haber sitesi olduğumuz için çok hızlı index'lenmemiz gerekiyor. Bunun için nasıl bir çalışma yaptırtmamız lazım?

[B]Cevap:[/B]
İç SEO dediğimiz sitenizin kodlamasında ve tasarımında yapmanız gereken ayarları siteye 1-2 içerik girdikten sonra yapmanız gerekmektedir. İç SEO ayarlarınızı yapana kadar sitenizi Google ve diğer arama motorları botlarına kapatınız. Robots.txt dosyanıza Disallow: / komutunu yazarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayarlar tamamlandıktan sonra Disallow: / komutunu kaldırıp sitenizi pingleyiniz.
Dış SEO dediğimiz tanıtım ve linkleme işlemlerine sitenin iç SEO ayarlarını yaptıktan 2-3 ay sonra başlayınız. İndexlenme hızınız eğer iç SEO ayarlarınız başarılı ise gözle görülür şekilde artacaktır.

[B]Soru:[/B]

HeroTürk adlı üyeden alıntı

alexa backlink listesindeki işe yaramayan backlinkleri nasıl kaldırabilirim?

[B]Cevap:[/B]
Alexa veya alexa backlink sadece görselden ibaret. Google veya diğer arama motorları Alexa değerlerinize dikkat etmemektedir. Çünkü Alexa değerlerinde çok basit bir şekilde oynama yapılabiliyor.
Alexa sisteminde görünen backlinklerinizi sadece siz dikkat edersiniz. Bunları kaldırmanın bir yolu yoktur. Bu işe yaramayan Alexa backlinklerinde herhangi bir faydası yoktur.


[B]Soru:[/B]

yuan05 adlı üyeden alıntı

bir siteye çalışma yaptık,amatörlükten dolayı fazla link aldık,sonunda siteyi filtreye soktuk,linkleri hemen çıkarttık disavow yaptık ardından linkleri bu sitelerden sildirdik,hatta her gün link aldığımız siteleri pingliyoruz, ama istediğimiz hıza ulaşamadık bazı sitelerden linkler çok yavaş siliniyor bunlar pek güncellenmeyen kalitesiz siteler,farklı bir yöntem var mı önerebileceğiniz


[B]Cevap:[/B]
Disallow'u kaldırıp sitenizi güncelleyiniz, içerik giriniz. Disallow yapıp oturup beklemek ile filtre kalkmaz. Aldığınız hatalı linkler kaldırıldıysa tek yapmanız gereken hergün içerik girip sitenizi güncel tutmak. 2 ay boyunca hiçbir yerden backlink almayınız.


Soru:

SkyGhostAir adlı üyeden alıntı

Çok fazla tanıtım yazısı almanın siteye zararı olur mu ? (Ana sayfada görünmez)

Cevap:
Sitenizin ana içeriği ile alakasız bir içerik girdiğinizde o içeriğin arama sonuçlarında yukarıda olmasınıda bekleyemezsiniz ki bu durum bu içeriğin sitenize zarar verdiğini kanıtlar niteliktedir. Bunu belirttiğiniz gibi "çok fazla" kez yaparsanız sonuçları daha ağır olacaktır. Tamamen sitenizle alakalı tanıtım yazıları alınız ve içerikten linkleme yapmayınız. Tanıtım yapılacak sitenin herhangi bir içeriğine benzer özgün bir içerik hazırlayınız. Bu hazırladığınız içeriğin altına referans aldığınız içeriğin linkini kaynakça gösterme yoluyla "href" eklemeden text şeklinde yazınız. Tanıtım yazılarınızı bu şekilde hazırlarsanız, "çok fazla" kez tanıtım yazısı almanızda sorun olmayacaktır. Bu yol en faydalı tanıtım yazısı alışverişi yoludur ve tecrübeyle sabittir.

Soru:

yeninesil adlı üyeden alıntı

"Google'ın koyduğu 200 kriter"
dediniz. Bunlar nelerdir paylaşır mısınız?

Cevap:
Bu konu hakkında ingilizce yazılmış bir infografik bulunmakta. Resme gitmek için tıklayınız.
[CENTER]


Soru:

sercey adlı üyeden alıntı

Siteye backlink çalışması yaparken makale alarak mı yoksa direkt footer vb. link alarak mı çalışma yapmak daha yararlı? Mantık olarak makalenin daha yararlı olduğu kanısındayım. Ancak yaptığımız çalışmalar direkt alınan backlinklerin daha yararlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca neredeyse her güncellemede bu backlinkler etkisini biraz daha yitiriyor. (footer vb.) Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Cevap:
Tanıtım yazıları yerine sitenizde bulunan bir içeriğin özgün olarak tanıtımını yapıp altına Kaynak: siteniz.com/icerik-urlsi gibi bir ibare ekleyebilirsiniz. Kesinlikle link çıkışı verilmeden sadece domain adı geçecek şekilde tanıtım yazıları verirseniz daha faydalı olacaktır. Çünkü sizin tanıtım yazısı verdiğiniz sitelerin ileride ne duruma düşeceği belli değildir, belki çok daha kaliteli ve bol hitli bir site olacak, belkide filtreye girmiş spam cezası verilmiş bir site olacak. Bunu bilemeyeceğiniz için bu riski almak mantıksız. Makale içinden kasıtlı link vermenin ücretle yapılan bir reklam işlemi olduğunu Google botları çok rahat anlamaktadır, tecrübeyle sabittir. Direkt olarak linklemenin yerine, siteye koyulan içeriğin altına kaynak göstermek; sizin içeriğinizin diğer sitelerin içeriklerinin oluşturulmasında yardımcı bir kaynak olduğu durumunu anlatır.
Footer link almak bir karşılıklı güven işidir. Sizin içeriğinizle alakalı bir siteye footer link koydurttuktan sonra o sitenin sizin sitenizin içeriği ile alakasız bir içerik yayınlaması sitenize zarar verecektir ki bu durumun kumar oynamaktan farkı olmadığı söylenebilir. Ayrıca Matt Cutts'ın (Google Spam Takımı Şefi) twitter da bir tweet'inde içerik dışında alınan linklerin sitenizin sıralamasına zarar verebileceğini ve isteğimiz dışında işlem yapılmış ise (anti-seo) Webmaster Tools'tan bildirmemiz gerektiğini söylemiştir.



Soru:

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Backlink stratejisi nasıl olmalıdır? Yani backlinki yorumlardan alacağımızı varsayarsak kaç günde bir yorum atılmalıdır? Günlük, haftalık, aylık vs

Cevap:

Yorumlardan link almanızı tavsiye etmiyorum. Fakat ben illa yorum backlink istiyorum diyorsanız, Google'a aktif bir webmaster olduğunuzu belli ederek bir fayda sağlanabilir. Güncel kişisel veya kurumsal blogların yeni yayınlanan ve Google'da henüz indexlenmemiş makalelerine yorum yazarsanız, Google index botları o makaleye girdiği zaman sizin linkiniz ile birlikte indexleyecektir. Bu işlem çok fazla takip gerektirmektedir ve faydalıdır. Bu takibi 3 blog üzerinden götürün ve günde 3 tane yorum yapın. Makalelerin yorum yaptığınız gün yayınlanmış olmasına ve Google'da indexlenmemiş olmasına dikkat ediniz.



Soru:

ByPowerfuL adlı üyeden alıntı

Şu son 6-7 aydır güncellemeleri takip edememekteyim benim bıraktığım zamanlarda google forum tanıtımlarını , paravan blogları , sosyal imlemeleri çok seviyordu halen devam etmekte mi ?

Cevap:
Sosyal imleme sitelerini kullanırken genelde içerik girilmediği ve 2-3 cümle yazıp içine 3 tane link koyulduğu için Google artık bu duruma spam gözüyle bakmaktadır.
Paravan bloglar açıldığında yeni olduğundan ve Google SERP (Search Engine Result Page) de herhangi bir kelimede yeri olmadığı için bu sitelerden link almak fayda yerine zarar getirecektir. Aslında eskidende işe yaramıyordu fakat SEO çalışanları paravan blog işini gayet kolay bulup yaygınlaştırmıştır. Bir nevi kolay para kazanma yöntemi idi bizim için. Paravan bloglar hiç bir zaman işe yaramamıştır ve yaramayacaktır.
Forum tanıtımlarına devam edebilirsiniz. Tanıtım değilde sitenize yazdığınız bir içeriği Google'da index aldıktan sonra belli bir bölümünü yazıp ardından devamı için veya kaynakça şeklinde link verebilirsiniz. Bu yazdığınız makalenin Google SERP deki durumunu olumlu etkileyecektir. Piramit etkisi olarak düşünürsek bu sitenizi baştan aşağı etkileyecektir


[/CENTER]
Soru:

FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

10-12 kasım gibi hitler dibe vurdu. sebebi nedir? her zaman yaptığım/girdiğim şekilde herşey ancak %75 oranında belki daha fazla düştü. ve adresime bakıp yorum yaparmısınız.
filmlerbizden.net

Cevap:
Sitenize erişim sorunları oluşmuş olabilir. Sitenizin erişim sorunlarını global olarak host-tracker.com tarzı sitelerden takip edebilirsiniz. Ek olarak yaptığınız değişiklikler de geçici olarak etki yaratmış olabilir. Sorununuz hakkında kesin bir kanıya varamayacağımı üzülerek belirtmek isterim.



Soru:

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Yıllardır bloglarda, forumlarda anlatılan SEO taktikleri dedikleri ve adına onlarca kitaplar yazılan ve benim gözümde sadece backlink, smo, tanıtım yazısı, reklam vs konular olan ama SEOcuların yaptığı bunlardan farklı tek bir şey söyleyebilir misin?

Cevap:
Her SEO çalışanını, SEO cu yapan kendi tecrübeleri ve kaynaklarıdır. Herkesin erişebileceği bilgiler ile SEO ya başlayabilirsiniz. Lâkin sizi diğer SEO çalışanlarından ayıran özellikler vardır. Herkesin farklı bir yöntemi, farklı bir yol haritası ve farklı kaynakları vardır. Tabi ki bu ayırıcı özellikler Google kriterlerine uygun şekilde gelişir.





[SIZE=4]Yanılgılar ve cevaplarım[/SIZE]



Yanılgı 1: Bir site kaliteliyse Google bunu zaten üste getirmek zorundadır. Siz SEO işi yapanlar boş yere para alıp **************lık yapıyorsunuz.
Cevap 1: Bir SEO çalışanı siteyi kaliteli hale getirmekle sorumludur zaten. Google'ın koyduğu 200 kriter (aslında daha fazla) çerçevesinde siteyi kullanıcının kullanabileceği en elegant ve stabil hale getirmektir bizim işimiz.



Yanılgı 2: Siteme o kadar para harcadım, sürüyle çalışma yaptırdım. Fakat yerinden bile kıpırdamadı hatta sitem aşağılara düştü. SEO yalandır!
Cevap 2: Bir SEO çalışanı dürüst biriyse sizin yükselme isteğinizi önce dizginlemelidir. Yükselmek uğruna arka arkaya farklı farklı tonlarca çalışma yaptırarak siz sadece düşüşünüze yardım edersiniz. Bir SEO çalışanı şuan ki piyasanın kötülüğüne bakarsak paraya ihtiyaç duyacaktır ki bu yüzden sizin birden yüklenmenize ve tonla para harcamanıza karşı çıkmayacaktır. Dürüst bir SEO çalışanı bu işlemlerin yavaş yavaş yapılması gerektiğini size bildirmeli ve anlayacağınız şekilde anlatmalıdır. SEO aslında vücudu güçlendirmek gibidir. Programlı şekilde, yavaş yavaş yapılmalıdır. Acele edilirse lifler kopar, site filtreye girer. Paralar boşa gider.
SynapseMm Yasemin81

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

FilmlerBizden FilmlerBizden Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SERBEST MESLEK
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 263 / 82
  • Ticaret 2, (%100)
10-12 kasım gibi hitler dibe vurdu. sebebi nedir? her zaman yaptığım/girdiğim şekilde herşey ancak %75 oranında belki daha fazla düştü. ve adresime bakıp yorum yaparmısınız.
filmlerbizden.net
 

 

Korkusuz Korkusuz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Bilişim Teknolojileri
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad H** H**
  • Mesajlar 86
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
sitem seo bakımından durumu nasıl sizce

http://oyunoynamaliyiz.com
 

 

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)
Yıllardır bloglarda, forumlarda anlatılan seo taktikleri dedikleri ve adına onlarca kitaplar yazılan ve benim gözümde sadece backlink, smo, tanıtım yazısı, reklam vs konular olan ama seocuların yaptığı bunlardan farklı tek bir şey söyleyebilir misin?
 

 

iyi.
wmaraci
wmaraci

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 459
  • Ticaret 18, (%100)
Şu son 6-7 aydır güncellemeleri takip edememekteyim benim bıraktığım zamanlarda google forum tanıtımlarını , paravan blogları , sosyal imlemeleri çok seviyordu halen devam etmekte mi ?
 

 

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

uluwm uluwm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / K
  • Meslek blog yazar
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad D** S**
  • Mesajlar 113
  • Beğeniler 7 / 19
  • Ticaret 10, (%100)
Sitem hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum..
http://www.diyetevim.com/
 

 

yeninesil yeninesil WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Konya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 28
  • Beğeniler 2 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
"Google'ın koyduğu 200 kriter"

dediniz. Bunlar nelerdir paylaşır mısınız?
 

 

BurakSEO BurakSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)

FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

10-12 kasım gibi hitler dibe vurdu. sebebi nedir? her zaman yaptığım/girdiğim şekilde herşey ancak %75 oranında belki daha fazla düştü. ve adresime bakıp yorum yaparmısınız.
filmlerbizden.net

Sitenize erişim sorunları oluşmuş olabilir. Sitenizin erişim sorunlarını global olarak host-tracker.com tarzı sitelerden takip edebilirsiniz. Ek olarak yaptığınız değişiklikler de geçici olarak etki yaratmış olabilir. Sorununuz hakkında kesin bir kanıya varamayacağımı üzülerek belirtmek isterim.

Ek Olarak:

OkanKeskin adlı üyeden alıntı

Yıllardır bloglarda, forumlarda anlatılan seo taktikleri dedikleri ve adına onlarca kitaplar yazılan ve benim gözümde sadece backlink, smo, tanıtım yazısı, reklam vs konular olan ama seocuların yaptığı bunlardan farklı tek bir şey söyleyebilir misin?


Her seo çalışanını, seo cu yapan kendi tecrübeleri ve kaynaklarıdır. Herkesin erişebileceği bilgiler ile SEO ya başlayabilirsiniz. Lâkin sizi diğer SEO çalışanlarından ayıran özellikler vardır. Herkesin farklı bir yöntemi, farklı bir yol haritası ve farklı kaynakları vardır. Tabi ki bu ayırıcı özellikler Google kriterlerine uygun şekilde gelişir.
 

 

sercey sercey Çözümeks Web Tekn. Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Web Programcısı
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 12 / 30
  • Ticaret 6, (%100)
Siteye backlink çalışması yaparken makale alarak mı yoksa direkt footer vb. link alarak mı çalışma yapmak daha yararlı? Mantık olarak makalenin daha yararlı olduğu kanısındayım. Ancak yaptığımız çalışmalar direkt alınan backlinklerin daha yararlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca neredeyse her güncellemede bu backlinkler etkisini biraz daha yitiriyor. (footer vb.) Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?
 

 

BurakSEO BurakSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 0 / 21
  • Ticaret 11, (%100)

ByPowerfuL adlı üyeden alıntı

Şu son 6-7 aydır güncellemeleri takip edememekteyim benim bıraktığım zamanlarda google forum tanıtımlarını , paravan blogları , sosyal imlemeleri çok seviyordu halen devam etmekte mi ?

Sosyal imleme sitelerini kullanırken genelde içerik girilmediği ve 2-3 cümle yazıp içine 3 tane link koyulduğu için Google artık bu duruma spam gözüyle bakmaktadır.
Paravan bloglar açıldığında yeni olduğundan ve Google SERP (Search Engine Result Page) de herhangi bir kelimede yeri olmadığı için bu sitelerden link almak fayda yerine zarar getirecektir. Aslında eskidende işe yaramıyordu fakat SEO çalışanları paravan blog işini gayet kolay bulup yaygınlaştırmıştır. Bir nevi kolay para kazanma yöntemi idi bizim için. Paravan bloglar hiç bir zaman işe yaramamıştır ve yaramayacaktır.
Forum tanıtımlarına devam edebilirsiniz. Tanıtım değilde sitenize yazdığınız bir içeriği Google'da index aldıktan sonra belli bir bölümünü yazıp ardından devamı için veya kaynakça şeklinde link verebilirsiniz. Bu yazdığınız makalenin Google SERP deki durumunu olumlu etkileyecektir. Piramit etkisi olarak düşünürsek bu sitenizi baştan aşağı etkileyecektir.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al