sercey adlı üyeden alıntı

Siteye backlink çalışması yaparken makale alarak mı yoksa direkt footer vb. link alarak mı çalışma yapmak daha yararlı? Mantık olarak makalenin daha yararlı olduğu kanısındayım. Ancak yaptığımız çalışmalar direkt alınan backlinklerin daha yararlı olduğunu gösteriyor. Ayrıca neredeyse her güncellemede bu backlinkler etkisini biraz daha yitiriyor. (footer vb.) Bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

Tanıtım yazıları yerine sitenizde bulunan bir içeriğin özgün olarak tanıtımını yapıp altına Kaynak: siteniz.com/icerik-urlsi gibi bir ibare ekleyebilirsiniz. Kesinlikle link çıkışı verilmeden sadece domain adı geçecek şekilde tanıtım yazıları verirseniz daha faydalı olacaktır. Çünkü sizin tanıtım yazısı verdiğiniz sitelerin ileride ne duruma düşeceği belli değildir, belki çok daha kaliteli ve bol hitli bir site olacak, belkide filtreye girmiş spam cezası verilmiş bir site olacak. Bunu bilemeyeceğiniz için bu riski almak mantıksız. Makale içinden kasıtlı link vermenin ücretle yapılan bir reklam işlemi olduğunu Google botları çok rahat anlamaktadır, tecrübeyle sabittir. Direkt olarak linklemenin yerine, siteye koyulan içeriğin altına kaynak göstermek; sizin içeriğinizin diğer sitelerin içeriklerinin oluşturulmasında yardımcı bir kaynak olduğu durumunu anlatır.

Footer link almak bir karşılıklı güven işidir. Sizin içeriğinizle alakalı bir siteye footer link koydurttuktan sonra o sitenin sizin sitenizin içeriği ile alakasız bir içerik yayınlaması sitenize zarar verecektir ki bu durumun kumar oynamaktan farkı olmadığı söylenemez. Ayrıca Matt Cutts'ın (Google Spam Takımı Şefi) twitter da bir tweet'inde içerik dışında alınan linklerin sitenizin sıralamasına zarar verebileceğini ve isteğimiz dışında işlem yapılmış ise (anti-seo) Webmaster Tools'tan bildirmemiz gerektiğini söylemiştir.

Ek Olarak:

yeninesil adlı üyeden alıntı

"Google'ın koyduğu 200 kriter"

dediniz. Bunlar nelerdir paylaşır mısınız?

Bu konu hakkında ingilizce yazılmış bir infografik bulunmakta. Resme gitmek için tıklayınız.