lhteam adlı üyeden alıntı

Hediyeye gerek yok :) .

1. Sitenin adı ve logosu
Sitenin ismi ile içerik uyumsuz . Çok büyük problem değil fakat bence bir eksik . Godaddy.com gibi isimlerinde olduğunu söylemekle birlikte eğer içeriğiniz iyi ise isim çok proble olmayacaktır.

2. Siteni tasarımı

Tasarım yeni nesil değil(renk tonları , buton menü tasarımları vb .) Bootsrap altyapısı ile güzel bir tasarım bence sizin için iyi olacaktır . Fakat çok kötü tasarımların bile projeye göre problem olmadığınıda söyleyebilirim .

3. Menüler, aradığını kolayca bulabilme

Menü çok yanlış , kullanışsız . Özellikle çok kategorili sitelerde sol veya sağ kolonda olmalı .

4. Kullanıcı dostu

Menü dışında kullanıcı dostu olduğunu düşünüyorum . Fiyat,Sepete ekle , Ürün adı vb . kolayca okunabiliyor . Ürün sepeti göz önünde olmalı . Çok küçük ve gizliki , bir e-ticaret sitesi için en önemli hatalardan birisidir . Fakat kullanıcı aradığını bulmuşsa ne yapar ne eder,gerekirse telefon açıp sorar yine o ürünü sitenizden alır :) .


5. Mantık hataları

Mantık hatasından ziyade şunu söylemeliyim ki , neden insanlar sizin sitenizden alışveriş yapmalı ? . Bunu insanlara anlatmalısınız . Orjinal ürünleriniz mi var ? . Fiyat çok mu uygun ? . Organik mi ürünleriniz ? . Çok hızlı kargonuz mu var ? . Neden müşteriler sizden alışveriş yapmalı ?


hocam çok teşekkürler. site ismi konusundaki fikrinizi merak ettim. konuyu çağrıştırmıyor mu? bir de kategori konusunda, ürünlere ulaşmak çok zor olmasın istedik. her an en fazla 2 tıkla istediğini ürüne ulaşılabilmeli. fakat menüyü sağa veya sola almayı hiç düşünmemiştim. tekrar teşekkürler.