Buray Savas ANIL adlı üyeden alıntı

Her arkadaşın fikrine saygı duyuyorum, ancak bir eksiklik var, dünyanın genelinde olumlu ve daha ileri çalışmalar ortaya koyabilmek içinrobot tenolojileri, özel projeler ve olmayan çalışmaları ortaya koymak için çeşitli fikirler oluşturulurken biz burda forum mu sözlük mü düşüncesi içerisindeyiz. Fikirlerimizi biraz daha ileri seviyelere taşımamız bence daha doğru olur. Forum açtınız diyelim; ne olabilir? Şu anda bulunan forumların önüne geçerek daha iyisiniz mi yapacaksınız? Sizin forumunuz çamaşır yıkayıp, bulaşık yıkayıp sabahlarıda kadın programlarını hanımların daha kolay izlemesini mi sağlıycak, yahut da insanları şaşırtacak uuuu dedirticek bilgiler mi yer alıcak?

Hadi diyelim sözlük açtınız küfürün biri bin para önüne geleni eleştiren insanların dini değerlerinden tutunda kişisel değerlerine kadar bir çok önemli olayı kale almadan dalga geçen ve kendini dünyanın merkezinde göre insanlara fırsat mı vericeksiniz? Bir kaç reklam alıp reklam ağlarının daha fazla kazanması için onlara yardımcı mı olacaksınız?

Hımm şimdi bu söylemlerin ardından gelebilecek soruya da hazırlıklı olmak lazım, bir şeyler yapmak istiyorum o zaman ne yapabilirim? Milyonlarca çalışma önerebilirim ama kalifikasyonu bilmediğim için şu anda öneride bulunmak yerine düşüncelerinizi dinlemeyi isterim. Forumda konuşulan en ciddi konu Wordpress veya bir kaç önemli ayrıntı hadi daha da önemlisine gidelim yardım talepleri.

Hani askerde varya çavuş, askerlere bağırır çağırır oda sizin gibi bir askerdir rütbe verilse askerde kalsa olacak uzman çavuş yıllar geçse olacak kıdemli uzman çavuş daha ötesi yok yani isminin sonunda hep çavuş olucak yapacağı iş de hep aynı forum ve sözlük olayları da buna benziyor yıllar geçse olabileceğin tek şey forum yada isminin başına bir çizgi alırsın kıdemli forum olursun. Ne kadar havalı değil mi? :) Kıdemli sözlük. güzel isim bunu düşünenler domaini alabilir. İşte bunun savaşını veriyoruz balıklama atlama sanatında üzerimize yok.

Arkadaşımızın sorusuna ise diyeceğim Allah hayırlısını versin inşallah hangisi hakkında hayırlı ise ona karar verirsin inşallah. Forum yada sözlük. Naçizane fikirlerimi paylaştım.

İyi forumlar

Ek Olarak: Bu arada Anket'de Lisem çin forum mu sözlük mü açayım, hangisi daha verimli olur ?

Forum
Sözlük
Hiçbiri - Oy 1 (Benim oyum)


görüşünüze saygı duyduğumu öncelikle belirtmek isterim.
İlk olarak söylemek istediğim şey amacımın Türkiye veya dünya çapında bir forum açma ve yöneticisi olmak olmadığıdır. tek yapmak istediğim kısa lise hayatımda okul çapında bilgi alışverişinde bulunmak sosyalleşmek ve en somut olarak geyik yapabilmektir.
Ama şunu da söylemek isterim ki gönlümden geçen sadece basit bir sözlük veya forum açmak değil daha ziyade görülmemiş bir paylaşım ortamı oluşturmaktır. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi sorun bilgisayar, internet, tema , kod gibi konulardaki bilgilerimin profesyonel bir boyutta olmamasıdır. Bilgim blogger da hazır temalara ufak ayarlamalar yaparak kullanmaktan öteye gidemedi şu ana kadar. :) Zaten bu yüzdendir ki bu fikri bana veren arkadaşımın yardımı ile wordpress ortamında bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Söylediklerinizde bence sonuna kadar haklısınız. Biraz da kendimi kötülediğim bir yazı oldu ama neyse :) Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim. iyi forumlar....