blogmame adlı üyeden alıntı

Valla ben AVG kullanıyorum. Sileyim mi düşünceleriniz ne? Şifrelerimi değiştirmem gerekecek mi ?


bırak dağınık kalsın
firewall kullan. oda kendini hacker sanan kişileri engeller.

şimdi gelelim işin aslına. program yazan arkadaşlar varsa aranızda beni teyit edeceklerdir umarım.

ne yaparsanız yapın ister yazılımsal ister donanımsal firewall kullanın onların işletim sistemini kullandığımız sürece bilgilerimiz bill gates, pentagon ve diğer istihbarat kuruluşlarının eline geçer. internet bağlantısı olduğu sürece :)

uzun süre önce bir türk hacker windowsun cia tarafından kullanılması için açık bıraktığı bir deliği buldu. normalde bu delik hiçkimse tarafından bilinmeyen, hiçbir antivirüs, firewall tarafından tespit edilemeyen bir yapıda. sonuç olarak o hacker yakalandı ve şu an amerikada.

başka söze gerek varmı ?

Ek Olarak:

ProgramYapmak adlı üyeden alıntı

AVG'yi herhangi bir antivirüs ile aynı anda kurun, diğer antivirüs programı hata verecektir. AVG sistem dosyalarını kaynak gösterek. (Bizzat denediğim bir olay.)

Bu tekel oluşturmak için değil, başka antivirüs programlarınıda denedim. Olabilir, babasının hayrına bedava yazılım üretmezler ki. :D


bu sadece avg'ye özel bir durum değil. çoğu antivirüs ikinci bir yazılıma izin vermez vermemeside lazımdır. çünkü bir ipte iki canbaz oynamaz. en basit tabir ile çakışmalar olur, virüs uyarıları sağlıklı olmaz. kasper ile mc'yi aynı anda kullanamazsınız yada tam tersi.

aynı anda 2-3 antivirüs motorunu çalıştıran yazılımlar var. GDATA gibi. ama onlarda yazılımın içine motorları entegre edip stabiliteyi sağlamışlar ama aşırı sistem kaynak tüketiminin önüne geçememişlerdi.