lostyazilim
tr.link

Google AdSense Politika İhlali Yapmış Mıyım ?

12 Mesajlar 2.372 Okunma
lstbozum
tr.link

BayramIsleyen BayramIsleyen Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 23 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar Google AdSense hesabım bir süre önce kapatıldı. Kapatılmasına sebep olarak geçersiz tıklama gösteriliyordu. İtiraz formu doldurup gönderdim. İtirazım kabul edilmedi.Kabul edilmeme nedeni olarak site içeriğinin AdSense program politikalarına uygun olmadığını söylüyorlar.

Sitemdeki AdSense program politikalarını çiğneyen konu hangisi merak ediyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler.

Site: www.bayramisleyen.com/blog/

wmaraci
reklam

crookersss crookersss </codenart> Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WM
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 212 / 177
  • Ticaret 1, (%100)
Benim ilk dikkatimi çeken şeylerden birisi, Google'ında dikkatini çekmiştir sanırım.

1 - Favicon kullanmıyorsun,
2 - Sayfanı açtığımda ekranın solunda slider sayfa numaraların gözüküyor kod hatası var,
3 - Sitende yayınladığın bazı içerikleri kopyalayıp arattım ve birebir aynı yazılardan onlarca buldum. (Google politikalarından biriside özgün içeriktir.)
4 - Google Yayıncı ve Reklamveren'lere en çok saygı gösteren firmalardan birisidir. Sahte tıklama ile reklam gösterimi yapılmasının yayıncıdan çok reklam verene zarar olduğunu düşünür ve reklamı durdurur. Kendi reklamlarınıza bir kere bile tıklasanız bu ban sebebidir.
5 - Sitenizin anahtar kelimeleri ise çok fazla gereksiz bir şekilde aynı kelimeleri kullanıyor. Google bot için s ve ş aynıdır bunu tekrar tekrar yazmanıza gerek yok
( bayram, bayramişleyen, bayramisleyen, Bayram, Bayram İşleyen, Bayram İsleyen, Kişisel Web Sitesi, Kişisel Blog, Bayram İşleyen Blog, Bayram İşleyen Kişisel Blog, Bayram İşleyen Kişisel Web Sitesi )

Benim dikkatimi çeken şimdilik bunlar dostum umarım tekrar hesabına geri kavuşursun iyi forumlar..

• Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 23 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

crookersss adlı üyeden alıntı

Benim ilk dikkatimi çeken şeylerden birisi, Google'ında dikkatini çekmiştir sanırım.

1 - Favicon kullanmıyorsun,
2 - Sayfanı açtığımda ekranın solunda slider sayfa numaraların gözüküyor kod hatası var,
3 - Sitende yayınladığın bazı içerikleri kopyalayıp arattım ve birebir aynı yazılardan onlarca buldum. (Google politikalarından biriside özgün içeriktir.)
4 - Google Yayıncı ve Reklamveren'lere en çok saygı gösteren firmalardan birisidir. Sahte tıklama ile reklam gösterimi yapılmasının yayıncıdan çok reklam verene zarar olduğunu düşünür ve reklamı durdurur. Kendi reklamlarınıza bir kere bile tıklasanız bu ban sebebidir.
5 - Sitenizin anahtar kelimeleri ise çok fazla gereksiz bir şekilde aynı kelimeleri kullanıyor. Google bot için s ve ş aynıdır bunu tekrar tekrar yazmanıza gerek yok
( bayram, bayramişleyen, bayramisleyen, Bayram, Bayram İşleyen, Bayram İsleyen, Kişisel Web Sitesi, Kişisel Blog, Bayram İşleyen Blog, Bayram İşleyen Kişisel Blog, Bayram İşleyen Kişisel Web Sitesi )

Benim dikkatimi çeken şimdilik bunlar dostum umarım tekrar hesabına geri kavuşursun iyi forumlar..

Öncelikle;

1-Favicon kullanıyordum. Bozuldu. Bunun sorun teşkil etmeyeceğini düşündüğüm için önemsemedim.

2-Ekranın solunda gözüken Slider numaralarının resmini çekip atabilir misiniz ? Ben göremiyorum.

3-Site açıldığından beri, tek bir kopya içerik yazmadım. Hepsi kendi makalem. Acaba bulduğunuz onca yazılardan sadece 2 tanesini paylaşır mısınız ?

4,5- Haklısınız.

• Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WM
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 212 / 177
  • Ticaret 1, (%100)
1 - Evet Favicon bir tercih sebebidir. Olmazsa olmaz değildir ama site için bir kalite göstergesidir.

2 - Slider hatası

3 - İçeriği bulunan site zaten seninkiymiş ismine bakmadan bissürü bulunca farklı sayfalar sandım yanlış anlaşılma pardon :)
BayramIsleyen

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 23 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
2- Sayfayı küçültünce gözüküyor. Gördüm şimdi. Teşekkürler. Ama bunun ban ile alakası var mıdır ?

• Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WM
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 569
  • Beğeniler 212 / 177
  • Ticaret 1, (%100)
Reklamlarinizi sitenin yanlarindami kullaniyordunuz? Bu slider hatasini Link uzeri reklam olarak algilamis olabilir.
BayramIsleyen

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 23 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

crookersss adlı üyeden alıntı

Reklamlarinizi sitenin yanlarindami kullaniyordunuz? Bu slider hatasini Link uzeri reklam olarak algilamis olabilir.

Evet. Bir tanesi yan tarafta. Ama sol değil. Sağ.

Zen Zen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1061
  • Beğeniler 16 / 189
  • Ticaret 1, (%100)
Bence asıl sorun etiketlerin. Çoğu gereksiz etiketler ve etiketlerin %99 'u tek sefer kullanılmış.

Etiketler: Tango Hesabı İptal Etme, Tango Hesabı Kapatma, Tango Hesabı Nasıl İptal Edilir ?, Tango Hesabı Nasıl Kapatılır ?, Tango Hesabı Nasıl Silinir ?, Tango Hesabı Silme, Tango Hesabımı Kapatmak İstiyorum, Tango Hesabımı Silmek İstiyorum

örnek olarak yukarıdaki 8 etiket kullanmışsın. Başlıkta ''Tango Hesabı Nasıl Silinir ?'' yazıyor. Bu etiketlerin tamamını karşılayan bir başlığın var zaten. 8 tane ayrı link ile beslemenin anlamı yok. hatta başlığı bile etikete bir daha yazıyorsun... Bunun gibi birçok etiketin hep böyle.

Etiketleri tek seferlik kullanacağına konular arası çapraz linklemeler veya önemli kelimeler kalın seçersen daha etkili olur. Bu şekilde adsenseyi bırak filtre cezasıda yer site.
BayramIsleyen

kişi bu mesajı beğendi.

mustafanart mustafanart WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 2 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
css dosyanızda şu kodu bulun -999px yerine -9999px kullanın sayılar sayfa küçülünce de gözükmeyecektir;

.pagination li a {
width: 12px;
height: 12px;
display: block;
text-indent: -999px;
}

Arkadaşın sayıları görmesinin sebebi yüksek ekran çözünürlüğü
BayramIsleyen

kişi bu mesajı beğendi.

http://bit.ly/1dY0Cf6

• Üyelik 15.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 23 / 7
  • Ticaret 0, (%0)

Zen adlı üyeden alıntı

Bence asıl sorun etiketlerin. Çoğu gereksiz etiketler ve etiketlerin %99 'u tek sefer kullanılmış.

Etiketler: Tango Hesabı İptal Etme, Tango Hesabı Kapatma, Tango Hesabı Nasıl İptal Edilir ?, Tango Hesabı Nasıl Kapatılır ?, Tango Hesabı Nasıl Silinir ?, Tango Hesabı Silme, Tango Hesabımı Kapatmak İstiyorum, Tango Hesabımı Silmek İstiyorum

örnek olarak yukarıdaki 8 etiket kullanmışsın. Başlıkta ''Tango Hesabı Nasıl Silinir ?'' yazıyor. Bu etiketlerin tamamını karşılayan bir başlığın var zaten. 8 tane ayrı link ile beslemenin anlamı yok. hatta başlığı bile etikete bir daha yazıyorsun... Bunun gibi birçok etiketin hep böyle.

Etiketleri tek seferlik kullanacağına konular arası çapraz linklemeler veya önemli kelimeler kalın seçersen daha etkili olur. Bu şekilde adsenseyi bırak filtre cezasıda yer site.

Bilgilendirme için teşekkürler. Etiketleri düzenleyeceğim. Etiketler AdSense ban sebebi olabilirler mi ?

Filtre cezası nedir ?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al