İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz görevinden alındı. Türkiye ‘yi sarsan büyük rüşvet operasyonunu yürüten polis müdürlerinin görevden alınması sonrasında soruşturmaya ikinci bir şok müdahale daha geldi. Soruşturmaya ek savcı görevlendirilmesinin ardından savcıların koordinasyonunu yürüten Başsavcıvekili Zekeriya Öz de dosyadan alındı. İddiaya göre dosyaya Başsavcı Turan Çolakkadı bakacak.

2-3 Saat Öncede Soruşturmayı Başlatan 5 Emliyet Müdürü Görevinden Alınmıştı

Dün başlatılan ve 3 bakan çocuğu ile birlikte 52 ismin gözaltına alındığı operasyonlar kapsamında, mali, terör, organize, kaçakçılık ve asayiş şube müdürleri görevden alındı.
Görevden alınan isimler

Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı
YENİ MÜDÜRLER BELLİ OLDU
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, görevden alınan 5 emniyet müdürünün yerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Buna göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Fatih İlçe Emniyet Müdürü Ömer Burak Aktaş, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, müdüriyet emrindeki Hakan Sıralı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne, müdüriyet emrindeki Yusuf Bengü, Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müdüriyet emrindeki Aydın Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne müdüriyet emrindeki eski istihbaratçı Serdar Ali Sekkin getirildi.
ÇAPKIN GELMEDİ!
Sıcak gelişmeler yaşanırken İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın dün makamına gelmediği öğrenildi. Çapkın bugün de şu saate kadar henüz Emniyet Müdürlüğü’ne gelmiş değil. Çapkın’ın bugün de gelmesinin beklenmediği iddia ediliyor.

Kaynak

Şimdi akıllara tek soru geliyor.

5 Müdür Görevinden 1 Savcı Dosyadan Alındı Neden Ki ? Alınları AK değilmiydi ?