Öncelikle merhabalar. Umarım faydası olur. Size ve ilgilenen herkese. Ayrıca farklı sorusu olan biri varsa yardımcı olmak isterim. İyi forumlar
1- Okuduğunuz üniversitenin adı nedir?
Pamukkale Üniversitesi/DENİZLİ
2- Üniversitedeki bölümünüz nedir?
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ
3- Üniversiteye ulaşım nasıl? Ücretleri ne kadardı? Zorlukları nelerdi?
Genelde okul çevresinde yaşıyor öğrenciler. ben yürüyerek gidiyorum ama yine de uzakta oturanlar otobus veya dolmuş ile geliyor. Otobuslere aylık abone olarak 50 tl karşılığında 80 kere biniliyor. Eskiden bu sınırsızdı fakat şu anda 80 keze indirdiler. ücretleri 1.35 tl. münübüslere .1.25 versenizde öğrenci deyince kabul ediyo :)
4- Yurtlar nasıl Ev bulunabiliyor mu kiralar ne kadar? Yurt fiyatları, özel apartlar ne kadar?
okulun bitişiğinde devlet yurdu var hiç kalmadım ama özellikle bayanlar çok tercih ediyor. 4 kişilik lux odalar var üstelik 120 tl falan aylık. birde günlük belli bir miktar yemek hakkı veriyorlar. Özel yurtlar ve apartlar genel olarak pahalı.Ama tabiki oralarda dolu. 50bine yakın öğrenci var neredeyse.Nadiren uygun yerler var ama Abartmıyorum 1500tlye kadar iki kişilik apartlarda var. ve burada apart piyasası geldiğimden beri hergün dahada artıyor. zaten heryer apart oldu.Ve dahada artacak çünkü okulun kontenjanlarının artacağı ve öğrenci sayısının 80bin civarında olacağı söyleniyor. Buda heryerin dolacağı anlamına geliyor. Tabi bi ihtimal rekabette olur. Ama genel olarak 2 kişilik 500tl altında apart bulmak biraz zor. Birde ev tutma olayı var tabiki. Eşyaları kendinizin alması. Ben bunuda denedim fakat hiç tavsiye etmiyorum. Hiçbirseyi aldığınız fiyata satamıyorsunuz hatta çok altına satıyorsunuz.Ve birde uğraşıyorsunuz. bu yüzden çok sıkıntılı oluyor. tabi seçim sizin.
5- Sosyal bir insan için gezilecek yerler mevcut mudur? Hemen hemen ne kadar harcıyorsunuz? Sigara gibi bağımlı olduğunuz şeyler varsa ne kadar harcanıyor?
Sosyal bi insan için takılabileceği olarak ortam çok ama farklı farklı yerleri gezip görmek anlamında çok yer yok. İlk sene meraktan herkes pamukkaleye falan gidiyor. onun dışında şehirde bazı parklar, çarşı ve birde avmler var. Ama şöyle bir avantajı var. Antalya, İzmir, Aydın, bütün tatil beldelerine yakın. Ne kadar harcadığımıza gelirsek bu herkesin imkanına göre ama evde kalıyorsanız ve alkol sigara gibi bağımlılıklarınızda varsa minimum 800tl olur harcamanız. Ama yurtta kalıyorsanız ve alışkanlıklarınız yoksa devletin verdiği 300 tllik kredi bile yeter size.
6- Okulda Kavga, taraf tutma, siyaset olayları var mıdır?
aşırı derecede olmasada zaman zaman rahatsız edici olaylar eylemler oluyor. Çok fazla kavga olduğuna rastlamadım ama hiç olmuyor anlamayın bunuda.
7- İlk izleniminiz ne oldu?
İlk geldiğimde çok daha farklı bir şehir beklediğim için pişman olmuştum. 6. sene olunca insan alışıyor tabi.
8- Öğretmenleriniz nasıldı?
Çok kaliteli öğretmenler olduğu gibi, çok kalitesiz ve hatta karaktersiz olanlarıda mevcut. Ama emin olun mühendislik için özelliklede kendi bölümüm adına okuması zor. Tabi çok çalışıp 3 senede bitirenlerde var bu size bağlı.
9- Okulunuzu önerir misiniz?
Yukarıda yazdıklarımdan siz karar verin derim. Ama okul olarak bakarsanız sadece, bizim okulun geçme notu min. 50 ve osmangazide bunun 35 olduğunu duyunca bir Eskişehirli olarak bana çok koymuştu. Ama üniversite sınavı işte neresi tutarsa.