lostyazilim
tr.link

Wordpress en sağlıklı yedek nasıl alınır?

9 Mesajlar 1.910 Okunma
lstbozum
tr.link

yasinolmez yasinolmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Görsel İletişim Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar wordpress sitemi bugün zor bir durumdan kurtardım ve sıkı bir yedek almaya niyetledim. Fakat hata yapmak istemediğimden tam olarak kaliteli bir yedek almak istiyorum bunu neyle yapabilirim? Sanırım 3 şeyin yedeğini almam gerekiyor, FTP, Mysql ve sitenin xml dosyası. Bunları tek tek manuel olarak mı almalıyım yoksa şu program çok iyi bununla yedek aldım memnun kaldım dediğiniz yekpare bir program var mı?

Bir de sorum olacak sitemin sayfa açma hızı 7 saniyeler civarında. Sanırım oldukça fazla. Sayfa boyutum 84kb olmasına rağmen bu gecikme benim canımı sıkıyor. 20'ye yakın eklenti var fakat hepsini kullanıyorum nerden kısabilirim ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? (wp super cache kurdum başıma gelmeyen kalmadı o programa yanaşmayacağım asla)

web sitem:
www.antreman.net

wmaraci
reklam

playbek playbek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek amatör webmaster
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 268
  • Beğeniler 23 / 24
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle sormak istediğim hangi paneli kullanıyorsunuz. cpanel kullanıyorsanız en sağlıklı yedek cpanelden alınır.

sitenizdeki yavaşlama sorunu sunucudanda kaynaklanabilir ve kullandığınız eklentilerdende bundan emin olmak için eklentilerinizi devre dışı bırakıp deneyin.Zaten sorun hala varsa sıkıntı sunucunuzda yani şirketle görüşmelisniz.

Dediğim gibi cpanel kullanıyorsanız.Yedek almak oldukça kolay ben cpanel kullanıyorum ve en pratik en sağlıklı yedek cpanelden alınır.

ebagcuvan ebagcuvan emrebagcuvan.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek --
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 2908
  • Beğeniler 716 / 715
  • Ticaret 8, (%100)
Sitenin komple yedeğini sorunsuz almak isteyorsanız Cpanel'den yedekler kısmından alın oradan aldığım yedeklerdi hiç bir sıkıntı çıkmadı.

Sitenin yavaş açılma sebebi çok fazla google fonts linki ekli ek olarak css dosyası düzensiz bir şekilde bu linkteki yazımı okuyarak css dosyalarınızı sıkıştırın gözle görülür bir hız farklı olacak

mamthelegend mamthelegend WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Uzman
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 22 / 21
  • Ticaret 7, (%100)
Cpanelde complete backup en mantıklısı katılıyorum, ama hostinge de güvenmem derseniz site dizini (public_html içi) ve mysql yeterlidir.

wmaraci
wmaraci

jinkazama jinkazama WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek pentest , and everything
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** Ü**
  • Mesajlar 82
  • Beğeniler 1 / 15
  • Ticaret 2, (%100)
Temiz Bir Şekilde Yedek Almak İçin:

1)Ftp Yedeği Almak :
Dilediğin Ftp yazılımı ile bunu gerçekleştirebilirsin.Öncelikle wordpressi attığın dizinin yani klasörün içerisine gir.wp-content isimli dosyayi aç sonra buradaki uploads , themes ve plugins dosyalarını kendi bilgisayarına kopyala.
2)Mysql Yedeği Almak :
Benim anlatmama gerek kalmamış.Bir arkadaş http://www.dmry.net/phpmyadmin-ile-mysql-veritabani-yedekleme/ adresinde resimli açıklamış.

PrimeSuspect PrimeSuspect WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 3 / 6
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlarında söylediği gibi full backup alabilirsin kullandığın host panelinden.

Yavaşlık konusuna gelince bu host özellikleri ve kullandığın eklentilerle alakalı bir durum. Eğer bu eklentiler olmazsa olmazım diyorsan ve hızlı bir site istiyorsan host paketi sana yeterli gelmeyecektir vps veya vds seçeneklerini denemen veya servarları hızlı ve binlerce site barındırılmayan kaliteli bir host satın alman gerekecek.

Bunun yanında çok fazla eklenti çok fazla sorgu demek ve ziyaretçi sayın arttığında cpu kullanım miktarında artacak ve sonunda suspend edilme durumları ortaya çıkacaktır. Yine çözüm vps veya vds serverlardır. Eklentilerinden 19 tanesi sorunsuz 20.si sorunluda olabilir yani çok fazla ve yorucu sorgular bulundurabilir. Bu durumda sorunlu eklentiyi bulmak için tek tek açıp kapayarak deneyebilir veya hosting firmandan cpu kullanım oranlarını ve logları talep edebilirsin.
yasinolmez

kişi bu mesajı beğendi.

58zarali 58zarali WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ü**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 2 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Sadece sql için sorunsuz yedek istiyorsanız phpmyadminden alın

yasinolmez yasinolmez WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Görsel İletişim Tasarımcısı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 55 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
natro kullanıyorum cpanel ve phpmyadmin yok. sql yedeği aldım natronun panelinden. bir de ftp'yi manuel olarak pc'ye çektim. yeterli mi?

PrimeSuspect PrimeSuspect WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 43
  • Beğeniler 3 / 6
  • Ticaret 2, (%100)

yasinolmez adlı üyeden alıntı

natro kullanıyorum cpanel ve phpmyadmin yok. sql yedeği aldım natronun panelinden. bir de ftp'yi manuel olarak pc'ye çektim. yeterli mi?

Evet yeterli. Önemli mailleriniz vs.. yoksa gerisi gereksiz loglardan ibaret.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al