lostyazilim
tr.link

Neden O "Teknoloji Devleri"nden Biriside Türk Olmasın ?

40 Mesajlar 5.196 Okunma
lstbozum
tr.link

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

OİS adlı üyeden alıntı

hocam böyle hayaller kurmak gayet iyi birşey. Bende senin yaşlarında böyle hayaller kuruyordum. Ama bazı hayaller gerçekten hayal olarak kalıyor. Eğer bir hayal kuruyorsan ona ulaşabileceğine inandığın hayaller kurmalısın.

Şuan ben yazılım yapıyorum. Dünya çapında olmasa da Türkiye'de baya meşhur bir yazlım firmasıdır. En küçük bir uygulama mesela notpad++ gibi bir yazılım için 3 yıl boyunca 10 kişilik bir ekip çalışıyor. Yani anlayacağın bir firma kurmak için çok çalışmak gerekiyor.Hele dünya çapında yapmak istiyorsun zaten onu sen göremezsin senden sonrakiler firmayı iyi yükseltmesi gerekir. İşletim sistemi demişsin abi sıfırdan bir işletim sistemi yapamazsın yapsan bile en az 200 kişilik bir ekip gerekir ki buda sermaye gerekir. Fazla uzatmak istemiyorum. Hocam sana önerim firma kurmaktan ziyade firmalara ürün çıkartarak mutlu bir hayat yaşamandır.

Söylediğim gibi, ben iyi bir eğitim,plan ve sıkı çalışmayla adından söz edilecek kadar iyi bir yere gelmek çok da zor olmayacaktır.

Ek Olarak:

ermaneray adlı üyeden alıntı

Herkes düşünebilir
projen prototipin var mı ?
Önce kağıt üzerinde birşeyler tasarlayarak baslayabilirsin
Dikkatimi çekti film sitesi açmiyorum gibi bir yaklaşıma hayata bakarsan yolda kalirsin
Başarılı bir film sitesi sahibi günde kaç saatini bu ise veriyor? Biliyor musun gerçi o iş legal yada illegal konusuna girmeden her iş zordur egerki başarı ve gerçekçilik var ise.

Tabiki haklısınız.Film sitesi açmyorum derken anlatmaya çaılştığım şey isim olayını açıklamaktı :).Zaten bunun için önce iyi bir eğitim gerekli.Ve planlama.Sıkı bir çalışmayla gerisi gelecektir diye düşünüyorum.

OİS adlı üyeden alıntı

hocam böyle hayaller kurmak gayet iyi birşey. Bende senin yaşlarında böyle hayaller kuruyordum. Ama bazı hayaller gerçekten hayal olarak kalıyor. Eğer bir hayal kuruyorsan ona ulaşabileceğine inandığın hayaller kurmalısın.

Şuan ben yazılım yapıyorum. Dünya çapında olmasa da Türkiye'de baya meşhur bir yazlım firmasıdır. En küçük bir uygulama mesela notpad++ gibi bir yazılım için 3 yıl boyunca 10 kişilik bir ekip çalışıyor. Yani anlayacağın bir firma kurmak için çok çalışmak gerekiyor.Hele dünya çapında yapmak istiyorsun zaten onu sen göremezsin senden sonrakiler firmayı iyi yükseltmesi gerekir. İşletim sistemi demişsin abi sıfırdan bir işletim sistemi yapamazsın yapsan bile en az 200 kişilik bir ekip gerekir ki buda sermaye gerekir. Fazla uzatmak istemiyorum. Hocam sana önerim firma kurmaktan ziyade firmalara ürün çıkartarak mutlu bir hayat yaşamandır.

wmaraci
reklam

olesore olesore "Saban Kılıçtan Üstündür" Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilim İnsanı
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad L** K**
  • Mesajlar 1299
  • Beğeniler 228 / 293
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba @brown, genç yaşta böyle bir hayalinin olması beni çok sevindirdi. Hatta bir an senin böyle bir şirketi kurduğunu hayal edince inan heyecanlandım. Yapman gereken şey aslında hem basit gibi görünüyor ama çok karmaşık, bu da işi zormuş gibi gösteriyor. Bu işi tek ya da bir ekip ile birlikte yapacaksan bile öncelikle proje yazabileceğin yerlerin bir listesini oluşturmalısın (yurt içi-yurt dışı). Bu senin için güzel bir başlangıç olacaktır. Ardından projeni hazırlamalısın. Projeni hazırladıktan sonra bunu hazırladığın listelere proje sunma tarihlerine göre göndermelisin. Tabi tavsiyem önce TÜBİTAK tan başlaman :) ve daha sonra gerçekleşebilecek projelerin yer aldığı ve insanların ufak tefek yardımlar yaparak destek oldukları sitelerde projeni yüzeysel bir şekilde (çekirdek konu sende gizle kalacak) anlatarak bağış toplamalısın. Bunun içinde dilersen şuradaki habere bakabilirsin.

Bundan bir kaç hafta önce TEB'in haberleşme ve elektronik üzerine proje yarışması vardı, bu tarz projeleri çok yakından takip etmelisin, kim kazanmış, hangi konuyla kazanmış v.s.

Umarım hayallerin gerçek olur... Bol şans...

https://populertarim.com

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

olesore adlı üyeden alıntı

Merhaba @brown, genç yaşta böyle bir hayalinin olması beni çok sevindirdi. Hatta bir an senin böyle bir şirketi kurduğunu hayal edince inan heyecanlandım. Yapman gereken şey aslında hem basit gibi görünüyor ama çok karmaşık, bu da işi zormuş gibi gösteriyor. Bu işi tek ya da bir ekip ile birlikte yapacaksan bile öncelikle proje yazabileceğin yerlerin bir listesini oluşturmalısın (yurt içi-yurt dışı). Bu senin için güzel bir başlangıç olacaktır. Ardından projeni hazırlamalısın. Projeni hazırladıktan sonra bunu hazırladığın listelere proje sunma tarihlerine göre göndermelisin. Tabi tavsiyem önce TÜBİTAK tan başlaman :) ve daha sonra gerçekleşebilecek projelerin yer aldığı ve insanların ufak tefek yardımlar yaparak destek oldukları sitelerde projeni yüzeysel bir şekilde (çekirdek konu sende gizle kalacak) anlatarak bağış toplamalısın. Bunun içinde dilersen şuradaki habere bakabilirsin.

Bundan bir kaç hafta önce TEB'in haberleşme ve elektronik üzerine proje yarışması vardı, bu tarz projeleri çok yakından takip etmelisin, kim kazanmış, hangi konuyla kazanmış v.s.

Umarım hayallerin gerçek olur... Bol şans...

Güzel yorumunuz ve tavsiyeleriniz için gerçekten çok teşekkürler.Kendime bir yol çizmeye başladım ve eğitimin bu işte gerçekten önemli olduğunu anladım.Bu konuda devamlı araştırmalar yapıyorum ve takip ediyorum.

TheExp3rT TheExp3rT Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad D** Ö**
  • Mesajlar 140
  • Beğeniler 34 / 13
  • Ticaret 0, (%0)
Yaklasık 6 Programlama Dili Biliyorum ve Neredeyse Hepsinde Üst Düzey Bilgim var (Masaüstü Programlama) Ancak ;

Mesele sizin Yatırdıgınız Para Değil Hocam . Güzel Bir Projenizmi VAR ? ( Gerçekleştirilebilir) Her Projeye Ortak Bulunur . Ama Uçuk Hayaller Olmadan .

Bende Yazılımcıyım . ör. Windows un Kurulumunu Zamanında Baya bir araştırmıştım sayısal programlama dili bilmek gerekiyor ( 1101001010 gibi )

Yaklasık 5-6 Dil ile yazılmıs bir sistem . Ama Linux Geliştirilebilir . Linuxun Türkiye Modifikasyon Hali Bile Çok İlgi Çeker Ancak Bunu Yapmak Biraz Zahmetli Bir Süreçten Geçerek Olur .Yaparsanız ki Umarım Yaparsınz Kesinlikle Kullanırım .

wmaraci
wmaraci

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Güzel ama En başta devletin izin vermeyeceğini unutmaman lazım.ne projeleri çöpe attı bu ülke zamanında googleden araştırmanızda fayda var...

Storm Storm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 208
  • Beğeniler 23 / 32
  • Ticaret 1, (%100)
Lise 3 öğrencisiyim sizin gibi yaklaşık 3-4 senedir de merakım var bu süreçte bir sürü site açtım kapadım html/css derken en sonra tasarıma merak saldım asp.net öğrenirken.Kendimi tanıttım şimdi 3-4 seneden çıkardığım 3 temel kural var benim başarılı olmak istiyorsan ;

Az çok para + Sabır ve Zaman + Çokta Çalışma = Başarı

Bende para az sabır ve zaman da olmadığından çalışma ile hep projelerim yarım kaldı bu arada niye bunları yazıyorsun dersen 8.sınıf ve lise 1 hayalim işletim sistemi yazmaktı..

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

Storm adlı üyeden alıntı

Lise 3 öğrencisiyim sizin gibi yaklaşık 3-4 senedir de merakım var bu süreçte bir sürü site açtım kapadım html/css derken en sonra tasarıma merak saldım asp.net öğrenirken.Kendimi tanıttım şimdi 3-4 seneden çıkardığım 3 temel kural var benim başarılı olmak istiyorsan ;

Az çok para + Sabır ve Zaman + Çokta Çalışma = Başarı

Bende para az sabır ve zaman da olmadığından çalışma ile hep projelerim yarım kaldı bu arada niye bunları yazıyorsun dersen 8.sınıf ve lise 1 hayalim işletim sistemi yazmaktı..

Ben zaten bunu hemen yapmak istemiyorum.Çapa A.Ö.L'de okuyorum ve Türkiyede ilk 10 bine girdim.Hedefim yutdışında okumak ve hayallerimi hayata geçirmeye bu süreçte başlamak.

Okeskin Okeskin SUPREMACY Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 880
  • Beğeniler 836 / 288
  • Ticaret 18, (%100)
Tek tavsiyem; ilk amacın "ülkem için yapacağım" olmasın. Zira ülkemizin desteği malum. Bkz: Tarhan Telli. Önce yurtdışı, sonra Türkiye.

iyi.

Storm Storm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 208
  • Beğeniler 23 / 32
  • Ticaret 1, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Ben zaten bunu hemen yapmak istemiyorum.Çapa A.Ö.L'de okuyorum ve Türkiyede ilk 10 bine girdim.Hedefim yutdışında okumak ve hayallerimi hayata geçirmeye bu süreçte başlamak.

Bende BHYAL deyim puan açısında 5-10 puan falan oynuyor. Eğer hemen yapmak istemiyorsan üniversiteye odaklan bu zamanlarda hiç projelere girişme ben giriştim ne projede başarılı oldum ne de derslerimde ikiside yarım kaldı.

CanerGnc CanerGnc Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Burdur
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 12
  • Beğeniler 0 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
.....

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al