kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Siz bir kodla istediğiniz yazıyı Google indexletemezsiniz. Bunu hele kodla yapmanız mümkün değil. Zaten verdiğini örnekte bir acayip yeni site açtım hemen indexledi. Siz bunun kodla alakalı olduğunu sanıyorsanız zamanla işlerin değiştiğini göreceksiniz.
Google benim yazılarım bazen bir haftada indexliyor. Sonuçta bir bakıyorum. İlk sayfanın en tepesinde. Bu demek oluyor ki Google bir siteyi indexlerken birçok kriteri göz önünde tutuyor. Bir sitenin hemen indexlenmesinden daha önemli olan şey indexledikten sonraki konumunuzdur. Daha özetini yazayım siz istediğiniz zaman ve siz istediniz diye Google indexlemiyor. Kendi istediği zaman indexliyor.


Hocam bilgi ve birikimin üst seviyede. Bunu yazdığın teknik terimlerinizden de anlıyoruz; fakat bir site açılırken ilk açılma esnasında dikkat edilmesi gereken bir konu var. Bunu sen de biliyorsun.
Ben bu işi para kazanmak için yaparım, bazısı hobi olarak takılır. Hobi olarak takılmak istersen 6 ay sonra index alsın önemli değildir. Ben bir site açarım 1 senede bir yere getiririm satarım veya reklam alırım. Bu ikisi arasında uçurum var.
Yemek tarifi sitesi açıp özgün tarif yazarak 5 sene sonra para kazanabilirsin, o da belki. Kazandığın miktar da ne kadar tatminkar olur acaba?
Neyse ben senin kadar usta değilim bu işlerde. Zaten kodu veren site bir tür imleme sitesi. Siteni oraya tanıtıyon, site sana bir kod veriyor. O kodu sitene koyuyorsun iş bitiyor. Ondan sonra spam mı yaparsın özgün mü takılırsın o sana kalmış (senden bahsetmiyorum) bir iş...