lostyazilim
tr.link

Neden O "Teknoloji Devleri"nden Biriside Türk Olmasın ?

40 Mesajlar 5.194 Okunma
lstbozum
tr.link

kacak41 kacak41 A Little Bit Silence Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 73
  • Beğeniler 10 / 22
  • Ticaret 0, (%0)
Tam destek arkandayım kardeşim evet kolay bir iş değil...

Benim okul arkadaşlarım ders proje olarak linux kernel derlediler 1 ay gibi bir sürede...
Neden olmasın...
Kernelini derlersin İngilizce desteğinide eklersin sistemine...
İngilizce desteğini eklediğin projelerin %90 ınana yakınında harcadığım emeğin 3 katı nakit elde edersin bağışlardan bunu sana söyliyeyim...

Gidersin bir teknokent de firmanı açarsın... Teknokent i destekleyen üniversitedende elektirk-elektronik ve bilgisayar bölümlerindeki hocalarladada Ar-Ge anlaşması yaparsın. Hem onların doktora tezleri için ellerinde birşey olur hemde senin elinde prototipler olur.

Bu prototipler üzerinden işe başlarsın.. Teknokentte olduğundan çok fazla bir giderinde olmaz. Farklı bir sektördende kendini geçindiricek bir para kazanbilirsen...

Ufaktan başlayıp ilerde güzel işler yapabilicek bir şirket yapabilirsin... Ama eğer sadece türkiyeye odaklanırsan o iş olmaz...

Başlar başlamaz ingilizce,çince gibi enaz 2 çok kullanılan dilde destek vermen lazım... Bunun yanında japonca,almanca ve ibranice destek verirsen çok çok güzel olacaktır... İsrail,azerbeycan,yunanistan gibi devletlerdeki firmalar birçok işini Türkiyeden yaptırıyorlar gözlemimle doğruladım bunu ilk başta pazar hedeflerinin arasına bu ülkeleri koyabilirsin
brown

kişi bu mesajı beğendi.

Mesajlarımı alıntı yaparak cevaplarsanız daha çabuk cevap verebilirim.
kodplus.com
wmaraci
reklam

brown brown WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Ben direk işletim sistemi yapamazsın, yapsan bile zerre kazanamazsın diyerek başlıcam ve neden de yazmıcam çünkü soracağım sorularla nedenini kendi kendine cevaplayacaksın.

Bu işi yapmak için yeterli bilgiye, maddi imkana ve ekibe sahip miyim?
İnsanlar benim işletim sistemi mi niye kullansın?
Benim ne avantajım olacak?
Rakiplerim kimler ve onları geçme potansiyelim nedir, geçebilmek için ne yapmam gerek?

İster işletim sistemi yap, ister arama motoru yap, istersen pilli bebek yap, ne yaparsan yap bu soruları sor önce kendine. Bir işi yapmaya karar vermeden önce de en kötüsünü düşün öyle yola çık. Her yol taşlı, dikenli, çukurlu ve çamurludur. Yolların F1 pisti gibi dümdüz olduğunu zannedip yola çıkanlar ilk önlerine çıkan taşa takılıp düşerler.

"Ardahan'ın köyünden çıktı, dünya şampiyonu oldu" gibi hikayelerle de gaza gelme. Onlarca kişisel gelişim kitabı okudum. Bu hikayelerdeki kişiler sadece çalışmayla bir şeyi başarmış kişiler değil. Hayatlarını ortaya koymuş, hayatlarındaki bir çok şeyden vazgeçmiş, dikenli yollardan yürümüş kişiler. Bunu yapacak kaç kişi var bugünün şartlarında?

Dünya çapında bir yazılım, işletim sistemi yada başka bir şey yapacaksınız diyelim. Günün 18 saati kendinizi o işe adamanız gerek. Bu 18 saati bir kaç hafta değil, aylarca, yıllarca sadece bu işe adayarak geçirmeniz gerekebilir. Hanginiz sonucu yüzde yüz olumlu olma garantisi olmayan bir işe aylarınızı verirsiniz. Para ihtiyacınız hiç mi olmayacak ... İster seve seve ister öbür türlü birisinin mavi yada beyaz yakalı kölesi olacaksınız. Sevgiliniz hiç mi olmayacak ... En azından haftada 2 kere görüşmek isteyecek, gün içerisinde onlarca mesaj çekecek.

Hayal kurmayın, başarmak istemeyin demiyorum. Fakat burada öyle şeyler görüyorum ki adam 2 satır kod yazmayı bilmiyor "facebook'u geçecem" diyor, Google dünyanın yüzde 95'ine hakim, milyarlarca liraya kurulan arama motorları bile yanına yaklaşamıyor, bir kaç yüz bin lira ile Google ile kendisini kıyaslıyor. Hedeflerinizi adım adım belirleyin. İşletim sistemimi kuracaksınız, önce bir iş yerinde kullanılması için işletim sistemi yazıcam deyin. Ondan sonra İzmir'deki şirketlerin kullanmasını hedefleyin, ondan sonra ege bölgesi, sonra tüm ülke, sonra orta doğu, en son dünya.

Yukarıda sorduğum sorulara cevap verirsen ve hala bu işi yapabileceğini düşünüyorsan o zaman konuşuruz.

Bilgim, henüz başlangıç seviyesinde olmakla yaşım itibariyle artacağını düşünüyorum.Maddiyatın ise bir şekilde karşılanabileceğini düşünüyorum.Ekip ise, henüz şimdiden bana destek çıkanlar ve benimle bu yolda ilerleyecekler var.

İşletim sistemi dedim ama benim düşündüğüm şey bir mobil işletim sistemi ve insanlara çok fazla kolaylık sağlayacak özellikler barındırıyor.Yani yapılmamış bir şey.Ayrıca işletim sistemi haricinde, henüz herhangi bir şekilde başlanmamış olsada enine-boyune düşünülmüş 1 oyun ve 3 farklı proje daha var elimde.Ve sermayeye ihtiyaç duymuyorlar.

Ne olursa olsun (bakın bunu altını çizerek söylüyorum) Türkler, dayanışma gücü en fazla olan halklardan birisidir.

Rakiplerim kimler ve onları geçme potansiyelim nedir, geçebilmek için ne yapmam gerek?

Rakiplerim sanırım slikon vadisi dolduranlar ve asyalılar.Şu an onları geçme potansiyelim yok, ama planlı bir şekilde hareket edersem, oldukça yüksek bir potansiyele sahip olacağım.Geçebilmek için ise çok çalışmam,yılmamam ve piyasaya yeni şeyler vermem gerek ki insanlar kullansın.

FuZuLi FuZuLi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 2 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Yapılamayacak diye bir şey yoktur. Seni tebrik ediyorum genç arkadaşım. Sana verebileceğim tek öneri; daima bir takımla hareket etmeye çalış. Eğer yola tek başına çıkarsan benzersiz yani hala icat edilmeyen bişey yapmalısın yoksa varolan birşeyin üzerine birşeyler katmadıkça işin zor olur ama yapılamaz demiyorum.

brown

kişi bu mesajı beğendi.

Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil. - Fuzûlî

MrAuTHoR MrAuTHoR WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 72 / 145
  • Ticaret 1, (%100)

brown adlı üyeden alıntı

Bilgim, henüz başlangıç seviyesinde olmakla yaşım itibariyle artacağını düşünüyorum.Maddiyatın ise bir şekilde karşılanabileceğini düşünüyorum.Ekip ise, henüz şimdiden bana destek çıkanlar ve benimle bu yolda ilerleyecekler var.

İşletim sistemi dedim ama benim düşündüğüm şey bir mobil işletim sistemi ve insanlara çok fazla kolaylık sağlayacak özellikler barındırıyor.Yani yapılmamış bir şey.Ayrıca işletim sistemi haricinde, henüz herhangi bir şekilde başlanmamış olsada enine-boyune düşünülmüş 1 oyun ve 3 farklı proje daha var elimde.Ve sermayeye ihtiyaç duymuyorlar.

Ne olursa olsun (bakın bunu altını çizerek söylüyorum) Türkler, dayanışma gücü en fazla olan halklardan birisidir.

Rakiplerim sanırım slikon vadisi dolduranlar ve asyalılar.Şu an onları geçme potansiyelim yok, ama planlı bir şekilde hareket edersem, oldukça yüksek bir potansiyele sahip olacağım.Geçebilmek için ise çok çalışmam,yılmamam ve piyasaya yeni şeyler vermem gerek ki insanlar kullansın.

Tamam kardeşim, o zaman şöyle sorayım;
Pardus adında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu yani TÜBİTAK tarafından üretilen bir Türk işletim sistemi var. Bu işletim sistemi 10 yıla yakındır geliştiriliyor. Sen bu işletim sistemini bu 10 yıllık süre zarfında duydun mu? Duyduysan hiç kullandın mı? Duyupta kullanmadıysan neden kullanmadın? Duymadıysan şimdi duydun ve şimdi bilgisayarındaki Windows işletim sistemini silip bundan sonra Pardus'u kullanmaya başlayacak mısın? Kullanmaya başlamayacaksan neden kullanmayacaksın?

Sana destek çıkanlardan bahsediyorsun. Senin bilgin yok. Bu destek çıkanların bilgisi nedir? En büyük rakiplerin Android (Google), IOS (Apple). Dünyanın en iyi yazılımcılarını çalıştırıyorlar. Senin bir ayda yapacağın işi bir günde, hatta saatler içinde yaparlar. Hadi bu destekçiler mükemmel olsunlar (ki değiller) işlerini, güçlerini, hayatlarını bırakıp senin projene neden destek olsunlar?

Çok çalıştın, yılmadın, alanında en iyisi oldun. Binlerce çok çalışan, yılmayan kişinin geliştirdiği yazılımları tek başına yada bir kaç kişiyle nasıl geçeceksin? Ne kadar uğraşırsan uğraş çok ciddi paralara ihtiyacın olacak. Bunu nasıl sağlayacaksın?

Son olarak en güvendiğin ve altını çizdiğin konuya gelecek olursak, en fazla "Türkler, dayanışma gücü en fazla olan halklardan birisidir." sözüne bu konuda güvenme. Bende sonuna kadar Türküm, ATATÜRKÇÜYÜM, Türküm demekten gurur duyan biriyim. Söz konusu ülke bütünlüğü, milli ve dini değerler olduğu zaman dayanışma gücü belkide en fazla olan halkızdır. Belkide diyorum çünkü diğer bütün halkları bilmek gerek.

Peki dayanışma gücü en yüksek halksak, bir Türk malı olan Pardus yerine ülkemizde neden yüzde 98 oranında Windows kullanılıyor? Bir sürü yerli arama motoru var. Neden Yüzde 95'i Google'ı kullanıyor? Neden ülkemizde en fazla satılan Cola Turka değilde Coca Cola? Neden ülke olarak gerilim yaşadığımız ülkelere ait ürünleri 1 ay bile boykot edemiyoruz?

Ben yazılımcıyım. Bir yazılım yapıyorum. Ücretsiz, Türklerin kullanması için onların beğenisine sunuyorum, biri neden çıkıp "çok güzel olmuş, ellerine sağlık" demiyor yada kusurları varsa "seni destekliyorum, fakat şu kusurları var bence düzeltsen iyi olur yada gel ben sana yardım edeyim" demek yerine "b.k gibi olmuş, hiç beğenmedim" diyor. Tabi istisnalar var ama genel olarak bizim ülkede başarılı olan, bir şey yapmak ve başarmak isteyen sevilmiyor. Emin ol sen dünya çapında bir yazılım yapsan, bunu önce yabancılar kullanır, Türkler yabancılardan görür, ondan sonra kendileri kullanmaya başlar.

Lise 1 öğrencisiyim diyorsun, yaşını 21 yazmışsın. Ben liselerde öğretmenlik yaptım, lise 1 öğrencileri 14 yaşında oluyordu. Yani muhtemelen senin yaşının 2 katıyım. O yüzden beni yanlış anlama, seni bir şeyden vazgeçirmeye çalışmıyorum. Çok gençsin. Hiç düşmemişsin. Muhtemelen hiç bir işe aylarını verip neticesinde hayal kırıklığına uğramamışsın. O yüzden çok büyük hayaller kurmadan önce küçük hayallerle başla, başardıkça hayallerin büyüsün. Sen daha emeklemeden Usain Bolt olacam diyorsun. Önce deki, 100 bin kişinin indireceği bir uygulama geliştiricem, sonra 1 milyon indireceği, sonra ilk 10'a girecek, sonra ilk 5'e girecek, sonra 1. olacak. Her hedefide bir önceki hedefe ulaştıktan sonra belirle. Kimseninde desteğine güvenme ;)

SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
wmaraci
wmaraci

Untouchable Untouchable Kendimim Kendim Kullanıcı
  • Üyelik 09.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 18 / 84
  • Ticaret 0, (%0)
@MrAuTHoR bir çok yere katılmıyorum. sen lise 1' e öğretmenlik yapmış birisin. Ama insanları zaten hayaller yaşatır bunu bilmen gerekmez miydi ? Hayaller olmaz ise hayatta tat tuz olur mu ? Hepimizin bir hayali yok mu ? bazılarımız küçük hayallerin peşindedir bazılarımız büyük hayaller ne demişler ne kadar ekmek o kadar köfte. Sen ne kadar çalışırsan o kadar hedefine ulaşırsın. Sen lise 1 sınıflara öğretmenlik yapmış birisin hiç şu şekilde bir mantık kurabilir miyiz? Sınavımız var "sınavda 45 almadan 100 almanın hayalini neden kuralım ki 45 almak sınıfı geçirmiyor mu ?" gibi bir mantık olabilir mi ? Bu kişi ne kadar çalışırsa sınava o kadar yüksek not alır. Hayal de böyle bir şeydir. Sen ne kadar büyük hayal kurarsan o kadar çalışmak zorundasındır. Senin hayalin dünya da 1 numara olmak ise günde 1 saat uyuyacaksın gerekirse hiç uyumayacaksın, senin hayalin dünya da 100. olmak ise 6 saat uyuyacaksın. Kısaca demek istediğim şu hayalin ne kadar büyük ise çalışman da o kadar büyük olmalı 5 sene 10 sene 20 sene 30 sene geçecek belki ama yinede hedefin varsa bu her zaman en üst seviyede olmalı. Hayallerine giderken takılıp düşeceksin belki canın yanacak belki yara alacaksın canın sıkılacak ama neden olmuyor yaa diye değil ben nerede hata yapıyorum diye sormalısın her zaman sen düşmüşsen bir yerde hata vardır da düşmüşsündür ya ayağını yere sürterek gidiyorsundur ya da önüne bakmıyorsundur, eğer bir hayalin olmayacak ise zaten hiç kasmanın anlamı yok bırakın hayat sizi hak ettiğiniz yere götürür zaten hayal kurmanıza gerek yok.

Ben arkadaşı destekliyorum hayali hep en üst seviyede olsun aklında kalacağına yap hata yapmadan doğruyu öğrenemezsin, belki çok para gerekecek belki büyük yatırımlar yapman gerekecek ama sen bu hayalin kadar büyük çalışırsan illaki bir şeyleri başaracaksındır.
brown

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Tamam kardeşim, o zaman şöyle sorayım;
Pardus adında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu yani TÜBİTAK tarafından üretilen bir Türk işletim sistemi var. Bu işletim sistemi 10 yıla yakındır geliştiriliyor. Sen bu işletim sistemini bu 10 yıllık süre zarfında duydun mu? Duyduysan hiç kullandın mı? Duyupta kullanmadıysan neden kullanmadın? Duymadıysan şimdi duydun ve şimdi bilgisayarındaki Windows işletim sistemini silip bundan sonra Pardus'u kullanmaya başlayacak mısın? Kullanmaya başlamayacaksan neden kullanmayacaksın?

Sana destek çıkanlardan bahsediyorsun. Senin bilgin yok. Bu destek çıkanların bilgisi nedir? En büyük rakiplerin Android (Google), IOS (Apple). Dünyanın en iyi yazılımcılarını çalıştırıyorlar. Senin bir ayda yapacağın işi bir günde, hatta saatler içinde yaparlar. Hadi bu destekçiler mükemmel olsunlar (ki değiller) işlerini, güçlerini, hayatlarını bırakıp senin projene neden destek olsunlar?

Çok çalıştın, yılmadın, alanında en iyisi oldun. Binlerce çok çalışan, yılmayan kişinin geliştirdiği yazılımları tek başına yada bir kaç kişiyle nasıl geçeceksin? Ne kadar uğraşırsan uğraş çok ciddi paralara ihtiyacın olacak. Bunu nasıl sağlayacaksın?

Son olarak en güvendiğin ve altını çizdiğin konuya gelecek olursak, en fazla "Türkler, dayanışma gücü en fazla olan halklardan birisidir." sözüne bu konuda güvenme. Bende sonuna kadar Türküm, ATATÜRKÇÜYÜM, Türküm demekten gurur duyan biriyim. Söz konusu ülke bütünlüğü, milli ve dini değerler olduğu zaman dayanışma gücü belkide en fazla olan halkızdır. Belkide diyorum çünkü diğer bütün halkları bilmek gerek.

Peki dayanışma gücü en yüksek halksak, bir Türk malı olan Pardus yerine ülkemizde neden yüzde 98 oranında Windows kullanılıyor? Bir sürü yerli arama motoru var. Neden Yüzde 95'i Google'ı kullanıyor? Neden ülkemizde en fazla satılan Cola Turka değilde Coca Cola? Neden ülke olarak gerilim yaşadığımız ülkelere ait ürünleri 1 ay bile boykot edemiyoruz?

Ben yazılımcıyım. Bir yazılım yapıyorum. Ücretsiz, Türklerin kullanması için onların beğenisine sunuyorum, biri neden çıkıp "çok güzel olmuş, ellerine sağlık" demiyor yada kusurları varsa "seni destekliyorum, fakat şu kusurları var bence düzeltsen iyi olur yada gel ben sana yardım edeyim" demek yerine "b.k gibi olmuş, hiç beğenmedim" diyor. Tabi istisnalar var ama genel olarak bizim ülkede başarılı olan, bir şey yapmak ve başarmak isteyen sevilmiyor. Emin ol sen dünya çapında bir yazılım yapsan, bunu önce yabancılar kullanır, Türkler yabancılardan görür, ondan sonra kendileri kullanmaya başlar.

Lise 1 öğrencisiyim diyorsun, yaşını 21 yazmışsın. Ben liselerde öğretmenlik yaptım, lise 1 öğrencileri 14 yaşında oluyordu. Yani muhtemelen senin yaşının 2 katıyım. O yüzden beni yanlış anlama, seni bir şeyden vazgeçirmeye çalışmıyorum. Çok gençsin. Hiç düşmemişsin. Muhtemelen hiç bir işe aylarını verip neticesinde hayal kırıklığına uğramamışsın. O yüzden çok büyük hayaller kurmadan önce küçük hayallerle başla, başardıkça hayallerin büyüsün. Sen daha emeklemeden Usain Bolt olacam diyorsun. Önce deki, 100 bin kişinin indireceği bir uygulama geliştiricem, sonra 1 milyon indireceği, sonra ilk 10'a girecek, sonra ilk 5'e girecek, sonra 1. olacak. Her hedefide bir önceki hedefe ulaştıktan sonra belirle. Kimseninde desteğine güvenme ;)

Yaşımı bilerek 21 yazmadım.Genelde forumlara girerken sallıyorum doğum tarihini :) .

Ayrıca tabiki ben direk en iyisi olacağım demiyorum.Zaten 2-3 defa daha söyledim.Planlama.Planlamadan kastım zaten belli kademelere ayırmaktı.100.000,1.000.000 5.1. gibi.
techvadi

kişi bu mesajı beğendi.

techvadi techvadi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Design
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 612
  • Beğeniler 118 / 75
  • Ticaret 3, (%67)

brown adlı üyeden alıntı

İşte bu mantığı hiç sevmiyorum.Tabi zaten Google'dan Dell'e kadar tüm markalar 100 Milyon sermayeyle kuruldu.Hatta o yüzden özellikle belirttim, ilk hedefim işletim sistemi yapmak diye.

işleti sisteminden kastın galiba windows gibi bi sistem. :) bnde öyle hayallerle buraya geldım ben liseyi bu yuzden bıraktım :D 2 yıl kursa gittim :D ve ogrendıgım tek şey tek başına bi işletim sistemi kodlayamazsın :D sağlam bi ekibin olucak :D şuan sadece web tasarımcıyım :D bide onun kursuna gittim bi sertifikada onun için aldım :D

Ek Olarak:

brown adlı üyeden alıntı

Yaşımı bilerek 21 yazmadım.Genelde forumlara girerken sallıyorum doğum tarihini :) .

Ayrıca tabiki ben direk en iyisi olacağım demiyorum.Zaten 2-3 defa daha söyledim.Planlama.Planlamadan kastım zaten belli kademelere ayırmaktı.100.000,1.000.000 5.1. gibi.

bu arada 18 yaş altını uzaklaştırıyorlar haberin olsun :D

• Üyelik 28.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1748
  • Beğeniler 385 / 385
  • Ticaret 27, (%96)

techvadi adlı üyeden alıntı

işleti sisteminden kastın galiba windows gibi bi sistem. :) bnde öyle hayallerle buraya geldım ben liseyi bu yuzden bıraktım :D 2 yıl kursa gittim :D ve ogrendıgım tek şey tek başına bi işletim sistemi kodlayamazsın :D sağlam bi ekibin olucak :D şuan sadece web tasarımcıyım :D bide onun kursuna gittim bi sertifikada onun için aldım :D

Ek Olarak:
bu arada 18 yaş altını uzaklaştırıyorlar haberin olsun :D

Atarlarsa canları sağolsun. Ama ben diğer "18 Yaş Altları"nın yaptığı tarzda şeyler yapmıyorum.Forumu amacına uygun kullanıyorum.
techvadi

kişi bu mesajı beğendi.

Plain Plain Freelancer Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 799
  • Beğeniler 64 / 241
  • Ticaret 42, (%100)
Öncelikle yanlış anlaşılmasın ben değilim ama çoluk-çocuk diye ayrım yapmak yanlış sonuçta çocuk olup yaşından çok olgun davranan 12-14 yaşlarında, bilgili kişiler de mevcut. Aslında Türk teknoloji devleri de var, oluyor ama genellikle daha gelişme sürecindeyken yüklü bir miktar para görünce kendini yabancı devlere satıyorlar.
brown

kişi bu mesajı beğendi.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Nedeni çok basit.

Yurt dışında herkes birbirine destek oluyor, büyüme yolunda olan site daha hızlı büyüyor, gelişiyor.

Bizde ise öyle değil.

Bizde destek olmak yerine herkes "tek olmak istiyor". Eksik olduğumuz konu destek bence.

Çok geniş bir konu. Hayırlısı olsun.
brown

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al