Edward Snowden ismini duymayanınız kalmamıştır diye tahmin ediyorum arkadaşlar. Olabilir de bir itirazımız yok. Amerika Birleşik Devletleri' nin, küresel işbirlikçileri İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi ülkeler ile birlikte küresel ağ üzerinde gizli bir çalışma yaptıklarını, telefonları dinlediklerini, interneti gözetlediklerini ve bunun da Prism adıyla yürütülen operasyonun bir ayağı olduğunu , ister siber saldırı deyin, isterseniz güvenlik hakları deyin az çok ne olduğunu hepimiz artık biliyoruz.
Öldürmek İstiyorlar
Washington yönetimin Amerika tarihinin en büyük haini olarak addettiği Snowden, 1,7 milyon gizli belgeye erişerek, yönetime göre en büyük istihbarat hırsızlığını yapmış bulunuyormuş. Şimdilerde ise ABD İstihbarat Birimleri, kendilerine göre 30 yaşındaki köstebek Edward Snowden' ı öldürmek istiyorlar.
Avrupalı Devletler İstihbarat Anlaşması Yeniliyorlar
Edward' ın gizli belgeleri sızdırmasıyla Almanya Başbakanı Angela Merkel' in telefonunun dahi dinlendiğinin ortaya çıkması üzerine bazı Avrupalı devletler, ABD ile istihbarat anlaşmalarını yenileme talebinde bulunmuşlardı.
Amerikalı Öldürmek Suç Olmasaydı, Onu Öldürürdüm
NSA uzmanlarından biri Snowden için " Bir Amerikalı öldürmek suç olmasaydı, bizzat gidip onu öldürürdüm. Birçok arkadaşım da aynı şeyi yapmak istiyor " diye kin dolu duygularını ifade ediyor. Pentagon' dan bir yetkili ise " Onun kafasına kurşun sıkmayı çok isterdim. İnsanları öldürmekten zevk almıyorum ama Amerika tarihinin en büyük hainiyle karşı karşıyayız. " diye açıklıyor.
Amerika Birleşik Devletleri için çalışan savunma şirketleri ise Snowden ismini küfürle anıyor ve " Onu yargılayıp asmalıyız " önerilerinde bulunuyorlar.
İnsanın bu ne kin, bu ne öfke diyesi geliyor. Açıklanması zor, hoş olmayan şeyler yapıyorsanız ve bunlar bir gün açığa çıkıyorsa, kimin bu tehditleri hak ettiği daha aşikar diye düşünüyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar bu konu hakkında ? Kıymetli yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Siber savaş ve siber mücadele alanında kaleme aldığım Türkiye - Suriye Savaşı mı Çıkacak isimli makaleme göz atabilirsiniz.
Ülkemizin siber mücadele alanında yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi almanız için yazdığım Türk Hacker' lar Milli Siber Ordu Çatısı Altında mı Birleşecek isimli makalemi inceleyebilirsiniz.
Kaynak: Konu ile ilgili daha detaylı bilgi alabilmeniz için lütfen ABD Snowden' ı Öldüercek mi isimli makalemi inceleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar..